Bodrum Gündem

Turizm Alanları Yok Edilmemeli

05.08.2014
0
A+
A-

generic Lithium ab_bakani_cavusoglu_akparti_bodrumAvrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Bodrum’da yeni Başkan Çiğdem Demiralp ve İlçe Yönetimi tarafından düzenlen kahvaltılı toplantıya katıldı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Bodrum’da düzenlenen kahvaltılı toplantıda, Bodrum İlçe Başkanının bir kadın olmasından dolayı memnuniyetini dile getirirken, siyasi yaşamda kadınların rolünü iyi bilenlerden olduğunu söyledi. Yeni İlçe Başkanı Demiralp’in Bodrum’da başarılı çalışmalar yapacağından kuşku duymadığını ve bu konuda herkesin hemfikir olduğunu ifade etti.

Ak Parti Muğla İl Başkanlığı ve Bodrum İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen kahvaltılı toplantıya Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte Ak Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk, İl Yönetiminden Kadri Emrağ, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, BODTO Başkanı Mahmut Kocadon, BESİAD Başkanı Engin Ali Kaplan, Borum Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Cemil Gündüz ve mahalle Muhtaları ile partililer katıldılar.

ab_bakani_cavusoglu_bodrum_akparti (11)Ak Parti Yeni İlçe Başkanı Demiralp Yönetimini Oluşturdu…

Geçtiğimiz ay Ak Parti Bodrum İlçe Başkanlığına atanan Çiğdem Demiralp, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu’nun katıldığı toplantının açılış konuşmasında “Bu gün yönetim kurulumu sizlere takdim etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bodrum’da Ak Parti’nin yeni bir anlayış, yeni bir vizyon ve sağduyu ile göreve başlama günü olması açısından da bugün ayrı bir önem taşımakta. Bu özel günde Bodrum’da söz sahibi olan yada söyleyecek sözü olan sizlerle birlikte olmak, bu günü daha da anlamlı kılıyor. Bodrum hepimizin, sevdası, sevdalısı. Ben ve yönetim kurulum Bodrum için sizlerle birlikte çalışmaya, sorunları ve sıkıntıları paylaşmaya ve elimizden geldiğince bu sorunları çözmek için çaba sarf etmeye hazırız. Bodrum bizim. Hepimizin. Ortadoğu’ya barış dolu günlerin gelmesini, kan ve gözyaşının dinmesini diliyorum” dedi.

Antalyalıyız Sorunlarımız ve Fırsatlarımız Aynı…
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Bodrum Ak Parti İlçe Başkanı ve Yönetimine başarılar dileyerek başladığı konuşmasında toplantıya katılanlara hemşehrim diye hitap etmesi dikkat çekti. Antalyalı ve komşu olduğunu söyleyen Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, “Antalyalıyız, komşuyuz, sınırlarımız uzun. Antalya’nın da sınırları bir ucundan bir ucuna 640 kilometre sahilli, Bodrum’un da herhalde 550 kilometre civarında var. Dolayısıyla yaşanan sorunlardan, önümüze çıkan fırsatlara kadar özelliklerimiz var. Bu bir şehrin öne çıkan fırsatlarını değerlendirebilmesi ve var olan sorunları çözebilmesi için STK’lar ile birlikte hareket etmesi ile olacaktır. Ülkemizde STK’ların önemi gün geçtikçe daha da artmaktadır. Bizde ülkemizin geleceği için STK’lara çok önem veriyoruz. STK’lar son dönemde hem kendi meslek grupları yada ilgi alanlarında, hem de yaşadığı şehirler için oynayabileceği rolün farkına vardılar. Türkiye’de STK’lar artık dinamik bir rol oynuyorlar.” dedi.

Kıbrıs Meselesi Yüzünden AB ile Sorun Yaşanıyor….

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, hükümet tarafından uygulanan demokratikleşme sürecinde çıkartılan yasaların STK’lar önündeki bir çok engeli kaldırdığına dikkat çekti. Özellikle AB süreci içinde Türkiye’nin 12 yılda çok önemli mesafeler kat ettiğini söyleyen Bakan Çavuşoğlu “AB ile son dönemde yaşanan sıkıntılar, son 12 yıldaki kazanımlarımız asla gölgelemez. Biz biliyoruz ki önümüze çıkartılan engellerin büyük bir bölümü siyasidir. Bu gün 17 tane fasıl siyasi engellemeler yüzünden açılması bloke ediliyor. Sadece Kıbrıs meselesi yüzünden 14 fasıl açılamıyor. Bu açılmayan fasıllarda bile Türkiye aslında açılış kriterleri, müzakere kriterleri hatta bazılarının kapanış kriterlerini bile yerine getirmiş bir ülkedir. Biz inanıyoruz ki bu siyasi engeller kalktığı zaman birçok faslı açabileceğiz. Ama siyasi engeller var diye özellikle atmamız gereken adımlar ve gerçekleştirmemiz gereken reformlar konusunda da tereddüt etmemeliyiz” dedi.

