Bodrum Gündem

“TATAVA YAPMA BAS GEÇ”/ EHVEN-İ ŞER

03.07.2014
0
A+
A-

treatment of depression Propranolol 20mg Anti Fungal duran_ozturk_bodrum_gundem_yazarlar30 Mart Yerel Seçimlerinin tam olarak analizini yapamadan, sindiremeden, önümüze bir seçim daha geliyor…

Cepheler netleşti.

AKP, RTE’yi cumhurbaşkanı adayı gösterdi.

RTE’nin tavrından, politikasından bir adım geriye gitmek yok, duraksadığında başına gelecekleri çok iyi biliyor…

Diğer aday MHP ve CHP’nin çatısı Ekmeleddin İhsanoğlu.

30 Mart’ta ve öncesinde cemaatten yana saf tutan, kendi tabanında bulunan ilerici, aydınlanmacı ve sosyal demokrat damarları görmezden gelen CHP, bu anlayışın sonuncunda yerel seçimlerde başarısız oldu. Yeni Osmanlıcı, İslam Konferansı Örgütü Sekreteri Eklemeddin İhsanoğlu’nu Cumhurbaşkanı adayı göstererek, aynı tutumu Cumhurbaşkanlığı adaylık seçiminde de göstermesi beni çok şaşırttı doğrusu, hatta üzdü ve isyan ettirdi.

Yeni Osmanlıcı, İslam Konferansı Örgütü Sekreteri Eklemeddin İhsanoğlu’na şaşırdım.

Muğla’da CHP’nin il danışma toplantısına katıldım. Kafamdaki sorulara cevap aradım. Anlı şanlı konuşmacılardan, maalesef cevap alamadım. Genel merkez üst yönetimden almış oldukları talimatlar ve telkinler doğrultusunda görüş bildirdiler. Cumhurbaşkanlığı gündemi ile ilgili ilçe başkanları, Belediye başkanları ve millet vekilleri mevki ve makamının geleceği kaygısı içinde konuştular. Ekmeleddin İhsanoğlu’nu desteklediklerini beyan ettiler.

Şaşkınlık içerisinde izledim…

İki tane İslamcı aday ve diğer tarafta HDP’nin adayı Selahattin Demirtaş.

Peki benim adayım nerede?

Bana, ABD’nin ve Suudi emperyalizmin adayı “BİZİM” adayımız olarak mı sunulmakta?

Bakın İlhan Selçuk yıllar önce bir yazısında ne diyor; “…Bugün Türkiye siyasi yaşamına damgasını vuran, demokrasi değil, cemaatçiliktir.

Gerçeğin altını bir kez daha çizelim: Cemaatçilik dinciliktir; birey, yurttaş, kişilik ve çağdaş değer yargıları bu örgütlenmede geriye itilir…

Demokrasinin “D”si cemaatçilik düzeninde ve felsefesinde yoktur…”

Yeni bir aday çıkabilir mi diye; Aklıma yatmayan bir adaya “tarihteki yaşanmışlıkları, belgeleri ” gerekçe göstererek “onaylamadım”.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için fırsat varken, laik, sosyal demokrat, anti emperyalist Atatürk ilke ve devrimlerini benimseyen bir aday için adaylar kesinleşinceye kadar isyan edeceğim.

Adayı değiştiremedik, peki ne olacak?

“Tatava yapma bas geç”e nasıl mahkûm olmayacağız?

Pusulaya boykot yazdık, ya sonrası?

İdeolojik olarak aldığımız bu tavrın altını nasıl dolduracağız?

Diktatör RTE’ye boyun mu eğeceğiz?

Yeni bir felakete mi neden olacağız?

Toplum nezdinde sonrası karanlık kalırsa eğer, o pusulaya boykot yazdıramayız.

Peki, nasıl karanlıkta bırakmayacağız onları?

Bu tavrın yaşamdaki yansımaları neler olacak?

Kitlelerle tek tek görüşüp dönüştüremeyeceğimize göre, bu etkiyi hangi kanallar üzerinden örgütleyeceğiz?

Mustafa Kemal’den ehven-i şer çözümlerin çözüm olmadığını, en zor koşullarda savaşmayı ve gerektiğinde başı dik ve onurlu ölmeyi öğrenmemize rağmen “Tatava yapmayaçağız basıp geçeçeğiz”.

Parti görevi, oyumuzu RTE’ye karşı “Ekmeleddin İhsanoğlu ” diyeceğiz.

Duran Öztürk

03/Temmuz/2014

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

  1. Özgen KEMAL dedi ki:

    Mısır…El Ezher…Exeter…Bu üç kelime bile, RTE’ye karşı olsa bile değil bir kez,binlerce kez düşünmeyi gerektirmez mi?

  2. Ümit Baltutan dedi ki:

    Nasıl çelişki nasıl karar nasıl yazı.Kendine yakışanı yazmış eskici başkan. yerel seçimde de nasıl heryerde ağaya karşıyım sandık,partili aday deyip sonra seçim günü attığı oyun resmini çekip ağasına atmışsa Cumhurbaşkanlığında da resmini çeker oylar ekmel ve cemaate diye facede paylaşır ,taklacı güvercin seni…

  3. ortakent mehmet dedi ki:

    Baltutan 98 ilk oyun kadar yorum yap… Chp de bu adam tarafindan Orta kentte odun olduğun için aday gosterildin. DSP de Ekmel diyor.yerel seçimlerde senin tek harf ve yorum yapmaya hakkin yok… Yüz ü bulamayan yüzsüz seni

    1. Ümit Baltutan dedi ki:

      Sayın Ortakent Mehmet efendi adını soyadını doğru yazda bilelim kim olduğunu.Yoksa sende ben Chp adayı iken 2009 seçimlerinde Chp’yi eczanede para karşılığı Mhp’ye satanlardan mısın? Chp Ortakentte aday çıkaramazken ,38 oy alırken ,ben seçilirsem diye korkup hile hurda yapanlardan mısın kimsin kimin adamısın kuçu kuçu musun cesaretin varsa yaz ismini soyadını da ne olduğunu adam mısın yalaka mısın cinsin ne? lessi mi buldog mu sahibin kim bilelim? Yani adını soyadını doğru yazda sana söyleyeyim ben kim olduğunu!

