Bodrum Gündem

Gizli Gündem; Erken Seçim

Gizli Gündem; Erken Seçim
19.07.2014
0
A+
A-

Sildenafil online inanc_yildiz_chp_genclik_genel_baskanCHP Bodrum İlçe Gençlik Kolları tarafından Mumcular’da düzenlenen iftar yemeğine katılan CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İnanç Yıldız Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin diğer seçimlere benzemediğini ifade ederek yurttaşların Ekmelettin İhsanoğlu’na oy vermesi gerektiğinin altını çizdi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem ÖZEL

Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında yaklaşık 30 il dolaşan Genel Başkan İnanç Yıldız Muğla’da da bir dizi incelemelerde bulunuyor. Muğla Gençlik kollarının çalışmalarını yönlendirmek ve denetlemek için Muğla’ya gelen CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İnanç Yıldız CHP Bodrum Gençlik Kolları tarafından Bodrum Mumcular’da düzenlenen iftar yemeğine de katıldı.

CHP Gençlik Kollar Başkanı 10 Ağustos 2014’de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili sorularımızı yanıtlarken oldukça çarpıcı iddialarda bulundu.

chp_bodrum_gençlik_iftar_mumcular (13)Ülkeye Barışı, Huzuru, İstikrarı Hakim Kılan Bir Cumhurbaşkanı Lazım…

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için yaklaşık 3 hafta gibi bir süre kaldığına dikkat çeken Genel Başkan Yıldız “Muğla çalışmalarımız kapsamında Menteşe ilçemizde başladık, Yatağan ve Milas’ta gençlik kollarımızın çalışmalarını denetledik. Son olarak Bodrum Gençlik Kollarımızın 800 kişinin katılımı ile gerçekleşen iftar yemeğindeyiz. Burası Bodrum, Bodrum’da da tatilciler ve yazlıkçılar çok. Demokrasi tarafında, cephesinde yer alacak olan tatildeki vatandaşlarımıza şunu söylemek isterim; Her seçimde “Bu farklı bir seçim” denir. Ancak gerçekten bu seçim farklı. 76 milyon vatandaşın ilk defa sandığa giderek Cumhurbaşkanını seçtiği bir seçim. Ülkede öyle bir başbakan var ki, Başbakan’dan daha çok diktatör. Bu başbakan bırakın yaşanan genç ölümlere sebep olmayı, IŞİD liderini İstanbul’da saklayıp, ona terörist dememeyi, bu başbakan ülkede gerilimi, kutuplaşmayı hızlandırıyor. Bu kutuplaşmadan da kendisine biat edecek bir toplum yaratma arzusu ile yola devam ediyor. Bir taraftan da küçük esnafından, normal vatandaşa, hatta büyük yatırımcıların geleceğe dair ekonomik ve sosyal beklentilerini çöpe atıyor. Ülkede istikrarsızlık hakim. Bu nedenle ülkeye barışı, huzuru, istikrarı hakim kılan sükûneti sağlayabilecek, dengeyi sağlayabilecek bir Cumhurbaşkanı lazım. Bu söylediklerimiz Cumhurbaşkanlığı için söylenebilecek kalıp cümleler.” Dedi.

Erken Seçim Gündeme Gelecek…

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İnanç Yıldız ülkede istikrarsızlık hakim. Bu nedenle ülkeye barışı, huzuru, istikrarı hakim kılan sükûneti sağlayabilecek, dengeyi sağlayabilecek bir Cumhurbaşkanı lazım demenin kalıplaşmış sözler olduğunu ancak durumun çok daha farklı açılardan değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek oldukça çarpıcı iddialarda bulundu. Genel Başkan Yıldiz şunları söyledi;

“CHP ve MHP ile birlikte 7 partinin bir araya gelerek Cumhurbaşkanlığı adaylığını desteklediği Ekmelettin İhsanoğlu’nun seçilememesi, Türkiye’nin geleceğine pahalıya patlar. Recep Tayyip Erdoğan kazanır, ama Türkiye kaybeder. IŞİD liderini Bahçelievlerde saklayan, 15 yaşında ölen Berkin Elvan’a alanlarda terörist diye yuhlatan başbakan Cumhurbaşkanlığı sürecini tamamladığında ki bu ara süreçtir. Hemen ardından Erken seçimi gündeme getirecektir. Bu erken seçim ile Anayasa’yı değiştirebilecek çoğunluğu elde etmek isteyecektir. Bu senaryonun devamıdır. Cumhurbaşkanlığı seçimi bu senaryonun başlangıç aşamasıdır.”

