Bodrum Gündem

Bodrum Bale Festivali “Kamelyalı  Kadın’la” Kapanış Yaptı…

07.08.2014
0
A+
A-

kamelyalı-kadın-manşet

19 Temmuz – 6 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen 12. Uluslararası Bodrum Bale Festivali 5-6 Ağustos 2014 tarihlerinde sahnelenen “Kamelyalı Kadın” balesi ile kapanışını yaptı. buy Propranolol online

Bodrum Gündem Haber 07/08/2014 buy Albendazole online

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından Deniz Bank’ın katkılarıyla düzenlenen, 19 Temmuz-6 Ağustos 2014 tarihleri arasında, 19 gün boyunca Bodrumlu sanatseverlere 6 bale prodüksiyonu ve toplam 9 temsil ile unutulmaz anlar yaşatan 12. Uluslararası Bodrum Bale Festivali, bale sanatının baş tacı topluluklarından biri olan Moskova Akademik Klasik Bale Tiyatrosu ile kapanışını yaptı.

Oğul Alexandre Dumas tarafından yazılan ve dünyada ses getiren Kamelyalı Kadın romanı birçok prodüksiyona uyarlanmıştır. En bilinenlerinden biri olan G.Verdi’nin “La Traviata” opera eseri, Moskova Akademik Klasik Bale Tiyatrosu tarafından bale adımlarıyla sahneye taşınarak,   Valtrex no prescription 5 Ağustos 2014 Salı ve 6 Ağustos 2014 Çarşamba geceleri izleyici ile buluştu.Natalia Kasatkina ve Vladimir Vasilyov’un kurucusu olduğu, Rusya’nın 3 önemli bale topluluğundan biri olan konuk topluluk, eseri Rus ekolüyle ve bale-melodram olarak sahneye aktardı. “Yıldızlar Topluluğu” olarak da tanınan Moskova Akademik Klasik Bale Tiyatrosu, geleneksel ve modern öğeleri kaynaştıran kendine özgü bale stili ile 1984 senesinde Moskova Devlet Akademik Klasik Bale Tiyatrosu unvanına layık görüldü. Kadın ve erkek dallarında uluslararası yarışmalar ve “Dansın Ruhu” ödüllü sanatçılar; “Marguerite Gautier” rolünü oynayan Rusya Federasyonu Halk Sanatçısı unvanlı Ekaterina Berezina ve “Yaşlı Baron” rolüyle izleyici ile buluşmuş olan Rusya Federasyonu’nun onurlandırılan sanatçısı unvanlı Sergey Belorybkin seyirciden tam not aldı.

10 bin 264 izleyiciye ulaşan temsillerini tamamlayan 12. Uluslararası Bodrum Bale Festivali,  tarihi Bodrum Kalesi’nden rengin, sesin ve dansın büyüsüyle büyük bir zarafetle yıllardır icra ettiği bale sanatını bu yıl da sanatseverlerin büyük ilgisiyle bitirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.