Bodrum Gündem

O Bayrak İndirildi

03.07.2014
0
A+
A-

o_bayrak_indirildi_bodrum_gundem_oktay_yildiz where to buy Indocin Bodrum’da iki mavi bayraklı Torba Koyundaki teknekondusuna Arapça yazılı bayrak çeken balıkçı Oktay Yıldız tatilcilerin tepkisi ve polislerin uyarısı üzerine bu gece yarısı bayrağı indirdiğini açıkladı. Yıldız “Amacım İçişleri Bakanlığı’nın dikkatini çekmekti. Bunu başardım, bayrağı indirdim” dedi.

Bodrum Gündem Haber buy Valtrex order Lasix

Bodrum’un iki mavi bayraklı cennet koyu Torba’da sahilde yaptığı sekiz metrelik balıkçı kayığı üzerine teknekondu yaparak adına “TEKNEVİ” diyen ve iki gün önce siyah zemin üzerine yeşil renk ile Arapça yazdığı bayrağı asan 45 yaşındaki balıkçı Oktay Yıldız Bugün İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Liman Başkanlığı’nda ifade verdi. Polis, Liman başkanlığı ve sahil güvenliğin başlattığı soruşturma ardından polisin uyarısı üzerine karaya gelen Oktay Yıldız tatilcilerle tartıştı. 25 yıldır Torba’daki evinde tatil yapan emekli eczacı Gülşen Elbey “Bu cennet kzoyda şimdiye kadar böyle bir olaya rastlamadık, IŞİD ‘in bayrağına benzeyen bir bayrağı tekneye benzer bir aletin üzerine çekmenin ne anlamı ne mantığı var, burada üç gündür tatilciler büyük gerginlik yaşıyoruz, ne oldu bizim kırımızı beyaz Türk bayrağına” dedi.

AMACIM DİKKAT ÇEKMEKTİ…

Oktay Yıldız’da gece yarısı bayrağı ve direğini indirdiğini belirterek “Benim amacım İçişleri Bakanlığı’nın dikkatini çekerek buraya müfettişlerin gelmesini sağlamaktı. Dikkat çektim kamuoyunu oluşturdum, bayrağa tepki göstermelerine gerek yoktu, çünkü üzerindeki bayrağın herhangi bir örgüt ile ilgisi yok” dedi. Liman Başkanlığı’nın Yıldız’a teknekondusunu kendi olanakları ile kaldırması için iki hafta süre verdiği ve yasal işlem başlattığı öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Torba koyunda bir balıkçının iki gün önce yaptığı teknekondunun üzerine çektiği ISİD bayrağı benzeri bayrak heyecan yarattı. Zabıta ekipleri ve liman başkanlığı balıkçı Oktay Yıldız’ın “TEKNEVİ” adını verdiği garip deniz aracı ile ilgili soruşturma başlattı, bayrağın asılı olmasında sakınca olmadığı öğrenildi.

Torba koyunda yaşayan balıkçı 44 yaşındaki Oktay Yıldız’ın iki gün önce sekiz metrelik balıkçı teknesinin üzerine gaz beton kullanarak iki odalı tekne kondu yapmasının ardından, üzerine ISİD benzeri siyah bez üzerine yeşil renklerle Arapça yazılı bayrak asması koyda tatil yapan yerli ve yabancı turistlerde heyecan yarattı, tekne kondu ve ilginç bayrak şikayetlere neden oldu.

Zabıta ekipleri, polis ve liman başkanlığının konu ile inceleme başlattığını belirten Yıldız “Bunun adı üzerinde yazdığı gibi TEKNEVİ , yani hem tekne hem ev. Burası MERNİS kayıtlarına göre benim ikametgahım sayılıyor. Seçim evraklarımda burası resmen işaretlendi. Teknenin üzerine gaz betondan iki odalı bir yer yaptım, ormandan , hazineden arsa çalmadım kafamı sokacak bir yer yaptım kimseye zararım yok. Göndere çektiğim bayrağa da “Allah Birdir ve Hz Muhammed O’nun Elçisidir Ona Biat Ediniz” yazılı Arapça bayrak astım, bunda kötü bir niyet aranmasına gerek, yok” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.