Bodrum Gündem

Bodrum’da Yaşayan Ünlüler Uyarıyor

27.08.2014
0
A+
A-

Cheap Aciclovir order Premarin

Bodrum’da Yaşayan Ünlüler uyarıyor “BODRUM ARTIK BÜYÜMESİN”

BODTO_Bodrum_buyumesin_bodrumgundem

2007’den bu yana Bodrum Ticaret Odası tarafından her yıl düzenlenen ve Bodrum Belediyesi’nin de destek verdiği “Bodrum’da yaşadığınızın Farkındayız” sloganı ile yılın bir bölümünü Bodrum’da geçiren sanat, spor, iş ve siyaset adamlarının bir araya geldiği ünlüler yemeği renkli görüntülere sahne oldu. Ünlülerin ortak görüşü Bodrum’un artık büyümemesi gerektiği ve ranta yenik düşmemesi için önlemler alınması yönündeydi.

order Cytotec Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

2007 yılından bu yana yılın bir bölümünü Bodrum’da yaşayan veya Bodrum’a yerleşmiş sanat, spor, iş ve siyaset insanlarının bir araya geldiği yemekte konuşan BODTO Başkanı Mahmut Kocadon, “Bodrum’da yaşadığınızın farkındayız” diyerek başladığı konuşmasında ünlü isimleri bir araya getirmekten çok mutlu olduklarını söyledi. Başkan Mahmut Kocadon bu birlikteliğin çok verimli olduğunu ifade ederek “Bu sohbet toplantılarından güzel fikirler çıkıyor. Bodrum’a onlar uzaktan bakabiliyorlar. Bizler sürekli yaşadığımız için her ayrıntıyı göremiyoruz. Onların görüp bizlere söylediği ayrıntı, gözden kaçan bir şey olabiliyor. Örneğin Mandalina yağının çıkarılması fikri bu sohbet toplantılarında ortaya çıktı” dedi. Mahmut Kocadon’un ardından BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan ve Bodrum belediye Başkanı Mehmet Kocadon’da düzenlenen organizasyon ile görüşlerini dile getirdiler.

Önemli İsimler Katıldı…

Bodrum Ticaret Odası sanat, spor, sinema, siyaset ve iş dünyasından yılın belirli bir bölümünü Bodrum’da yaşayan yada Bodrum’a yerleşen ünlü isimleri Trafo Bodrum’da düzenlenen yemekte bir araya getirdi.

Mahmut Serdar Kocadon’un ev sahipliği yaptığı geceye eski bakanlardan İmren Aykut, Şinasi Altıner, Kaya Erdem, Bodrum eski Kaymakamı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma eski Genel Müdürü şimdi ise İzmir Vali Yardımcılığını yürüten Cumhur Güven Taşbaşı, Bilgi Üniversitesi geçmiş dönem Rektörlerinden Siyaset Bilimci İlter Turan, Tarhan Erdem, Baskın Oran, Türk-Amerikan Dernekleri Asamblesi Onursal Başkanlığı ve Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu Türkiye Onursal Başkanı-Astaldi SpA Türkiye Temsilcisi Uğur Terzioğlu, tiyatro, dizi ve sinema oyuncuları Mehmet Aslantuğ, Ceyda Düvenci, Ozan Güven, Erdal Özyağcılar, Güzin Özyağcılar, Ali Poyrazoğlu ile birlikte bir döneme damgasını vuran ünlü tiyatro oyuncuları Gülriz Sururi ve Engin Cezzar, Tunus Eski Büyükelçisi Naci Akıncı ve gazeteci eşi Zeynep Akıncı, BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ve BODTO Meclis Üyeleri, Bodrum Belediyesi Meclis üyeleri, Bodrum Esnaf Odası Başkanı Erdoğan Başeğmez, Bodrum Şoförler Odası Başkanı Hasan Kablı ve Bodrumlu iş adamları katıldı.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve Hülya Kocadon davetliler ile tek tek ilgilenirken, Kocadon ünlü isimler ile Bodrum ve Bodrum’un geleceği ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Rant Peşinde Koşarken, Asıl Değerlerimizi Kaybediyoruz…

Yılın büyük bölümünü Bodrum’un Bitez Mahallesi’nde geçiren ünlü oyuncu Mehmet Aslantuğ, “Bodrum, sanatçı dostlarla yıllardır süregelen bir hukuka sahip bir ilçedir. Marmaris, Kuşadası gibi artık kentleşmiş yerlere göre hala yöresel ve karakteristik özelliğini koruyan bir yöremiz. Umarım belde belediyelerinde tasfiyesiyle bu yapılaşmada muhtemel tehlikeyi de bertaraf eder. Bölgenin marka değeri olarak devam edebilmesi için radikal kararlara ihtiyat var. Belediye Başkanı da Ticaret Odası Başkanı ‘da yeni fikirlerle Bodrum’un 10 yıllardır ileriye taşınan karakteristik yapısına sahilini, mandalina bahçelerini koruyarak, koruma ve kullanma dengesiyle destekleyeceklerini ümit ediyoruz. Bu çok önemli, çünkü kaybediyoruz artık, sürekli büyüyor. 1,5 milyonluk bir kent olmamın örneklerde gördüğümüz gibi kimseye faydası yok. Kar anlayışı revize edilmediği taktirde gezegen sıkıntıda. İştah ve şehvete kapılarak, büyük rantlar peşinde koşarken başka değerleri kaybediyoruz. Buna dikkat etmeliyiz. Fiyat politikalarına dikkat edilmesi, gözden geçirilmedir. Yarımadanın güneyin de yaşamayı tercih ediyorum. Yalıkavak yada Göltürkbükü ile bağlantım olmadı. Türkiye’nin yeterince büyük illeri var, Bodrum da onlardan biri olmasın” dedi.

