Bodrum Gündem

Bodrum Belediyesi Kıyılara Talip…

Bodrum Belediyesi Kıyılara Talip…
16.07.2014
0
A+
A-

kent konseyi başkan ziyareti
Bodrum Kent Konseyi Yeni Yürütme Kurulu başkanı ve üyeleri, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret etti. Başkan Kocadon , ziyarette son günlerde sıkça konuşulan ecrimisil konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem 16/07/2014

Bodrum Kent Konseyi’nin yeni dönem başkanı Hamdi Topçuoğlu ve Yürütme Kurulu Üyeleri, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’la bir araya geldi.  Hamdi Topçuoğlu, 2014 yerel seçimlerinin ardından başlayan yeni dönemde, Bodrum Belediyesi’nin yapacağı çalışmalara, Bodrum Kent Konseyi olarak fikir alışverişinde bulunarak destek olacaklarını belirtti. Topçuoğlu, ziyarette; kültür – sanat, ecrimisil ve Bodrum Kart çalışmalarından bahsetti.

purchase Indocin online Kıyılardaki Kamu Arazileri Ecrimisilsiz Olarak Bodrum Belediyesine Bırakılmalı… Proscar order

Bodrum Kent Konseyi yeni başkan ve yönetiminin ziyareti esnasında geçtiğimiz günlerde Kadıkalesi’nde bulunan Ormancılar Sitesi sakinleri ile Gümüşlük Platformu üyeleri arasında ecrimisil nedeni ile yaşanan tartışmaya da değinildi. Ecrimisiin işletmeler tarafından tamamen yanlış anlaşıldığına dikkat çeken Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Vatandaşlarımız ecrimisili kamu arazisini kiralamak olarak anlıyorlar. Halbuki ödedikleri sadece cezadır, kira değildir” dedi. Kocadon konuşmasına şöyle devam eti “Bu konu son günlerde sık sık gündeme gelmeye başladı. Biz Bodrum Belediyesi olarak konu ile ilgili Milli Emlak’la görüştük. Ecrimisil olayına ilk etapta belediyemizin işlettiği kafelerden başlıyoruz. Biz belediye olarak kafelerimiz nedeni ile 2 milyon liraya yakın ecrimisil ödüyoruz. Bu yerleri halka açık kullanıyoruz. Vatandaş geliyor, çayını- kahvesini içiyor. Biz oradan sadece yaptığımız hizmet için para alıyoruz. Masaya sandalyeye oturuyor diye para almıyoruz ki.  Biz Bodrum belediyesi olarak İlk etapta kafeteryalarımızla başlıyoruz ve sonra halk plajı yapılabilecek tüm sahilleri ecrimisilsiz olarak talep ediyoruz. Başka türlü bu konu çözülemeyecek. Ecrimisil ödeyen esnaf, site sakini bu yerleri kiraladığını sanarak sahipleniyor.  Sıkıntı burada. Yıllarca o paraları ödedikleri için oraları sahipleniyorlar. Esnaf yıllık 300 bin lira para ödüyor, haklı. Vatandaş burası devletin tasarrufu altında  diyor, onlar da haklı. Sonuçta vatandaşla yerel yönetim karşı karşıya geliyor. Yetki bizde olmadığı için olay farklı boyutlara taşınıyor. Milli Emlak tüm yarımadada ölçümlere başlıyor. Biz de belediye olarak kafeteryaların etrafını ölçtürmeye başladık. Halk plajı yapılabilecek tüm sahilleri şirketimiz üzerinden işletir, şemsiyesini, şezlongunu her şeyini koyarız vatandaş da istediği gibi gider denize girer. Şunu unutmamak lazım; plajlar denize girme yeridir, piknik alanı değildir. Bizler hala oraları yemek yenilecek, piknik yapılacak yer olarak anlıyoruz. Hayır, kumsallar sadece denize girmek için vardır. Masa koyma ve benzeri uygulamalar yanlıştır, denize giren insanı da rahatsız ediyor.”

Topamax online Bodrum’un Bir Yıllık Kültür Takvimi Olmalı…

Geçtiğimiz günlerde Bodrum kent Konseyi, Kültür Sanat Meclisinin ilk adımlarını Bodrum Ticaret Odasında düzenlediği toplantıda atmıştı. Oluşan Kültür Sanat çalışma gurupları hakkında da belediye başkanına bilgi verildi. Belediye başkanı Mehmet Kocadon, belediye bünyesinde kültür sanattan sorumlu müdürün yakın bir zaman içinde göreve başlayacağını duyurdu. Kocadon “Kültür ve sanat etkinlikleri için de bir komisyon kurularak gelen teklifleri bu işin uzmanları değerlendirecek. Artık Bodrum’u televole kültüründen kurtarmamız lazım. Dünya markası Bodrum’a yakışır sanat etkinlikleri yapılmalı. Güzel sergiler açalım, güzel konserler yapalım, Türkiye ve dünyada ses getirecek programların, festivallerin altına imza atalım. Bunu önemsiyorum. Bodrum’un bir yıllık kültür takvimini oluşturmamız lazım. Yurt dışından gelecek turist Bodrum’da hangi tarihte hangi sanatsal etkinliğin olduğunu bilirse biletini ona göre ayarlayabilir” dedi. Başkan Kocadon göreve başlayacak olan kültür müdürü ile kent konseyi kültür sanat biriminin birlikte çalışmasının Bodrum’a  fayda sağlayacağının altını çizdi.

Bodrum kent Konseyi başkanı Hamdi Topçuoğlu, Bodrum’da yapılacak çalışmalarda Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a desteklerinin tam olduğu ifade etti ve konseyin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.