Bodrum Gündem

“Farilya Çiftliği” Resim Sergisi İle Cevdet Kocaman

“Farilya Çiftliği” Resim Sergisi İle Cevdet Kocaman
21.07.2014
0
A+
A-

buy Ventolin online

ck-285x140Bodrum Nurol Sanat Galerisi’nin Bu Ayki Konuğu

“FARİLYA ÇİFTLİĞİ” RESİM SERGİSİ İLE CEVDET KOCAMAN

“Yunanca’da günün doğuşu anlamına gelen Farilya, 1961 yılına kadar Bodrum Yarımadası’nın kuzeyindeki, bugünkü Gündoğan beldesinin adı olarak bilinir. Bodrum Nurol Sanat Galerisi’nde gerçekleştireceğim ikinci kişisel sergimin adı, 2007 yılından bugüne yaz aylarında beni ve atölyemi konuk eden bu beldenin adından gelmektedir. İşte bu nedenle bu sergimin adı Farilya Çiftliği oldu.” order Ventolin

Sanatçı, 1951 yılında Edirne’de doğdu. 1975 yılında İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi’nde resim öğrenimine başladı. 1986 yılında girdiği Danimarka Kraliyet Akademisi Desen ve Grafik Bölümü’nden 1990 yılında mezun oldu. Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı’nda Danışmanlık ve Kopenhag Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’nde Kültür Ateşeliği görevlerinde bulundu. Cevdet Kocaman, 1988 yılından bu yana yurt dışında ve yurt içinde yirmi kişisel sergi açtı ve karma sergilerde yer aldı. Sanatçının bazı eserleri kurum ve kuruluşların koleksiyonunda yer almaktadır. Cevdet Kocaman, Bodrum Nurol Sanat Galerisi’nde gerçekleştireceği sergisini, “Bu sergiyi hazırlarken beni esas ilgilendiren ise insanlarla birlikte tarih boyu yaşayan atlar, inekler, tavuklar ve bitki örtüsü oldu. Onları gözledim, birlikte yaşayıp algılamaya çalıştım ardından kendi düşünce renk ve estetik anlayışımla resme döktüm. Furosemide online Ben sizinle Farilya Çiftliği’nin bu yaşam şeklini kadim motifleriyle birlikte resimlerimde paylaşmaktan çok mutluyum.” sözleriyle açıklıyor.

Cevdet Kocaman “Farilya Çiftliği” Resim Sergisi, 11 Temmuz 2014 Cuma günü, Bodrum Nurol Sanat Galerisi’nde açıldı ve 3 Ağustos 2014 tarihine kadar, Pazartesi günleri hariç, her gün 12:00-20:00 saatleri arasında gezilebiliyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.