Bodrum Gündem

Gümüşlük’te Festival Harika Bir Üçlüyü Ağırladı

21.07.2014
0
A+
A-

Rui_Lopez_Céline_Moinet_Cem_Babacan_bodrum_gundem (5) buy Viagra Gold online 11. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’nde, Portekizli Fagotçu Rui Lopez, Fransız Obuacı Céline Moinet ve Türk Piyanist Cem Babacan, tarihi mekân Koyunbaba Antik Taş Ocağı’nda klasik müzikseverlerin karşısına çıktı.
Buy Topamax on line Bodrum Gündem Haber
Misafir ettiği dünyaca ünlü klasikçiler ve konserlerle öne çıkan Türkiye’nin en uzun soluklu festivali Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, dün akşam unutulmaz bir konsere daha ev sahipliği yaptı. Tarihi mekânı dolduran 500 civarındaki izleyiciye seçkin bir repertuar sunan Rui Lopez, Céline Moinet ve Cem Babacan’dan oluşan Trio, programa Jorge Santos’un “Trio for Oboe, Bassoon and Piano” adlı eseriyle başladı. Ardından Francis Poulenc’den “Sonate for Oboe and Piano
FP185”i seslendiren genç müzisyenler, daha sonra Saint-Saens’dan icra ettikleri “Sonata for Basoon and Piano in G major, op 168” adlı yapıtla alkış aldı. Gecenin ikinci yarısına Andre Jolivet’in “Sonatine for Oboe and Bassoon” adlı eseriyle başlayan üçlü, programın sonunda Francis Poulenc’e ait “Trio for Oboe, Bassoon and Piano, FP 43” isimli eseri seslendirdi.
Rui_Lopez_Céline_Moinet_Cem_Babacan_bodrum_gundem (4)Mükemmel Bir Uyum İçinde Çalıyorlar… Buy cheap Lasix
Festivalin sanat yönetmeni Piyanist Eren Levendoğlu, üçlüyü çok beğendiğini belirterek, “İlk kez festival kapsamında biraraya gelmelerine rağmen birbirlerini çok sevdiler ve mükemmel bir uyum içinde çalıyorlar. Gümüşlük’te festivalde olmaktan çok mutlular. Cem Babacan zaten yakından tanıdığımız bir müzisyen. Geçen yıl 2. Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması A kategorisinde birinciliği almıştı. İleride başka projelerde biraraya geleceklerine inanıyorum” dedi. Sanatçılar, konser sonrasında CD’lerini imzalayarak, izleyicilerle biraraya geldiler.
Ünlü Dresden Staatskapelle’de birinci obua olarak çalan Céline Moinet, genç yaşına karşın Viyana Filarmoni Orkestrasıyla Asya ve Avustralya turnelerine çıkmış; Avrupa ve Almanya’nın önde gelen orkestralarında misafir solist olarak çalmış bir sanatçı. Portekizli Rui Lopez ise Barok dönem icralarının yanı sıra kurucusu da olduğu Music Factory ve Ensemble Laboratorium gibi çağdaş müzik gruplarıyla da performanslar sergiliyor. Baş fagot olarak pek çok orkestrayla çalışan genç neslin umut vadeden fagot ustası Lopez, baş fagot olarak pek çok orkestra ile birlikte sahne aldı. Trio’nun bir diğer ismi ise son yıllarda yeteneği ve yorumlarıyla dikkat çeken genç piyanistimiz Cem Babacan. İngiliz şef Howard Griffiths’in “Genç yaşına karşın, enstrümanında ustalık düzeyine erişmiş ve şaşırtıcı yorum gücüne sahip bir müzisyen” şeklinde ifade ettiği, ayrıca, Fazıl Say’ın “Olağanüstü bir yorumcu, virtüöz ve şiirsel” olarak nitelendirdiği Cem Babacan, katıldığı yarışmalardan birincilikle dönmüş ve çıktığı resitallerden yoğun övgü almış bir yorumcu olarak dikkat çekiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.