Bodrum Gündem

Bodrum Kent Konseyinden Sert Açıklama

Bodrum Kent Konseyinden Sert Açıklama
08.07.2014
0
A+
A-

VALİLİK-KARARLARI-YASAYA-AYKIRIKamusal Alanlar Yerel Yönetimlerde Olmalı buy Valtrex online no prescription

Muğla Kent Konseyleri Birliği Başkanı Hamdi Topçuoğlu yaptığı yazılı açıklama ile “Kamusal alanlarla ilgili tasarruf, kullanım ve denetim yetkisinin yerel yönetimlerde olması gerektiğini” belirterek açıklamalarda bulundu.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Kent Konseyi ve Muğla Kent Konseyleri Birliği Başkanı Hamdi Topçuoğlu yaptığı yazılı açıklama ile “Kamusal alanlarla ilgili tasarruf, kullanım ve denetim yetkisinin yerel yönetimlerde olması gerektiğini” belirtti.

bodrum_kent_konseyi_sert_aciklamaEN GÜZEL PLAJLAR ÖZELLEŞTİRME TEHDİTİ ALTINDA…

Topçuoğlu açıklamasında “Bilindiği gibi 6360 sayılı yasa ile büyükşehir statüsüne geçen ilimizde, belde belediyelerine, muhtarlıklara ve İl Özel İdaresine ait taşınır-taşınmaz mülklerin tamamı hakkında tasarruf yetkisi değişikliğine gidilmiştir. Bu değişiklikten hemen sonra da İztuzu (Ortaca) valilik tarafından bir özel kuruluşa kiralanmış, yasal yollara başvurulması sonucu yürütmeyi durdurma kararı verilmiştir. Fethiye’de Belceğiz, Kumburnu, Gemiler Koyu ve Şat Burnu; Ortaca’da Sarıgerme Kumsalı, Dalyanazmağı Günübirlik Alan ve tesisleri ile Delikli Ada Yüzer İskele ve Dalyan Kanalı iskeleleri, Dalyanazmağı Kumsalı Kanal tarafı İskeleleri, Marmaris’te Karacasöğüt Gemioturan Mevkii Yüzer İskele ve Selimiye Yüzer İskele; Ula’da Akçapınar Mahallesi Araplar Mevkii K Tesisleri Kıyı Kesimi Kumsal Alan Tesisleri, Kadın Azmağı ve Günübirlik Alanı Tesisleri, Menteşe’da Akbük Günübirlik Alan ve Tesislerinin valiliğin tasarruf yetkisiyle özel şirketlere ihale yoluyla kiraya verileceği ilan edilmiş bulunmaktadır” purchase Lasix dedi.

generic Propranolol bodrum_kent_konseyi_sert_aciklama_1VALİLİK KARARLARI YASAYA AYKIRI…

Topçuoğlu açıklamasının devamında “Muğla valiliğinin söz konusu uygulamaları, taraf olduğumuz Avrupa Yerel Yönetimler Şartı’nın 4. maddesine ve 6360 sayılı yasanın geçici 1 madde, 2. ve 5. fıkrasına aykırıdır. Buna göre ilimiz dahilindeki kamusal nitelikteki alanlarla ilgili her türlü tasarruf kullanım ve denetleme yetkisinin yerel yönetimlere bırakılması gerekmektedir . Her ne kadar Muğla İdare Mahkemesi, bu konuyla ilgili olarak Ortaca Belediyesi’nin başvurusuna yürütmeyi durdurma kararı vermiş olsa da, soruna köklü çözüm getirilmesi gereği açıktır. Bodrum Ve Muğla Kent Konseyi olarak belediyelerimizin bu doğrultuda yapacakları her türlü çalışmayı desteklediğimizi, gerektiğinde ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla ortaklaşa çalışmaya hazır olduğumuzu kamuoyunun bilgilerine sunuyoruz” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.