Bodrum Gündem

Bodrumlu Arıcılar Kent Konseyi Çatısı Altında Örgütleniyor…

19.08.2014
0
A+
A-

bodrumlu arıcılar örgütleniyor order Nolvadex Aciclovir without prescription generic Premarin
Bodrum Kent Konseyi Yürütme kurulu aylık olağan toplantısında Bodrum’da arıcılık çalışma gurubu kurulmasına oy birliği ile karar verildi.
Bodrum Kent Konseyi aylık olağan yürütme kurulu toplantısı Hamdi Topçu başkanlığında beş maddelik gündemle toplandı. Toplantının gündem maddeleri arasında Arıcılık Çalışma Grubu ve Bodrum Kimliği Çalışma grubunun onaylanması da yer aldı.
Çiçek Bozoğlu/ Bodrum Gündem 19/08/2014
Arıcılık Çalışma Grubu kurucularından Hasan Öyke, Bodrum yarımadasında bal üreticileri olarak yaşadıkları zorlukları dile getirerek, Bodrum Kent Konseyi’nin kendilerine sahip çıkmalarını istedi. Öyke Bodrum’da 300’ü kayıtlı yaklaşık 700 civarında bal üreticisi olduğuna dikkat çektiği konuşmasına şöyle devam etti “Sıkıntılarımızı dile getirmek için Muğla ve Ankara’da dahil olmak üzere pek çok kuruma baş vurduk. Fakat yöneticiler Bodrum’da tarım ve arıcılık yok diye girişimlerimize olumlu bakmadılar. Burada 300’ü kayıtlı 300-400’ü kayıtsız yaklaşık 700 bal üreticisi var. Bodrum’da sadece turizm yapıldığını sanıyorlar. Marmaris ve Antalya’da da turizm var ama tarım ve arıcılık da var. Bizim burada arıcılık denince insanlar kavga çıkarıyorlar. Bütün bunları aşmak amacıyla örgütlenmeye ihtiyaç duyduk. Bu nedenle Bodrum Kent Konseyi çatısı altında bir çalışma gurubu oluşturduk. Amacımız Bodrum’da ki arıcılıkla ilgili bürokratik engelleri aşmak ve arıcılığı tanıtarak geliştirmek. Arıcılık biterse yaşam biter. Döllenmeyen tohum bitmez, hayvanların yediği ot bile arıya bağlı. Arıcılık biterse doğal yaşam da biter. Çam balı konusunda Marmaris birinci sırada ama Bodrumlu arıcılar olarak bizler de ikinci sıradayız. Çam balı konusunda ödüllerimiz var. Bizler okullarda öğrenci ve velilere bu konularda bilgilendirme toplantıları yaparak arıcılığın önemini anlatmaya çalışmak istiyoruz”.
Bodrum’da Yeterli Arı Yerleşim Noktası Yok…
Hasan Öyke, Bodrum Kent Konseyi yürütme kurulu toplantısında Bodrum’da yeterli arı yerleşim noktası olmadığını ve bu nedenle de arıcılık yapmaya çalıştıkları alanda otellerle sıkıntılar yaşadıklarına dikkat çekti. Öyke “Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği ortak çalışması ile bir an önce Bodrum’da yerleşim noktalarının tespit edilerek açılmasını istiyoruz. Bununla ilgili olarak Muğla Valiliğine bir dilekçe de hazırladık. İlçemiz arı konaklama alanlarında yaşanan konaklanma sorunlarına çözüm olacak olan ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Muğla İl Müdürlüğünce projelendirilen Muğla Arı konaklama Noktalarının Sayısallaştırılması Projesi doğrultusunda ilçemizde de çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. Projenin ilçemizde tam anlamı ile uygulanabilir olabilmesi için en büyük eksiklik orman teşkilatının uygun bulacağı yerlerde yeterli arı yerleşim noktalarının henüz yapılmamış olmasıdır. Bölgemizin turistlik bir yöre olmasından dolayı arı yerleşim noktaları çok önem arz etmektedir. Arı Yerleşim yerlerinin açılmış olması Arıcılık ve Turizm faaliyetlerinin ayni alanda yapılabilirliğini göstermesi açısından da bir örnek teşkil edecektir” dedi.
Bodrum Kent Konseyi aylık olağan yürütme kurulu toplantısında Bodrum’da Çarşamba günü belediye meclis üyelerine ve bütün muhtarlara Mahalle meclislerinin kuruluş yöntemleri amaçları ve çalışma yöntemleri konusunda verilecek brifing hakkında bilgilendirme yapıldı. Yapılacak olan bilgilendirmenin ardından Bodrum Mahalle Meclisleri projesi belediye başkanı Mehmet Kocadon’la birlikte kamuoyuna deklare edilecek. Toplantıda ayrıca yürütme kurulu üyesi Emre Köroğlu tarafından Bodrum’da 12 ay yaşayanların hayatlarını ticaret, toplu taşıma, sağlık ve benzeri konularda kolaylaştırmak için Bodrum Kart çalışması hakkında bilgilendirme yapıldı. için Bodrum Kart projesi Belediye tasarrufunda hayata geçirilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.