inanc_yildiz_chp_genclik_genel_baskan_2İktidarın Gizli Bir Gündemi Var…

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İnanç Yıldız çarpıcı iddialarda bulunduğu açıklamaların devamında

“Parlamentoda Anayasa’yı değiştirebilecek bir üstünlük ele geçirirlerse; çok açık ve net söylüyorum, hiç kimse ‘onların biz gömleği değiştirdik, eskisi gibi değiliz’ söylemlerine inanmıyor. Bu hükümetin ve iktidarın arkasında gizli bir gündem var.” dedi. Başkan Yıldız şöyle devam etti; “İktidarın özel bir ajandası var ve bu ajanda yavaş yavaş aşikar olmaya başladı. İşte bu özel ajandanın ve gizli gündemin hayata geçmemesi için bazı şeylerin tartışılmaması lazım. Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanması Türkiye’nin daha gerici ve Cumhuriyetin bu güne kadarki tüm kazanımları kaybetmesine neden olacaktır. İşte buna dur demek vatandaşlık görevidir. Bu seçim o nedenle çok önemli ve diğer seçimlerden farklı özellikler taşıyan bir seçimdir.”

Bu Seçim Siyasi Partilerden Daha Çok Vatandaşları İlgilendiriyor…

Cumhurbaşkanlığı seçiminin Türkiye açısından önemli bir viraj olduğunun altını çizen Yıldiz “Biz CHP Gençlik Kolları olarak üç etaplı bir çalışmaya başladık. Ben genel başkan olarak 30’u aşkın ili ziyaret edeceğim. Bu gün de Muğla’dayız. Muğla’da oturmuş bir gençlik kolları yapımız var. Ağır bir çalışma yapmıyoruz. Sadece denetlemeye geldim. Trakya, Karadeniz, Güneydoğu ve Doğu ve İç Anadolu’yu dolaşacağız. Bununla beraber 7 siyasi parti yöneticileri de kendi tabanlarını konsolide etmeleri gerekiyor. Bu yedi parti tabanlarını sandığa götürmeleri ve sandıkta ortak bir enerjide bu birlikteliğin buluşması lazım. Recep Tayyip Erdoğan’ın bu seçimde ayağının tökezlemesi lazım. Yedi siyasi partideşu dönemde sahaya inerek kendi tabanlarına çeşitli organizasyonlar ile ulaştığını da görüyoruz. Ancak şunu net olarak söylüyorum; bu seçim siyasi partilerden daha çok, vatandaşlarımızı ilgilendiriyor diye düşünüyorum.” dedi.

inanc_yildiz_chp_genclik_genel_baskan_1Ön Yargılardan Kurtulalım… buy Baclofen buy Plavix online

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Yıldız, yurttaşların kişiliği ve kariyeri ile ilgili olarak CHP tabanında kaygılar olduğu yönündeki sorumuza ise şu yanıtı verdi; “Türkiye İslam coğrafyasında laikliği kuran ve uygulayan bir ülke. Sayın İslamoğlu İslam Birliği Genel Sekreteriyken, sol, sosyal demokrat ve sosyalist aydınların bile söyleyemediklerini söyleyen bir isimdir. Kitaplarında İslam coğrafyasında laikliğin temel ilke olarak alınması gerekliliğini ifade ediyor. Ancak havuz medya tarafından makalelerinin bir bölümü alınarak farklı bir şekilde gösterilmeye çalışılıyor. Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu Alevi ve Kürt sorunlarında da bir çok kişi ve kurumdan çok daha ileri ve çözüme yönelik fikir ve görüşlere de sahip. Örneğin Alevilere ibadethane hakkının verilmemesinin haksızlık olduğunu, Kürt’lerin ise anadillerinde konuşabilmesi gerektiğini ve kendisinin de bu acıyı çektiğini söyledi. Düşüncelerini rahatça ifade eden ve bir adım öteye götürebilecek niteliklere sahip bir isim. Hiç kimse ön yargı ile bakmasın. Bu önyargıyı havuz medyası oluşturdu.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.