Bodrum Gündem

Gümüşlük’te festival Gülsin Onay’la başladı

21.07.2014
0
A+
A-

gumusluk_klasik_muzik_festivali_2014_bodrum_gundem (4)Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 11. yılında Bodrum’un tarihi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan beldesi Gümüşlük’te, Koyunbaba Antik Taş Ocağı’nda başladı. Açılışta yine unutulmaz bir konserle klasik müzikseverleri kendine hayran bırakan Devlet Sanatçı Piyanist Gülsin Onay, gecenin sonunda ayakta alkışlandı.
Bodrum Gündem Haber
Her geçen yıl uluslararası müzik çevrelerinin daha fazla ilgisini geçen Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, bu yıl da dünyaca meşhur müzisyenleri, 25 asırlık antik taş ocağında konuk edecek. Dünyanın yedi harikasından biri olan Mausolleion Anıt Mezarı’nın yapımında kullanılan taşların çıkarıldığı Koyunbaba Antik Taş Ocağı, özellikle olağanüstü akustiği ve manzarasıyla dikkat çekiyor.
T.C. Başbakanlık Tanıtma Fonu, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, BODTO ve Bodrum Belediyesi’nin resmi sponsorluğunda; Bosch, Neoyapı ve Devecioğlu’nun kurumsal sponsorluklarıyla gerçekleştirilen festivalin açılışında konuşma yapan Festival Direktörü Lon Briet, “Renklerin grileştiği, tatların tek düzeleştiği bir dönemde biz, seslerle çevremizi aydınlatmak istiyoruz. 11 yıl önce bu festival, tam da bu kültür sanat misyonuyla ve seçkin projelerle her yaşa ve kesime hizmet etmek amacıyla hayatına başladı. Bu bizim için artık bir hayat biçimi oldu, daha aydınlık bir gelecek için her yıl daha iyisini yapmak için gecemizi gündüzümüze katıyoruz” diyerek sponsorlara teşekkür etti.
gumusluk_klasik_muzik_festivali_2014_bodrum_gundem (3)Onay, Hayranlarını Yine Büyüledi
Gülsin Onay, program öncesinde yaptığı konuşmada, “Sanatın daha da önem kazandığı şu günlerde klasik müzikseverlerden aldığımız destek bizim için çok önemli” Online Xenical buy dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü; “Uzun süren kışların ardından tekrar Gümüşlük’te ve festivalde olmak, tekrar klasik müziğe gönül vermiş dostlarımızla olmak çok güzel. Her yıl başka bir heyecanla başlıyoruz festivalimize, yine çok seçkin bir festival programı var, her bir konser kaçırılmayacak kadar güzel olacak”
Festivalin açılış konserinde hayranlarıyla buluşan Piyanist Gülsin Onay, programına Johann Sebastian Bach’ın “Artita no.1 in b flat Major BWV 825” adlı eseriyle başladı. Sanatçı daha sonra Elgar’dan “In Smyrna” ve Felix Mendelssohn-Bartholdy’den “Variations sérieuses in D minor op.54” adlı eserlere yer verdi. Programın ikinci yarınsında Gülsin Onay, Frederic Chopin’in üç eserini seslendirdi. İlk olarak, “Ballad no.3 in A flat Major op.47”, ardından “Nocturne in E flat major, op.9 no.2” ve son olarak “Sonata no.2 in B flat minor op.35 (Funeral March)”a yer veren dünyaca ünlü piyanistimiz, izleyiciler tarafından ayakta alkışlanırken, sahneye tekrar davet edildi. Onay, geceye bis yaparak devam etti ve F. Chopin’in “Polonaise” ve L. van Beethoven’ın “Ayışığı Sonatı” adlı eserlerini seslendirdi.
GKMF_2014_Afis.inddFestivalde Kimler Var?
Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinin, konukları arasında izleyicinin önceki yıllardan tanıdığı isimler de yer alacak. Meşhur Rus piyano virtüözü Ilya Itin, Hırvat Piyanist Kemal Gekiç ve Fransız Piyanist Jean-Bernard Pommier bu isimler arasında yer alıyor. Bu yıl iki ayrı Trio festivalde izleyici ile buluşacak. Önce Fransız ve Türk sanatçılardan oluşan Trio Milhaud ve kapanışta Gülsin Onay, Erkin Onay ve Dorukhan Doruk’tan oluşan Gümüşlük Trio festival sahnesinde olacak. Festivalde Fransız Piyanist Mirella Giardelli, Türk Soprano Çimen Seymen’e eşlik edecek. Ayrıca Rus Kemancı Olga Martinova, Fransız Obuacı Céline Moinet, Portekizli Fagotçu Rui Lopez, genç piyanistler Cem Babacan ve Erdem Mısırlıoğlu, İngiliz Çelist Jonathan Bloxham da festivalin yıldızları arasında yer alıyor.
GFA’da Ustalık Sınıfları Devam Ediyor… buy Sildenafil Citrate
Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Türkiye’de müzik okulu olan ilk klasik müzik festivali olma özelliğini taşıyor. 2006 yılında kurulan Gümüşlük Festival Akademisi, bu yıl da geçen yıllarda olduğu gibi genç yeteneklere eğitim verecek. 360 öğrenciye sertifika veren GFA’da bu yıl 14 Temmuz – 21 Temmuz tarihleri arasında Elif Şahin; 22 Temmuz – 6 Ağustos tarihleri arasında festival konukları Kemal Gekic, Ilya Itin, Gülsin Onay ve Jean-Bernard Pommier’ın katılımlarıyla piyano masterclassı gerçekleşecek. 3 – 9 Ağustos tarihleri arasında ise Olga Martinova genç yeteneklere keman masterclassı verecek.
Generic Viagra GÜMÜŞLÜK KLASİK MÜZİK FESTİVALİ 2014PROGRAMI
12 Temmuz
Gülsin Onay, Piyano (Açılış Konseri)
15 Temmuz Rui Lopez (Portekiz) Fagot, Céline Moinet (Fransa) Obua ve Cem Babacan (Türkiye), Piyano
22 Temmuz Kemal Gekic (Hırvatistan), Piyano
25 Temmuz Erdem Mısırlıoğlu, Piyano ve Jonathan Bloxham (İngiltere), Çello
28 Temmuz Ilya Itın (Rusya), Piyano
4 Ağustos Jean-Bernard Pommier (Fransa), Piyano
8 Ağustos Jean-Bernard Pommier ve Olga Martinova (Fransa), Piyano ve Keman
10 Ağustos Çimen Seymen, Soprano ve Mirella Gardelli, Piyano
12 Ağustos Trio Milhaud (Fransa, Türkiye)
15 Ağustos Gümüşlük Trio, Gülsin Onay, Piyano, Erkin Onay, Keman, Dorukhan Doruk, Çello
Konserlerin başlama saati 21:00’dir.
İletişim
0 537 656 71 27
0 532 163 17 65
www.gumuslukfestival.org
[email protected]
twitter.com/gumuslukfest
www.facebook.com/gumuslukfestival

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.