ab_bakani_cavusoglu_bodrum_akparti (33)AB Bizim Vazgeçilmez Bir Sürecimizdir”

Çavuşoğlu, AB’nin yaşadığı sorunlar olabileceğini ancak Avrupa kıtası ve Avrupa Birliği gibi kurumların bu güne kadar krizlerden güçlenerek çıktığını söyledi. “İnşallah bu süreçten de Avrupa Kıtası ve Avrupa Birliği güçlenerek çıkar” diyen Çavuşoğlu şunları söyledi:

“Ama bunun bir vizyon değişikliğine gitmesi de şarttır. Bunun için BM’de dahil özellikle uluslar arası örgütlerin kendisini reforme etmesi de şarttır. Çünkü bu örgütler bugünün ihtiyaçlarını taleplerini karşılamamaktadır. Kendini yenilemeyen bir uluslar arası örgüt, bir ülke, hükümet ne olursa olsun giderek etkinliğini kaybeder. Bugün BM’nin de etkinliğini kaybetmesinin sebeplerinden bir tanesi de kendini reforma edememesidir. Aynı şekilde AB’nin de bir çok kurumsal olarak ve politikalarının gözden geçirip kendisini reforme etmesi lazım ki bu krizlerden, yaşadığı sorunlardan daha da güçlenerek çıkabilsin. AB bizim vazgeçilmez bir sürecimizdir”

purchase orlistat Çevrecileri Kızdıracak Açıklama…

Türkiye’nin turizm politikası çevrenin korunması, koyların imara açılması ve ecrimisil bedelleri ile ilgili sorumuza, Turizmin gelişirken doğanın korunması gerektiğini bu konuda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen sene Bodrum’u dolaşırken endişelerini ve düşüncelerini paylaştığını anlatan Çavuşoğlu turizm sezonunu uzatmak konusunda çevrecilerin tepkisini çekebilecek ifadeler kullandı. Turizmi sürdürülebilir bir hale getirmek gerektiğini, turizm alanlarının yok edilmesi durumunda sektörde kısa vadeli düşünülmüş olunacağını kaydeden Çavuşoğlu, turizm sezonunun uzatılması gerektiğini dile getirdi. Yaz ayları dışında yoğunluğun az olduğu dönemlerde turistlerin ilgisini çekecek çalışmaların yapılması gerektiğini belirten Çavuşoğlu “Özellikle spor turizmine önem vermek lazım. Bunlardan bir tanesi de golf turizmidir. Şu anda Bodrum’da bir tane 9 çukur golf sahası var. Milas tarafında otelle birlikte 2 tane yapılmakta olan golf sahası var. Ama bu bölgeye en az 10 tane golf sahası yapmamız lazım. Burada 12 ay golf yapılabilir. 12 ay turizm burada sağlanabilir” dedi.

ab_bakani_cavusoglu_bodrum_akparti (8)Ecrimisil Konusunda Bir Söz Veremem…

Bodrum’da bir süre önce esnafın tepki gösterdiği ecrimisil bedelleriyle ilgili soruda ‘Her şey devlet için zihniyetini burada da görüyoruz” diyen Çavuşoğlu sözlerinde şu ifadelere yer verdi: “Uzmanlarımızın bu konuda daha hassas olmadığın da görüyoruz. Adaletsizliklerin ve çelişkilerin olduğunu da görüyoruz. Fiyat belirleme de diğer alanlarda bazı aksaklıklar var. Milletvekili olarak, Bakan olarak bu konuda bir çözüm bulabilir misiniz derseniz ben bu konuda size garanti veremem. Çünkü bir yerin değerini uzmanlar belirliyor. Milli emlak bölümündeki uzmanlar belirliyor. Biz ancak vatandaşın itirazını iletiyoruz ve sonra tekrara inceleme yapılmasını sağlıyoruz”

“TBMM Milletin Gerisinde Kalmıştır”

Türkiye’de devletçi bir zihniyeti değiştiremediklerini ve bunun yaşanılan en büyük sorunlardan biri olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, purchase Cialis “Her şey devlet için” anlayışını değiştirmeleri gerektiğini söyledi. Bu konudaki sözlerine “Devletin milletten korkusunu yenmemiz, kurumlarıyla ve kurumların yöneticileriyle birlikte ve de bu anlayışı değiştirmemiz lazım” diye devam eden Çavuşoğlu şöyle konuştu: “Devlette, kurumlarda millet için vardır, birey için vardır olması lazım. Önemli olan bireyin hak ve özgürlüklerinin genişletilmesi ve güçlendirilmesidir. Devletin ve kurumlarının da millet için, toplum için olduğunu iyice kafamıza işlememiz lazım. Bu zihinsel dönüşümü sağladığımız zaman yargıdaki sorunların birçoğu, çözülür bürokrasi içindeki, yerel yönetimler içindeki sorun sorunlar çözülür. Bugün Türkiye sivil toplum örgütleri maalesef attığı adımların, önerilerinin karşılığını devlet kurumlarından alamamaktadır. Hatta buna TBMM’yi de dahil edebiliriz. TBMM’nin bir üyesi olmaktan onur duyuyorum. Ama özellikle yeni bir anayasa yapma konusunda TBMM sivil toplumun, toplumun ve milletin gerisinde kalmıştır. Oysa millet yeni bir Anayasa için, nasıl bir sivil anayasa istediğini, hangi maddelerin olması gerektiğini hatta bazı sivil toplum örgütleri taslak bir Anayasa yaparak Ankara’ya göndermiştir.”