Aslantuğ, yeni projeleri kapsamında ise “10 yıldır yılın büyük bir bölümünü geçirdiğim Bodrum’da Amerika bağlantılı bir film çektik. Stüdyomuz da var burada. Milas’ın dağ köylerini de kapsayan Güney Ege’ye ait drama hikayesiyle bir projemiz var. İstanbul öyküleri nedeniyle gerçekleştiremedik ama önümüzdeki süreçte bu projeyi hayata geçirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Ceyda Düvenci Bodrum’da “Ev” lenecek…

20 yıldır yaz aylarını Bodrum‘da geçirdiğini belirten ünlü oyuncu Ceyda Düvenci , “Her yaz Bodrum‘dayım. Bu yıl 20. yılım Bodrum‘a gelip gidişimin. Bodrum‘u çok seviyorum. Her sene daha da yenilenmesi, tüm sosyal tesislerin güzelleşmesini görmek benim için çok keyif verici. Bodrum istediğinizde çok huzurlu ve sesiz bir tatil beldesi olabilirken, keyif veren birçok konseri de izleyebileceğiniz bir yer. Kışın yoğunluğunda atladığım her şeyi 3 ay içerisinde Bodrum‘da yakalıya biliyorum. Bodrum‘da çok güzel zaman geçirebiliyorum. Çok sevdiğim sanatçı arkadaşlarımızı canlı dinleme şansına sahip olabiliyorum. İki gün kendimi yaşarken, 2 gün çok çok eğlenebiliyorum. Bu nedenle yakın zamanda Bodrum‘a da taşınmayı düşünüyorum” dedi.

Düvenci, yeni sezonda ise TRT ekranlarında olacağını belirtti.

Bodrum Küçük İstanbul Oldu…

İlk kez bu etkinliğe katıldığını belirten ünlü oyuncu Ozan Güven, “Yaz aylarının büyük bir bölümünü bende Bodrum’da geçiriyorum. Bodrumlu sayılamam daha ama müdavimlerinden biriyim. O yüzden de Bodrum için eğer yapılacak bir şey varsa bende her zaman hazırım. Bodrum’da her sene gelişiyor, artık daha fazla yapılanmaması için elimizden ne geliyorsa yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Çok kalabalık geliyor, aslında küçük İstanbul gibi oldu Bodrum. Ama yine de buranın rüzgarı, buranın denizi, buranın doğası hiçbir yere değişilmez benim için. O yüzden de Bodrum’u çok seviyorum ve bu güzelliğini korunması içinde elimden geleni yapmayı düşünüyorum” dedi. Yeni projelerini soran gazetecilere, Bodrumu Güzelleştirme Derneği’nde çalışmaya başlayacağım diyerek espri yapan, Güven, “Şimdilik bir şey yok. Bir tane sinema filmi çektik gelecek yıl bir şey yapmayı düşünmüyorum. Ama 2 Ekim’de filmimiz vizyona girecek onu heyecanla bekliyoruz” dedi.

Bodrum’un Şanssızlığı Hükümetin Yanında Olmaması…

Eski Futbol hakemi ve spor yorumcusu Erman Toroğlu, “Bodrum’un şanssızlığı hükümet yanında olmaması. O şanssızlığı var ama çalışıyorlar sağ olsunlar. Ama Büyükşehir olup bütün yarımadanın tek belediye olması, hizmet için kötü oldu. Bodrum da kategorisinde dünyada ilk üçte. Dünyada gezmediğim yer kalmadı. Bodrum ilk üçte bir yer kendi kategorisinde harika bir yer. Bodrum’u dışarıdan gelenler biraz fazla bozuyor. Yanlış fiyat politikaları uygulanıyor. Yani bu adam bir daha gelmeyecek nasıl olsa gidecek zihniyeti oldu bir kısımda. Bir kısımda oldu, düzgün müesseselerde olmadı. Mesela bunlara bir çare bulunması lazım bindikleri dalı kesiyorlar. Denizlerimiz inanılmaz kirleniyor. 15 yıldır Bodrumda yaşıyorum. Çevrede gördüğüm olumsuzlukları belediye yetkililerine bildiriyorum. Bodrum için sadece belediyeler değil Bodrum’da yaşayan vatandaşlar da elini taşın altına koymalı” dedi.

Ünlü isimlerin katıldığı etkinlik gece geç saatlere kadar sürdü.

