Bodrum Gündem

Bodrum Aşığı Usta Şair İlhan Berk Anılıyor

29.08.2014
0
A+
A-

buy cheap Cialis

Türk şiirinde ‘‘İkinci Yeni’’ akımın usta şairi İlhan Berk, aramızdan ayrılışının 6.yılında ailesi ve sevenlerinin katıldığı sergide anıldı.

ilhan_berk_bodrumgundem

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Nurol Sanat Galerisi’nde 2011 yılından beri ölüm günü olan 28 Ağustos günü açılan ve 4 gün süren Anma Sergisinde bu yılda da İlhan Berk’in resimleri, şiirleri, fotoğrafları, çalışma odası, özel eşyaları ve  eskiz defterleri sergilendi.

Evladı mimar Ahmet Berk tarafından bir fotoğrafından yaptırılmış iki boyutlu maketi katılımcıların büyük ilgisini çekti. Sergiye gelen ziyaretçiler İlhan Berk’in 3 3 boyutlu maketi ile anı fotoğrafı çektirirken, ünlü romancı Latife Tekin’de sergiyi ziyaret ederek, 3 boyutlu İlhan Berk maketi ile fotoğraf çektirdi.

Babadan Daha Çok Dostumdu… misoprostol buy

İlhan Berk’in mimar oğlu Ahmet Berk ölümünün birinci yılından itibaren büyüklerin unutulmaması ve örnek olması için böyle bir sergiyi düzenlediğini belirtti. Bir baba olarak İlhan Berk nasıldı? Sorumuza ise oldukça ilginç bir yanıt verdi; “Ben babacığım babacığım bunu ne yapayım diye hiç konuşmadım onunla. Bir babadan daha çok bir arkadaş, bir bilen, bir dost olarak gördüm. Her zaman yol gösterici oldu bana.” dedi.

OASİS Genel Müdürü Mazhar Vardar Ahmet Berk ile Ankara TED Kolejinde sınıf arkadaşı olduklarını belirterek “O nedenle İlhan amcanın ölüm yıldönümlerinde düzenlediğimiz bu sergilerin benim için çok özel bir anlamı var.” buy diflucan dedi.

2006 yılında Heidelberg’de  Alman Amerikan Enstitüsü’nün   (DAİ) düzenlediği  ‘‘şiir okuma’’ etkinliğinde, okuduğu şiirlerinin ses kaydı da sergiyi tamamlayan unsurlardandı.

İlhan Berk Anma Sergisi, Bodrum Nurol Sanat Galerisi’nde 12:00-20:00 saatleri arasında 31 Ağustos akşamına kadar gezilebilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.