Bodrum Gündem

Yalıkavak Sanatçılar Sokağı Açıldı

24.06.2014
0
A+
A-

Clonidine Online bodrum_yalikavak_sanatcilar_sokagi (5)

Yalıkavak’ta 9 yıldan bu yana resimden, heykele, ağaç yontusuna kadar 25’den fazla sanatçının atölye çalışmalarını yaptıkları Yalıkavak Sanatçılar Sokağı açıldı.

Yalıkavak’ta yaz sezonu boyunca tatilciler ve sanatseverler tarafından yoğun ilgi gören “Sanatçılar Sokağı”nın açılışını, Bodrum Belediye Başkan Vekili Özden Baysal, Meclis Üyesi Seval Aktaş, projenin yaratıcısı Ayla Gürpınar ile birlikte sokakta eserlerini üreten ve sergileyen sanatçılar pasta keserek yaptılar.

Bodrum Belediyesinin desteği ile kurulan sokakta, resim, heykel başta bir çok özgün eserlerin üretiliyor ve sergileniyor. “Sanatçılar Sokağı”nda üretilen eserlerin aynı zamanda satışları da yapılıyor.

Sanatçı dostları ile birlikte geçmiş dönem Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan’ın desteği ile kurulan Yalıkavak Sanatçılar Sokağının, çeşitli sanat dallarını vatandaşın ayağına getirebilmek için amacı ile kurulduğunu ifade eden Ayla Gürpınar “Üretim ve sergileme mekanları olmayan sanatçılara açık atölye ve galeri olanağını verebilmek ve sanatı desteklemek amaçlı belediyeye getirdiğim bu projenin, başkan tarafından kabul görmesi sonucu, 2006 yılında açılmıştır.” dedi. Gürpınar şöyle devam etti; “Proje sahibi ve kurucu başkanı olarak, gönüllü yöneticilik görevimi halen devam ettirdiğim b order Proscar u sokağın açılması için onay veren, Yalıkavak geçmiş dönem belediye başkanı sayın Saruhan’a ve bu sene de bu sokağın devam etmesini sağlayan sayın Mehmet Kocadon’a buradan teşekkürlerimi iletmek isterim.”
Yalıkavak Sanatçılar Sokağının, yaşandıkça ilaveler olan, kuruluştaki 25 esas maddeli işleyiş kuralları ve bunları uygulayan, her sene katılımcılar arasından seçilen, 5 kişilik bir idare kadrosu ve her sene tüm katılımcılarının özverili dayanışmasıyla sürdürülebilmekte olduğunun bilgisini veren Ayla Gürpınar Türkiye’de tek örnek olan bu projenin yaşaması için herkesten destek istediğini belirterek sözlerini şu cümleler ile tamamladı; “Yalıkavak denilince ilk akla gelenlerden biri olan ve Türkiye’de tek örnek olan bu projenin yaşaması için, sokak olarak ” tüm zorlukları ” kendi içimizde aşmaya çalışıyoruz. Belediye ve vatandaşlarımızdan daha çok destek beklemekte olduğumuzu da, izninizle, buradan belirtmek istiyorum. cheap Baclofen 25 mg

Bodrum Belediye Başkan Vekili Özden Baysal ve meclis üyesi Seval Aktaş’ta Bodrum’un sanat ve kültür merkezi olduğunu ve Yalıkavak Sanatçılar Sokağının Bodrum’a çok yakıştığını, desteklemeye de devam edeceklerini söylediler.

Yalıkavak Sanatçılar Sokağı yaz sonuna kadar atölye, sergileme ve satışa devam edecek.

Yorumlar

  1. Ayla Gürpınar dedi ki:

    Aşağıda isimlerini belirttiğim tüm katılımcılarımıza başarılar diliyorum.
    Sokağımız özgün sanatların icra edildiği bir sokaktır. Yarımadamızdaki diğer bölgesel sanatçılar sokağı ile hiç bir benzerliğimiz yoktur, hediyelik eşya satış sokağı değildir, o bölgelerde bu sene sanki isimlerini bizden almış gibiler. Bu kendine has sokağımızı görmek, sanatın kokusunu duymak, eserleri görmek isteyen hekesi gece veya gündüz sokağımıza bekliyoruz.

    Yalıkavak Sanatçılar Sokağı 2014 yılı katılımcılar listesi

    Ahşap
    1. Armağan Yüzbaşı
    2. İsmet Turhal
    3. Mehmet Tibet
    4. Tuğyan Erdoğ
    5. Mesut Özyenginel
    6. Şahin Atıcı

    Resim
    1. Cahit Cem
    2. Engin Suluyer
    3. Müjdat Bayburtlugil
    4. Nurşen Kulattı
    5. Ayla Çıtak
    6. Mediha Tamer
    7. Şaban Okan
    8. Hikmet Karagöz

    Ayla Gürpınar

  2. şükrü yaşanış dedi ki:

    Bütün sanatç arkadaşlara neşeli bol kazançlı sezon diliyorum.