Bodrum Gündem

GÜN, PAZAR GÜNÜDÜR!

cheap Clonidine nuran_yuksel_bodrum_gundem10 Ağustos Pazar günü Türkiye’de yeni bir dönemin başlangıcı olacaktır. Bugün tünelin sonunda görebildiğimiz ışığı, aydınlığa çevirebilmek için gelecek günlerde yürüyeceğimiz zorlu yolun başlangıç umudunun günü olabilir. Ülkemizin aydınlık yüzlü insanlarına her zaman çok inandım, çok güvendim. Her şeye rağmen Pazar günü sandığa gideceklerine ve oy kullanacaklarına inanmak istiyorum bu sefer. Çatı adayını destekleyen siyasi gurupların seçmenleri sandıkta buluşmayı becerebilirlerse, tünelin sonundaki ışığı aydınlığa çevirecek, umudun başlangıcını yakalayacaklardır. O nedenle Pazar günü herkesin sandığa gitmesi gerektiğini düşünüyorum.

Buna inanmak istiyorum.

Kamu yönetimi hukuka dayalı kurallar ve kurumlar bütünüdür. Pazar günü kamu yönetiminin en tepesinin seçimi yapılacak. Düşünebilen, yorumlayabilen insanlarımızın, istediği her konu da hukuku hiçe sayarak, çiğneyerek torba yasalarla memleketi, doğayı, insanları, değerlerimizi bozuk para gibi harcayan, çocuklarımızın aydınlık yarınlarını çalarak işlerini yürütenlerin iktidarının Cumhurbaşkanı adayına “sandığa gitmeyerek oy vermiş olacaklarını” unutacaklarını düşünemiyorum.

Toplumu hiçe sayan ve dipsiz bir kuyuya atanların anlayışına, ülkesini seven, laik cumhuriyetten yana, herkesin özgürce istediği gibi, kardeşçe, barış içinde, kimsenin kimseyi ötekileştirmediği, yarınlar adına mücadele edebilmeleri için, sandığa giderek mutlaka oy kullanmaları gerektiğine inanıyorum.

Adaylardan bir Uzun Adam, Mustafa Kemal ve arkadaşlarının kurduğu cumhuriyeti de içine alan yıllara “Karanlık Yıllar” diyor. Seçildiğinde, yani 10 Ağostos’tan sonra gerçek aydınlığa kavuşacakmış, bu nasıl bir aydınlıksa artık.

Evet; biz kadınların kahkahalar atamadığı, kadınların gülmelerinin dahi sorgulandığı bir aydınlık.

Evet; zaman geçmişi, nedenleri, niçinleri tartışma zamanı değil. Özellikle kendine sol, sosyal demokratım diyenlerin böyle bir lüksleri hiç yok. Pazar günü için çeşitli bahaneler üreterek, denize girme ve plajlarda güneşlenme günü değil.

Ben gülmek istiyorum. Kahkahalar atmak istiyorum. Kızlarımızın ve kadınlarımızın kahkahalarının gökyüzüne ulaşmasını istiyorum. Her şeye rağmen, boğazımızda düğümlenenleri konuşmayalım. Pazar günü mutlaka sandığa gidelim diyorum.

Bu sefer, bu Pazar kaderin değişebileceğine inanmak istiyorum…

Bu sefer seçmenin “Uzun Adama” gereken dersi vereceğine inanmak istiyorum…

purchase Baclofen 25 mg Nuran Yüksel

Not: Yazıyı kaleme aldığım sırada,eski adıyla Bodrum Lisesi’nde beraber çalıştığım, sevgili arkadaşım Demet Tezgider’i kaybettiğimizi öğrendim. Acımız çok büyük. Sevgili Demet sevenlerinin ve kendisi gibi aydınlık ve yetiştirdiği sportmen ruhlu öğrencilerinin gönlünde daima yaşayacaktır. Ailesine, sevenlerine, öğrencilerimize sabır ve başsağlığı diliyorum. Işıklar içinde uyusun sevgili Demet. O’nu çok özleyeceğiz… buy cheap Lithium

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.