Bodrum Gündem

Sanatçıların ve Aydınların Ömrü Kısa Olur

09.08.2014
0
A+
A-

Karadeniz türkülerinin güçlü sesi Kuzeyin oğlu Volkan Konak, Bodrum’da sımsıcak esti. Kabare tadındaki konserde oldukça önemli konuları seyircileri ile paylaşan Kuzeyin Oğlu “Aydınlar, sanatçılar, yazarlar, şairler ilk dalgayı göğüslerinde yumuşatarak toplumun kırılmasını önlerler, o nedenle kısa ömürlü olurlar.” dedi.

 

Topamax online Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem-Karadeniz türkülerinin güçlü seslerinden, purchase cheap Baclofen “Kuzeyin oğlu” olarak tanınan Volkan Konak, Bodrum’da hayranları için unutulmaz bir konser verdi. Yaklaşık 2 bin 500 kişi izlediği konser ilginç bir şekilde başladı. Bir terompet ve saksafon sanatçısı seyircilerin arasında başlattıkları ezgiyi sahnede tamamladılar ve ardından da Kuzeyin Oğlu sahneye çıktı.

volkan_konak_bodrum_gundem (31)Bodrum Antik Tiyatro’da gerçekleşen konserde hayranlarının yoğun ilgi göstermesine mutlu olan Konak, “Yine destansı bir aşk var. bu aşk nefesin nefese vurması değil asla. Aramızda yabancılar olabilir, ‘never’. Aramızdaki asil bir aşk. Bu akşam tarih fotoğraf çekiyor. Müjdeyi vereyim, burada olanların gözleri açık çıkacak. Burada olamayanları ise kapalı, ben ne yapayım” Valtrex cheap diyerek esprilerle konserine başladı. Konserden daha çok bir kabare havasında seyircisi ile sohbet ederek Anadolu ezgilerini seslendiren Kuzeyin Oğlu Volkan konak Nazım’dan, Sabahattin Ali’ye, Dadaloğlu’ndan Yunus’a kadar bir çok ozanın da şiirlerini okudu.

Aydınların Ömrü kısa Olur…

Konserinde vatan hainliği ile suçlanan Nazım Hikmet’in ‘Karıma Mektup’ şiirini okuyan Konak, “Yıllarca vatan hainliğiyle suçlanan Nazım Hikmet’i de andık sizlerle. Aydınlar sanatçılar yazarlar kısa ömürlü olur. Çünkü onlar ilk dalgakırandır. Dalgayı göğsünde eritendir. 30 sene sonrasını görebilen, söylenmemişi söyleyebilenlerdir. Ama bazı sevgisiz insanlar kısa ömürlüdür tarihte. Onların adı geçmez. Sabahattin Ali yaşar, Nazım Hikmet yaşar, Yaşar Kemal yaşayacak. Orhan Veli yaşayacak. Ama sevgisizler kısa ömürlü olacak ve tarih onları anmayacak” diyerek, faili meçhul olmayan Sabahattin Ali’nin şiiri olan ve kendisinin bestelediği “Göklerde Kartal Gibiydim” isimli şarkıyı söyledi.

Konak, şarkılarıyla olduğu kadar esprileriyle izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Sanatçı, kardeşlik ve barış içerisinde yaşamaya dair mesajlar verdiği şiirleriyle de geceye renk kattı. Dadaloğlu türküsüyle sahneye çıkan Konak, “Dostum Dostum”, ‘Mimoza Çiçeğim’, ‘Yarim Yarim’, ‘Divane Aşık Gibi’, ‘Gelevera Deresi’ gibi şarkılarını hayranlarıyla birlikte söyledi. Yaklaşık iki saat süren konserin sonunda Konak, ayakta alkışlandı.

Bodrum’da Konserler Devam Edecek…

Kuzeyin Oğlu Volkan Konak’ın Bodrum konseri gibiTürkiye’nin çeşitli illerinde konser, tiyatro, gösteri ve festivaller düzenlemekte olan Solfej Organizasyon sanatseverlerin beklentilerinin öncelikli hedef sayarak birçok başarılı işe imza atmış.
Solfej Organizasyon Bodrum Konserlerine 16 Ağustos’ta Sıla Konseri, 17 Ağustos’ta Anadolu Ateşi Gösterisi, 22 Ağustos’ta Nükhet Duru & Timur Selçuk Konseri ve 22 Ağustos’ta da Sezen Aksu Konseri ile devam ediyor. Ayrıntılı bilgi için www.solfej.org sitesi ziyaret edilebilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.