Bodrum Gündem

Bodrumlu, Gelecek İçin Tohumuna Sahip Çık!

22.07.2014
0
A+
A-

bodrumlu_tohumuna_sahip_cik_bodrum_gundem (12) buy Lamisil Bodrum Belediyesi ve Bodrum Tohum Derneği’nin imzaladığı protokol çerçevesinde ve Bodrum Tohum Derneği’nin cheap Viagra bir senedir yürüttüğü çalışma sonucunda 23 Temmuz 2014, Çarşamba günü Bodrum Pazar Yeri’nde Bodrum Üretici Pazarı’nı etkinliklerle açıyor.

Bodrum Gündem Haber

Her Çarşamba Bodrum Pazar yerinde açılacak Bodrum Üretici Pazarı yerel tohumların yaşatılması, çoğaltılarak daha fazla üretici tarafından kullanılması, yerli ürün çeşitlerimize ekonomik değer kazandırılması ve halkın sağlıklı gıdaya erişiminin sağlanmasını hedefliyor.

Bodrum Üretici Pazarı, yerel tohum ve doğal tarımla üretim yapan çiftçilerin ürünlerini aracısız olarak tüketiciyle buluşturmayı amaçlanırken, pazarda cam şişe, kavanoz, kese kağıdı, sepet ve bez torbalar kullanılacak, petrol atığı ürünler, pet şişeler, plastik torbalar ve benzerleri kullanılmayacak.

Hem üreticilerin hem de tüketicilerin bilgilenmesi, sağlıklı tüketim alışkanlıkları kazanmaları ve üretimin içinde olmalarını sağlamak, ve üreticilerin satış kaygılarını en aza indirmek amacıyla tanıtımlar, tarla gezileri, paneller, seminerler, ekolojik film gösterileri, atölyeler gibi etkinlikler düzenlenecek.

Yerel Ekonomi Güçlenecek…

2013 yılında 17 Şubat’ta yapılan Dereköy Tohum Takas Şenliği’nden bu yana, Bodrum’a bağlı birçok köyde ve pazarda, Bodrum Tohum Derneği tarafından araştırmalar yapılarak, hem yerel tohumla doğal tarım yapmaya gönüllü çiftçilere ulaşılmıştı, hem de Bodrum’un yerel tohum haritasının çıkarılması yönünde çalışmalar yapılmıştı. Sadece Bodrum yöresinin değil, Ege’nin, hatta Anadolu’nun birçok yerinden toplanan yerel tohumların çoğaltılması amacıyla, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un derneğe tahsis ettiği Ortakent’teki bir dönümlük seraya tohumlar ekildi. Burada üretilen fidelerin çoğu, yerel tohumla doğal tarım yapmaya gönüllü, Bodrum Üretici Pazarı’nda yer alacak çiftçilere dağıtıldı.

Bodrum Tohum Derneği gönüllüleri Bodrum Pazar Yeri ile ilgili şu bilgileri Verdi; “Bu pazara katılacak çiftçilere, ekolojik sebze üretim yöntemleri hakkında toplantılar yapıldı. Üreticilerin üretim alanları, Bodrum Tohum Derneği tarafından düzenli olarak ziyaret edilerek, doğal tarım konusunda teknik destek verildi. Pazarın açılmasıyla birlikte üreticilerin su, toprak ve ürün analizleri Bodrum Belediyesi’nin desteğiyle düzenli olarak yapılacak. Günümüzün tarım politikaları sonucu, yerli çeşitlerin yerini yabancı ve tek tip ürünlerin alması, kentleşme ve kısır tohum kullanımı sonucu bahçelerin ve tarlaların yok olması, ekonomik kaygılardan dolayı kırsal kesimden kentlere göç, ve tüm bunların getirdiği sosyal bozulmaya dur demek için Bodrum Üretici Pazarı, sadece alışverişin yapıldığı bir yer olmanın ötesinde, üretim ve tüketim alışkanlıklanın da paylaşılıp sorgulandığı bir yaşam alanına dönüştürülecek. İklimi, denizi, güneşi ve tarihi ile bir tatil cenneti olarak sevilen Bodrum’un, aynı zamanda geçmişten gelen zengin bir tarım kültürüne de ev sahipliği yaptığı gerçeği gözler önüne serilecek.”

Açılışta 11:00-13:00 arası ressam Mine Arasan çocuklarla duvar resmi yapacaktır. 10:00-12:00 saatleri arasında kesekağıdı yapımı atölyesi yapılacak. Bodrum Tohum Derneği, bu çalışmalara tüm Bodrum halkının destek ve katılımını bekliyor. methotrexate online

Yorumlar

  1. Tayyar Eryılmaz dedi ki:

    TARIM VE TURiZM

    Bu derneğin kurulmasın da emeği geçen herkesi kutluyorum..Geç de olsa Sayın Başkanımız Kocadon un destek ve teşvikleriyle bu duruma getirilmesi takdire şayan..
    Tarım la Turizm günümüz de birbirini besleyen ve sürekliği sağlayan iki sektör..Ama Tutizmi Tarımın düşmanı onu yok eden konuma getirmemek lazım ve elzem..Aksine TARIM turizmi yok etmek bir tarafa teşvik eder..Bu konu da Sayın Kocadon a büyük sorumluluklar düşüyor…Bu iki TT nin birbirine terch edilmeden korunup geliştirilmesi Bodrum ve Ülke için büyük önem taşıyor..Artık bu bilincin her geçen gün geliştirilip yaygınlaştırılması gerekir..

  2. Gulser Börklüce dedi ki:

    Uygulama harika. Önce bu uygulamayı başlatanları tebrik ediyorum. Çalışmalarının tüm Ülkeye örnek olmasını ve her şehre yayılmasını diliyorum.

  3. Halit Özkaplan dedi ki:

    İlgilenen arkadaşlar için !
    internetten ulaştığım bir konu bana çok entresan geldi. kaliforniya solucanı gübresi Türkiyede birkaç yıldır üretiliyor. hertürlü yeşiliği yiyerek yumurta kabuğu kağıt dahil gübre üretiyor.son derece çevreci bir proje.
    maliyeti de düşük görünüyor.