Bodrum Gündem

Yurttaşlar Sahillerin İşgaline İsyan Etti

29.06.2014
0
A+
A-

sahillerin_isgaline_yurttas_isyan_ediyor_manset diflucan without prescription Gümüşlük koyu halk plajında “Sahiller kıyılar Bizim İşgale Son” eylemi düzenlendi. Yaklaşık 500 kişinin ellerinde pankartlarla ve slogan atarak katıldığı eyleme işgal altındaki sahilde güneşlenen yerli ve yabancı turistlerde alkışlarla destek verdi. Bir saat süren eylemde ilginç görüntüler ortaya çıktı.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum’un Gümüşlük mahallesindeki Çayıraltı Halk plajında yaklaşık otuz restoran, kafe , otel ve motelin şezlong ve masalarla işgal ettiği plajda Gümüşlük Platformu “Sahiller kıyılar Bizim İşgaliyeye Son” eylemi düzenledi. Eyleme Bodrum Kent Konseyi ve Mavi Yol Girişimi üyeleri ile yaklaşık 500 kişi ellerinde pankartlarla katıldı. Sahilde güneşlenen yaklaşık 4 bin kişinin arasından ellerinde “Sahillerimizi Vermiyoruz Gari, İşgallere Son Gari, Sahil Deniz İşgaldeyiz, Kıyılarımız Durup Dursun Gari, İşgal Etmiyoruz Hakkımızı Kullanıyoruz,Sahil Deniz Kum İşgaldeki Bodrum, Şezlong Şemsiye Bu Nebiçim İşgaliye” yazılı pankartlar ve dövizler taşıyan eylemciler sık sık “Sahiller halkındır halkın kalacak, İşgaliyeye son, Deniz, Sahil Hakkımız Söke Söke Alırız” sloganları attı. Eylemcilere sahildeki şezlonglarda güneşlenen yerli ve yabancı turistlerde alkışlarla destek verdi.

Ankara’dan tatile gelen emekli öğretmen 54 yaşındaki Belgin Zırh “Otuz yıldır burada tatil yapıyoruz ancak artık bırakın denize girmeyi plajda adım atacak yer kalmadı, aç gözlülük ve kanun tanımamazlık Gümüşlük halk plajını özel restoran ve otellerin plajı haline getirdi, buna son verilmesini, halk plajının halka açılmasını istiyoruz” dedi.

DENİZİN İÇERİSİNE KADAR BAR YAPMIŞLAR…

Plajda turistlerin arasında yaklaşık bir sat eylemlerini sürdüren gurup daha sonra plajın ortasında oturma eylemi yaptı. Gümüşlük Platformu adına konuşan Doğan Ünal buy methotrexate online “Kıyılar ve sahiller tüm vatandaşların kullanım hakkına sahipken özel mülkiyetler sahilleri işgal ederek halkın sahillerden yararlanmasını engellediği gibi koydukları şezlonglardan ve kumsaldan para talep ediyorlar. Kıyılar devletin hüküm ve tasarrufu altında iken sadece ceza amaçlı ecrimisil ödeyen işletmeler acımasızca işgallerini arttırarak sürdürüyorlar. Kanunu tanımayanlar, kanunu uygulaması gereken kamu yetkililerinin görmezden gelmesi nedeniyle adım atacak yer kalmadığı gibi işgaller sahilleri bitirdi denizlerin içine kadar girdi, sözün bittiği yere geldik acil olarak 3621 sayılı Kıyı Kanunu’nun 6. Maddesinin uygulanmasını ve sahillerin halka açılmasın istiyoruz” purchase Viagra online dedi. Platform üyeleri vatandaşlara Kıyı Kanunu’nun yer aldığı broşürleri dağıttı.

Yaklaşık bir saat sürten eylem sonunda eylemciler sessizce dağıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.