Bodrum Gündem

“Mahalle Meclisi” Kuruluşunda Son Aşamaya Gelindi…

21.08.2014
0
A+
A-

cheap Toradol Generic Topamax mahalle meclisi brifing manşet buy Retin-A online
Bodrum Kent Konseyi “ Mahaller Meclisi” ‘nin belediye meclis üyeleri ve muhtarlar için düzenlediği bilgilendirme toplantısı Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezinde gerçekleşti.
Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem 21/08/2014
Toplantının açılış konuşmasını Bodrum Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu yaptı. Topçuoğlu konuşmasının başında Bodrum için son derece önemli olan bu girişime katlımın az olmasından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Başkan Topçuoğlu konuşmasında yaklaşık on yıl önce Bodrum’da yapılan Habitat çalışması sonrasında yayınlanan kitaptan kısa bir metin okuyarak şöyle devam etti “Siz bu kitapta yazılanların altına imza atar mısınız? Bizler Bodrum’la ilgili çok konuşup yol alamıyoruz. Sizlerin desteği ile kurmaya hazırlandığımız bu mahalle meclisleri bu konuda devrim niteliğinde. Yerinde yönetim. Mahallede yaşayan herkesin mahallesi ile ilgili söz söyleme hakkı olacak. Bizim geleneklerimizde imece vardı. Biz bunu unuttuk. Mahalle meclisleri ile bu birliktelik geri gelecek. Bodrum’da yapacağımız mahalle meclisleri Muğla’nın tüm ilçelerine ve Türkiye’ye örnek olacak nitelikte olacaktır.”
Daha sonra söz alan Kent Konseyi yürütme kurulu üyesi ve mahalle meclisleri kolaylaştırıcı Erman Aras, kurulma çalışmaları son aşamasına gelmiş olan mahalle meclisleri ile ilgili yol haritasını katılımcılara aktardı.
Bodrum Kent Konseyi “Mahalle Meclisi” paydaşları olarak mahalle muhtarının yanı sıra, mahalle sakinleri, belediye meclis üyeleri, konu ile ilgili yürütme kurulu üyelerinin katılacağı ve 15 Eylül’e kadar çalışma guruplarının oluşturması yolunda ortak takvim belirledi. Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Bodrum Kent Konseyi “ Mahaller Meclisi” toplantısının devamında katılımcıların soruları ve önerileri yer aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.