Bodrum Gündem

BAĞIMSIZLIK SADECE TOPRAKLARIMIZLA SINIRLI DEĞİL

03.07.2014
0
A+
A-

bodrum_denizcilik_ve_kabotaj_bayrami_kutlamalari
Türk karasularında kabotaj hakkının verilmesinin yıldönümü olan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Bodrum’da çelenk sunma töreniyle başladı. Törende konuşan Denizciler Derneği Başkanı Demiröz’ün sözleri ise oldukça dikkat çekti.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Belediyesi, Deniz Ticaret Odası, Bodrum Liman Başkanlığı ve Bodrum Denizciler Derneği tarafından düzenlenen Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 88. yıldönümünde Bodrum Belediye Meydanı’nda çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Törende, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler için bir dakikalık saygı duşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Törene limanda bağlı tekneler de sirenlerini çalarak eşlik etti. Bodrum’a tatil için gelen bazı yabancı turistler de töreni izledi.

1 Kabotaj Bayramı resmi kutlamalar_bodrum_gundem (9)DENİZLERİMİZDE VATAN TOPRAĞI…

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ, Bodrum Liman Başkanı Attila Beyli, Deniz Ticaret Odası Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, TCSG-2 Komutanı SG Seyir Kd. Bçvş. Melih Geçgil, Bodrum Muharip Gaziler Derneği, diğer dernek ve odalarla sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı törende ilk konuşmayı Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz yaptı. Demiröz, “Bugün, bir milletin esaret altına alınmak istenmesine karşın, insanlık tarihi boyunca pek az bulunan ve bir milletin kaderini değiştirebilecek dahi bir lider sayesinde başarılan, Kurtuluş Savaşı’nda elde edilen egemenlik ve bağımsızlığın sadece yaşanılan topraklarla sınırlı olmayıp bağlantılı olduğu denizlerde de ilanının 88. yıl dönümü. Türk milleti olarak; egemen, özgür ve bağımsız bir şekilde vatan topraklarımıza nasıl hükmedebiliyorsak, denizlerimizi de vatan toprağı sayıp aynı şekilde hükmedebilme imkanını 1 Temmuz 1926’da kabul edilen kabotaj kanununa borçluyuz.” dedi. Pain Relief

1 Kabotaj Bayramı resmi kutlamalar_bodrum_gundem (10)ATATÜRK YOL ve HEDEFİ GÖSTERDİ…

Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Gündüz Nalbantoğlu’da denizciliğin geliştirilmesi için Atatürk’ün yol gösterdiğine vurgu yaparak “Kabotaj Bayramı’nda benim aklıma, her ay toplantılarına katıldığım Deniz Ticaret Odası Meclis Salonu’ndaki Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözleri gelir: ‘Denizciliği, Türk’ün büyük milli ülküsü olarak düşünmeli ve en kısa zamanda başarmalıyız. Denizcilik sadece ulaştırma işi değildir, iktisadi bir iş olarak da anlaşılmalıdır. Tersaneler, gemiler, limanlar ve iskeleler inşa edilecek, deniz turizmi geliştirilecek, su sporları kulüpleri kurulacak ve korunup geliştirilecektir. Çünkü üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye; endüstrisi, ticareti ve sporu ile bir denizci ulus yetiştirme yeteneğindedir.’ İşte Büyük Önderimiz, hedefimizi önümüze koymuştur.” şeklinde konuştu.

buy Clonidine KABOTAJ CUMHURİYET’İN BAŞARISI…

Bodrum Liman Başkanı Atilla Beyli ise konuşmasında; “Bugün Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 88. yıl dönümünü kutluyoruz. Hepimize, Türk milletine, denizciliğimiz adına bol kazançlı ve hayırlı olmasını diliyorum.” order methotrexate dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:  “Nakliye olmadan, hayati madde, uygun fiyatlı gıda ve mamül ürünlerin toplu taşınması mümkün olmazdı.  Deniz, taşımacılığın merkezi ve milyonlarca insanın geçim kaynağıdır. Bunlar olmadan uluslararası ticaret de durma noktasına gelir. Bugün, böylesine güçlü bir sektörün ülkemiz içerisinde yük ve yolcu taşıma hakkının sadece Türk vatandaşları ve Türk bayraklı gemiler tarafından yapılmasının kanunla belirlendiği gündür. Çaka Bey’den bu yana denizci kimliğiyle Türkiye olmuş bu topraklarda Kurtuluş Savaşı’nın denizlerdeki zaferi olan kabotaj hakkı, genç Cumhuriyetimizin uluslararası alanda elde ettiği en önemli başarıdır” dedi..

Belediye Meydanı’nda düzenlenen tören, konuşmaların ardından sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.