Ortaya çıkan 60 maddelik Anayasa paketinin meclise gelmesi konusunda hala çağrı yaptıklarını, hiç olmazsa 4 partinin uzlaştığı 60 maddelik paketin meclise gelip ve onaylanmasını isteyen Çavuşoğlu “Çünkü 12 Eylül Anayasası’nı ne kadar değiştirebilirsek o kadar kardır” ifadesini kullandı.

Darbenin Etkilerini Hala Yaşıyoruz…

12 Eylül 1980’den sonra ilk olarak Almanya ve ardından AB ülkelerinin de Türklere vize uyguladığını belirten Çavuşoğlu, vizesiz seyahat konusunda çalışma yaptıklarını söyledi.

“Bizi en çok ilgilendiren serbest, vizesiz seyahat hakkının elde edilmesi” diyen Bakan Çavuşoğlu “Bu konuda AB’nin çifte standardı var. Mahkeme kararlarına saygı duymadığını ve ülkelerin bu konuda değişik politikalar uyguladığını görüyoruz. Biz bunu kökten çözmek için AB ile vize serbetisi diyoloğunu, geri kabul anlaşması ile beraber başlattık. Meclisimizden de onaylandı. Resmi gazetede yayınlandı. Yaklaşık 3-3,5 yıl içinde AB Schengen üyesi ülkeler, Schengeni tanıyan ülkelere vatandaşlarımız vizesiz bir şekilde seyahat edebilecekler. Aslında Ankara Anlaşması’na göre vatandaşlarımıza vize uygulanmaması gerekiyor. Uygulanmıyordu da. Ne zaman uygulanmaya başladı, 12 Eylül darbesinden sonra, özellikle Almanya’ya mülteci ve sığınma başvurusu sayısı arttı. Almanya ile başladı, AB ülkeleri Türklere vize uygulamaya başladı. Yani darbenin etkisini hala görüyoruz.” dedi.

ab_bakani_cavusoglu_bodrum_akparti (18)“Bodrum’a Duble Yol Ve Tünel Projesi”
Bodrum Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Cemil Gündüz’ün Bodrum’a yapılacak olan katı atık projesi, yeni devlet hastanesi ve Ortakent-Yahşi ile Yalıkavak arasına yapılacak olan duble yol ve tünel projesi ile ilgili olarak sorduğu soruları yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu, muhtarların önceden sadece maaşlarındaki artışları sorduklarını, şimdi ise kenti ilgilendiren sorunları ve projeleri dile getirdiklerini memnuniyetle karşıladığını söyledi. Bakan Çavuşoğlu “Yol ve tünel projesinin ihalesi yapıldı, sezon bittikten sonra inşaata başlanacak. Hastane de programda. Hastane ve yol sezon bittikten sonra inşaata başlanacağı konusunda bilgi aldım. Katı atıkla ilgili bizim AB fonlarında da çok ciddi kaynaklar aktarıyoruz biz. Buradaki katı atık içinde 12 milyon avro kaynak aktardır. Muğla’ya aktardığımız toplam miktar 25 milyon avro civarında. Bu rakam çok yüksek bir rakam değil. Bu rakamın artması için STK’lardan proje gelmesi lazım. Bu hibeler proje karşılığı aktarılıyor ve özellikle altyapıya yönelik, katı atık gibi pis su arıtma gibi kaynaklar aktarıyoruz. Bu konuda da hiç siyasi parti ayrımı olmaz. Çünkü bu hizmet doğrudan halka gittiği için belediye başkanının o partiden bu partiden diye olması gibi bir ayrım yapılmıyor. Muğla’nın proje konusunda da daha aktif olmasını rica ediyorum. Bodrum’da çok sayıda özel hastanelerin de olduğunu gördüm. İstanbul’daki hastanelerin ve Türkiye genelindeki hastanelerin de Bodrum’a şube açtığını gördüm. Bu son 12 yılda sağlık sektöründe attığımız adımların vatandaşın istediği hastaneye gidebilmesinin göstergesidir. Ama devler kendi hastanesini yapmalı, doktorunu göndermeli, doktorunu pratisyeninin hemşiresini güçlendirmeli bu konuda da çok şükür çok önemli yatırımlar yaptık, Türkiye’nin her yerinde gelişimler sağladık” dedi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.