Bodrum Gündem

Nüfus Müdürlüğünde Cumhurbaşkanlığı İzdihamı…

25.06.2014
0
A+
A-

                order Tadalafil online order Baclofen buy Albendazole nüfüs müdürlüğü manşet

10 Ağustos 2014 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeni ile Bodrum Nüfus Müdürlüğünde yoğun günler yaşanıyor.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem 25/06/2014

10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeni özellikle yazlık bölgelerde bulunan vatandaşların seçimde oy kullanabilmeleri için bulundukları yazlık adreslerini birin adres olarak göstermeleri gerekmekte. Türkiye’deki en yoğun yazlık nüfusun yaşadığı Bodrum Nüfus Müdürlüğünde izdihama varacak yoğunluk yaşanmakta.

Bodrum Nüfus Müdürlüğü her gün 1200 kişiye hizmet veriyor. Tayinleri çıkan Bodrum Nüfus Müdürü Gazi Kıran ve nüfus şefi Edeviye Bilgin’in yerine yeni müdür ve şef henüz göreve başlamadığı için nüfus müdürlüğünde hizmet veren memurlar zor günler yaşıyor. Gazi Kıran’ın yerine Kastamonu Küre’den tayin edilen Ahmet Güney’in önümüzdeki haftalarda göreve başlaması bekleniyor.

Seçmen listelerinin seçmen kütükleri esas alınarak oluşturulmasından dolayı oy kullanabilmek için seçmen kütüğüne mutlaka kayıt yaptırmak gerekmekte. Seçim sistemi adres kayıt sistemine göre düzenlendiği için ikametgah esas alınıyor. Vatandaş cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanıp kullanamayacaklarını Yüksek Seçim Kurumunun internet sitesinden kayıtlarını kontrol ederek öğrenebilirler.
Bodrum gibi yazlık nüfusun yoğun olduğu bölgelerdeki vatandaşların burada bulunan yazlık adreslerini nüfus müdürlüğünden en geç 29 Haziran’a kadar birinci adres olarak değiştirmeleri gerekiyor, aksi takdirde Bodrumlu yazlıkçılar oy kullanamayacaklar.

Günlük 1200 adet sıra numarası veren numaratörde fiş kalmadığı için adres değişikliği ve nakli yapacak vatandaşların erken saatte Nüfus müdürlüğünde olmaları gerekmekte.

 

 

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.