Yorumlar

  1. Erdoğan Över dedi ki:

    Gerçekten çok güzel bir gece, iyi bir organizasyon ve mükemmel bir mekan. Kutluyorum.13 yıldır eşimle Bodrum da yaşıyoruz. Yaşlanmayı unuttuk.Dünyayı dolaştık samimi söylüyorum bizim için yaşamaya en uygun yer Bodrum. Ne mutlu Bodrumluyum diyene,ne mutlu sürekli Bodrum da yaşayanlara vvveeeee NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

  2. ugur terzıoğlu dedi ki:

    BODRUM MUZUN BU GUZEL GECESINI TERTIP EDEN KOCADAN KARADESLERIME VE UGRAŞI VEREN HEPSINE ŞÜKRANLARIMI SUNARIM.

  3. baki gülerler dedi ki:

    keşke sayın başkanım Mehmet Kocadon ile karşılıklı olarak Yalıkavak la ilgili sorunları görüşebilseydim.sekreteryası iki aya yakın randevularının dolu olduğunu bş.yardımcılar ile görüşmemi salık verdi 45 dakika sayın yardımcının kapısında bekledim içeridekilerin çıkacağı yoktu.bu yüzden burada bir nebze de olsa desarj olmak istiyorum.10 yıldır Yalıkavakta yerleşik yaşıyorum.aşk mertebesinde sevdiğim bu beldenin yavaş yavaş bittiğini ,görmek beni kahrediyor.bir ucunda tuzu rafine zenginlere tahsisli marina,diğer ucu her türlü hizmetten vazgeçilmiş kendi kaderine ve açıkgözlerin yağmasına terkedilmiş bir Yalıkavak.orta kısın merkez,çarşı otopark mafyası cenneti.ekmekmi alacaksınız bir kilometre öteden arabanızla gelip birde çay içmeye kalkarsanız.ekmek size 15 liraya malolur.pazara gidip market soygunundan kurtulacağınızı sanmayın bu kez otopark değnekçilerine haraç vereceksiniz.esnaf belde belediyesinin kaldırılmasını otoritenin kaldırılması gibi yorumlayıp halkı adeta montofon ineği gibi görüp iki ayda bir yıllık sömürmeye bakıyor.bu denli sağmaya o memelewr ne kadar süt verebilecek tahmin edemiyorum.sahil boyu plaj caddesi güneş bende ve diğerleri işgal altında.ya sitelere tahsisli yada otellere.girebilmeniz için depozito (kimi 50 kimi 40 tl) talep ediliyor.halka tahsis edilmiş gibi dere ağzı veya en kötü bakımsız yerden ise soygundan kaçan halk aşağılmanın verdiği eziklikle faydalanamıyor.o sahiller kamu malı. şahıs malı değil.bunun unutulduğunu görmek acı veriyor.gütür mevkii aratepede tersane adı verilmiş çekek yeri yerleşimle bir arada.tamir edilen teknelerin üzerinden evlerin pencerelerine neredeyse atlanılacak mesafede.kazınan pas ve boyalar kullanılan kimyasallar gürültü kirliliği ve iptidai çalışma şartlarını denetleyen çare üreten yok.her şey hatıra bağlanmış.ev hanımları camlarını tinerle temizliyor.ya çoluk çocuk tüm aile neyi soluyor.turizm cenneti diye tanıtılan turizm alanı olarak tahsisli bir alanda yerlewşimle burun buruna tersane hangi mantıkla müsaadelendirilmiş.anlamak mümkün değil.sorunlar sorunlar dağ gibi.umarım Yalıkavak torba ,göltürkbükü,gündoğan gibi yavaş yavaş terkedilmez.çekirgeler yer içer çiftleşir yumurtlar ve ölürler.önlerinde ne varsa tüketirler .çekirgeler gibi olmayalım yaşadığımız bu cenneti değiştitirerek değil değerlerini sevgi ve saygıyla rant peşinde koşmadan koruyalım.

  4. özkan kaya dedi ki:

    Bodrum’a gelen herkesi sessiz bir şekilde selamlayan, bizlere hoş geldiniz diyen yeldeğirmenleri. Hani bakımsız diye eleştirdiğimiz, tarihin ve emeğin izlerini taşıyan, bir dizi kale burcu gibi duran yeldeğirmenleri. Ortakent ve Bardakçı tepelerinde, Yalıkavak’ta ve yarımadanın bir çok yerinde ayakta durmaya çalışan yeldeğirmenleri, daha birçoğu farkedilmeden yok olmaya başlamış bile. Yeldeğirmenlerinde bugün bir hüzünlü sessizlik var. Sanki hepsi birbirlerine sımsıkı bağlı, yaşam savaşı veriyorlar biz insanlara karşı. Sonbaharın sakinliğinde yok olmaması için el atılmasını istiyorum Bodrum’un simgesi yeldeğirmenlerine. Bu mesajımı Kültür Bakanlığına ve Bodrum’da ilgililere iletmeyi planlıyorum. Desteklerinizi bekler, esenlikler dilerim… Özkan KAYA