Bodrum Gündem

Başbuğ Bodrum’da Oy Kullandı

11.08.2014
0
A+
A-

Emekli Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ, eşi Sevim Başbuğ ile birlikte yaz tatilini geçirdiği Bodrum’un Akyarlar Mahallesi’ndeki Hacı Mahmut Tınaztepe Ortaokulu’nda oyunu vatandaşların ve sandık görevlilerinin alkışları arasında kullandı.

başbug_pasa_bodrumda_oy_kullandiBodrum Gündem Haber- Emekli Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ Akyarlar’da 1003 nolu sandıkta oyunu kullandı. Elinde nüfus cüzdanı ile sırasını bekleyen Başbuğ, oy kullanma önceliğini eşine bıraktı. Eşinin oy kullanmasının ardından, nüfus cüzdanını gösterip oyunu kullanan Başbuğ, basın mensuplarına poz verdikten sonra oy zarfını kutuya attı. Vatandaşlar ve sandık görevlileri Başbuğ’u alkış yağmuruna tuttu.

Oy kullandığı okul çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başbuğ “Vatandaşlık görevimi yerine getirdiğim için çok mutluyum. Bunu ifade etmek isterim. Tabi önümüzdeki günlerde ülkemizi Türkiye’yi zor günler bekliyor. Zor günler yaşayacağını değerlendiriyorum. Bu açıdan içinde bulunduğumuz cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını zor sürece olumlu katkılar yapmasını umuyorum ve bekliyorum. Cumhurbaşkanlığı seçiminde bir vatandaş olarak oyumu kullandığım için kendimi mutlu ve huzurlu hissediyorum. Önümüzdeki günlerdeki süreç Türkiye için zor günleri getirecek diye düşünüyorum. Bu açıdan cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının bu zor sürece olumlu katkılar yapmasını bekliyorum” dedi.

Okul bahçesinde vatandaşlarla sohbet eden Başbuğ, Cumhurbaşkanının ilk kez halk tarafından seçilmesi konusunda ise görüşlerini soran gazetecilere şu yanıtı verdi; order Brand Viagra “Göreceğiz. Daha faydalı mı olacak. Önümüzdeki zaman gösterecek. Hep birlikte göreceğiz.”

heap Combivent Osmanlı Devletine Dönülmesini İstemiyorum…

Akyarlar Mahmut Tınaztepe Ortaokulu’nda oy kullanmaya çocuklarının kolları arasında güçlükle yürüyerek gelen 97 yaşındaki Sabiha Erer oyunu kullandıktan sonra Toradol online “Cumhuriyet için canımı vermeye hazırım” dedi.

97 yaşındaki Sabiha Nine “Cumhuriyet için canımı vermeye hazırım. Cumhuriyet, bütün gençlerin ömrünce yaşasın. Gençlere ve askerlere emanet ediyorum cumhuriyeti. Eski insanların acılarını çok iyi biliyorum. Osmanlı devrinden gelmiş kadınım. Osmanlı Devleti’ne dönülmesini asla ve asla istemiyorum. Cumhuriyet çok yaşasın. Gençleriyle, askerleriyle beraber yaşasın. Gözlerim görmüyor, kulaklarım duymuyor ama torunlarından beni oy kullanmaya getirmesini istedim. Çocuklarımın ve torunlarımın sayesinde oyumu kullandım. Artık rahat ölebilirim” dedi.

Bodrum’da Seçim Sonuçları…

Bodrum’da 320 sandıkta toplam 116 bin 140 seçmenden, 88 bin 347’si oy kullandı. Oylardan 1021’i geçersiz sayılırken, geçerli sayılan 87 bin 326 oydan 17 bin 29’unu Recep Tayyip Erdoğan, 64 bin 593’ünü ise Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu, 5 bin 704’ünü de Selahattin Demirtaş aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.