  4. Deveci ortakent dedi ki:

    Bir ağanın eli sopalı kâhyasını marabalarına seçtirmesi ile bu düzenin cumhurbaşkanını halka seçtirmesi arasında esasta bir fark yoktur. Marabaların seçtiği kâhya nasıl ki marabaların değil de ağanın temsilcisi ise, bu düzende halka seçtirilen cumhurbaşkanı da halkı değil devleti ve düzeni temsil eder. Kâhya görevi gereği ağaya, cumhurbaşkanı da doğal olarak kurulu düzene hizmet eder. Sen kime hizmet ediyon. umit baltutan. AKP gecersin yakin da.döneklik ruhunda var. benimde oyum ekmel

    1. Ümit Baltutan dedi ki:

      Deveci kardeşim develerin bile ismi var cesareti var meydana çıkıyorlar sende deve kadar ne cesaret var ne de akıl ismini soyadını yazamadan burda marabalığı kabul ediyorum ağam ne derse o diyorsun ya pes doğrusu ne kişilikmiş sende ki.Ben Atatürk ‘ ün koltuğuna 3 Cumhurbaşkanlığı adayını dayakıştıramadım derken sen kalkmış marabalar ağaları dinler diyosun.Yazık Bodrumun ve ülkemin bu duruma gelmesinin sorumlusu senin gibi marabalardır.Olay anlaşılmıştır, bilinmeyen tek şey kaldı senin gibi adını soyadını yazamayan kimliksiz kişiliksiz marabaların kim olduğu? Saygılar tüm marabalara.

  5. Ümit Baltutan dedi ki:

    Yorum yaparken seviyenizi eğitiminizi ahlakınızı ortaya çıkarıyorsunuz, isminizi yazacak cesaretiniz olmadığı gibi biat kültürüne alışık olup yerelde nasıl ağanıza biat ettiğinizi ,şimdide nasıl fetonun adayına biat edeceğinizi arsızca yazıyorsunuz.Benim duruşum ve görüşüm yıllardır hep aynı Atatürk’ün koltuğuna yakışmayan , Atatürkcülük,Cumhuriyet ve Laiklikle bağdaşmayan 3 adaya da oy atmayacağım.Aday olursa oyum Emine Ülker Tarhan’a .Ben bu kadar netim. Ya sizler????

  6. Ayla Gürpınar dedi ki:

    Duran bey, yanıldığınızı geç anladınız! İsyan diyorsunuz! İsyanı gerektiren ne vardı ki! Ama doğru kişiye oy vereceğinizi duymak güzel. Her CHP li saygı ve istekle genel merkezi yanlız bırakmadan, ama…..sız, Sn.İhsanoğlu için çalışmalıdır.
    Tarih boykotta halen ısrarcı olanları affetmeyecektir. Boykotcular da, tatilciler de sandık başına gitme görevlerini gerçekleştirmelidirler.

  7. ortakent mehmet dedi ki:

    100 olamayan yüzsüz, dönek, taklacıya verileçek tek cevap vaar oda mevlananın dediği gibi:”bir lafa bakarım laf mı diye Bir de adama bakarım adam mı diye!”

    1. Ümit Baltutan dedi ki:

      Sayın Ortakent Mehmet efendi adını soyadını doğru yazda bilelim kim olduğunu.Yoksa sende ben Chp adayı iken 2009 seçimlerinde Chp’yi eczanede para karşılığı Mhp’ye satanlardan mısın? Chp Ortakentte aday çıkaramazken ,38 oy alırken ,ben seçilirsem diye korkup hile hurda yapanlardan mısın kimsin kimin adamısın kuçu kuçu musun cesaretin varsa yaz ismini soyadını da ne olduğunu adam mısın yalaka mısın cinsin ne? lessi mi buldog mu sahibin kim bilelim? Yani adını soyadını doğru yazda sana söyleyeyim ben kim olduğunu!

  8. can keskin dedi ki:

    Ilerici, yurtsever insanların duygu ve düşüncelerini ifade eden bir yazıyı kaleme almış sn Öztürk. Kalemine, yüreğine sağlık. ..

  9. Tayyar Eryılmaz dedi ki:

    TÜM ATATÜRKÇÜYÜM DEYİP DE SAYIN EKMELEDDİN İHSANOĞLUNA KARŞI OLANLAR..BAKIN SÜMEROLOG MUAZZEZ HANIM EFENDİ HTV NE DEDİ..EĞER ATATÜRK İHSANOĞLUNU GÖRSE ŞAPKA ÇIKARTIRDI VE EVET DERDİ…!! BAŞKA BİR ŞEY SÖYLEMEYECEĞİM…OYUM EKMELEDDİN İHSANOĞLU NA..AKLIN YOLU BİR…LÜTFEN…

  10. nesrin dedi ki:

    Baltutan:, polemik ve saçmalama, kin nefret üzerine haksız
    Bir adam yazara çamur atıyor. . Yazar ise onun arkasında
    Durmuş olan onurlu bir şahsiyat dır.