Bodrum Gündem

Dünyanın Asi Taraftarları

07.08.2014
0
A+
A-

bodrum_asi_taraftarlari_bodrum_gundemTaraf-der, THD, Avrupa Futbol Taraftarları Ağı (FSE) ve Maltepe Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu “Uluslararası Taraftar Sempozyumu” Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde (TSKM)  yapıldı. İstanbul’da düzenlenen sempozyuma Bodrum Belediyesi Bodrumspor taraftar grubu Asi Tayfa’da katılarak yine bir ilki gerçekleştirdi. buy propranolol

Bodrum Gündem Haber

İlk kez amatör ligde oynayan bir kulübün taraftar grubunun çağrıldığı sempozyuma Bodrumspor taraftar grubu adına Doğan Yıldırım ve Birol Ahi katıldı. Taraftar olarak her türlü mücadeleyi verdiklerini belirten Doğan Yıldırım “ Asi Tayfa olarak bizi aradılar ve böyle bir sempozyuma davet ettiler. Böyle Dünya Kulüplerin taraftarlarıyla aynı ortamda olmak ve Bodrumspor’umuzu orada Dünya kulüplerinin taraftarlarının arasında tanıtma bizim için onur vericiydi. Bodrumspor’a gönül veren tüm tribündeki abilerimi, kardeşlerime ve tüm Bodrumsporlulara teşekkürler” dedi.

Bremen Mızıkacıları İle Başladı…

Cumartesi günü Bremen Mızıkacıları Perküsyon Grubu’nun verdiği konserle başlayan sempozyuma, Türkiye’nin dört bir yanından farklı renklere gönül veren taraftarların yanı sıra, spor yazarları, spor hukukçuları, akademisyenler, Avrupa Futbol Taraftarları Ağı’ndan (FSE) Heidi Thaler, Kai Tippmann, Football Supporters Federation (FSF) bünyesinden çalışan Liverpool taraftarı Garreth Cummings ve Football Supporters Europe’un (FSE) CEO’su olan FC St. Pauli taraftarı Daniela Wurbs sunumlarıyla katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasından sonra söz alan Maltepe Belediyesi Başkanvekili Hasan Gökkaya, “Ben de futbolun içinden geliyorum. Futbolun içinden gelenler fanatik olamıyor. Bu yapı içinden gelenler tribünlerde küfür etmiyor. Yani diyeceğim o ki bu işe gönül veren insanlar var, gerçekten gönül birliği kuranlar şiddetten uzak. Özellikle futbolda ülkemizde şiddet var, hayatını kaybedenleri görüyoruz. Kapılarda sıkışıp ölenleri görüyoruz. Bunu çözmek için birlik olmalıyız. Taraftarlar bütün renkleriyle var, nasıl gökkuşağı bir rengi olmadan eksikse taraftarlar da öyle” diye konuştu.
Başka Bir Tribün Mümkün
Gökkaya’nın konuşması sonrası Taraftar Hakları Derneği Başkanı Burkal Efe Sakızoğlu sempozyumun ilk oturumunda “Başka Bir Tribün Mümkün” başlıklı sunumunda, 6222 sayılı kanunun taraftara yaklaşımı, çirkin tezahürat, yasaklanan pankartlar sorunlarını ele aldı. Renkli anların yaşandığı sunum sonrası çözüm önerileri de sıralandı. Öte yandan Taraftar Hakları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Devrim Cem Erturan “Taraftarların hak mücadelesi”, Taraftar Hakları Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Ulusoy da “6222 sayılı yasanın taraftara yaklaşımı ve yasadaki sorunlar” konusunda birer konuşma yaptı.

Sempozyumun ikinci oturumunda ise Football Supporters Europe’un (FSE) CEO’su olan FC St. Pauli taraftarı Daniela Wurbs , Avrupa Futbol Taraftarları Ağı’ndan (FSE) Heidi Thaler, Football Supporters Federation (FSF) bünyesinden çalışan Liverpool taraftarı Garreth Cummings ve Kai Tippmann söz aldı. Ülkelerindeki taraftarların durumları ve sorunlarından bahseden katılımcılar, sorunların tespiti ve çözümü üzerine karşılıklı fikir alışverişinde de bulundu.

generic Propranolol Tribünde Kadın Olmak… purchase Indocin

Sempozyumun ikinci gününde Taraftar Hakları Derneği Üyesi Yeşim Özcan ve Sportmence Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Alev Doğan birer sunum yaptı. “Tribünde Kadın Olmak” temasının işlendiği ilk bölümde konuşan Alev Doğan, “TFF’nin seyircisiz oynama adı altında kadın ve çocuklara statları açması iyi ancak sanki kadın ve çocuklar seyirci olarak görülmüyor. Burada cinsiyetçi bir eğilim var. Kadınlar futboldan anlamıyor demek doğru değil. Her tür anlamda yaşanan ayrılıklar sporda da kendini gösteriyor.  Özellikle statlarda edilen küfürler kadın seyircilerin tribünlere gelmemesine neden oluyor. Buna tacizleri de ekleyebiliriz. Bunların giderilmesi için el ele vermeliyiz” dedi.

Sempozyumun son bölümünde NTV Spor’dan Bağış Erten, Hürriyet gazetesinden Burak Kuru, Hayat Televizyonu’ndan Fatih Atlay’ın konuşmalarından sonra taraftar forumu düzenlendi ve hep birlikte fotoğraf çektirildi.

Sempozyum sonunda Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç adına Maltepe Belediyesi Başkan Vekili Hasan Gökkaya tarafından, katılımcılardan Taraftar Hakları Derneği Başkanı Burkal Efe Sakızoğlu, Taraftar Hakları Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Ulusoy, Avrupa Taraftar Ağları ve Taraftar İşbirliği Football Supporters Europe CEO’su Danieal Wurbs ve Futbol Taraftarları Federasyonu Üyesi (FSF) Garreth Cummings’e plaket verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.