Bodrum Gündem

Belediye Meclisinde Halkın Talepleri Gündem Yarattı…

03.09.2014
0
A+
A-

buy Ventolin no prescription belediye meclisinde halk int

Bodrum Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısında gündem maddelerinin dışında toplantı salonunda bulunan Bodrumlular gündemle ilgili fikirlerini ve genel isteklerini belediye başkanına ilettiler.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem Haber 03/09/2014

Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Bodrum Belediyesi Eylül Ayı olağan meclis toplantısı bitiminde salonda bulunan Gümüşlük Forumu üyeleri, Bodrum TEMA Vakfı Sorumlusu Haluk Ortaç ve Bodrum Kent Konseyi Yürütme Kurulu yedek üyesi Avukat Feyha Karslı söz alarak dilek ve isteklerini dile getirdiler.

belediye meclisinde halkın talepleri (9)“Geç Kalırsak Sahillerimizi Valilik Kiralayacak”…

Bodrum Belediyesi Eylül Ayı olağan meclis toplantısı İlk sözü ellerinde , “Kötü Barış, İyi Savaş Yoktur”, “Haydi El Ele Verelim, Dünya Barışını Kuralım”, “Savaşma Barış” ve “Barışa Barışa Kazanacağız” yazılı pankartlar açan Gümüşlük Forumu üyeleri alarak, Belediye başkanı Kocadon’dan sahillerin işgali ile ilgili yaptıkları faaliyetlere destek konusunda kendisinden bir türlü randevu alamadıklarını dile getirdiler. Forum üyelerinden Yaşar Aslan, kaymakamın da kendilerine destek verdiğini söylediği konuşmasına şöyle devam etti “Konuyu daha önce de gündeme getirmiştik. Kaymakam da bize aynı duyarlılıkta yaklaştı ve plajlara bir takım tabelalar asıldı biz bir ateş yaktık ve devamında alevler yükselmeye başladı. Ama belediye ile ortak bir hareket geliştirirsek bunu çok daha geniş bir alana taşıyacağımızı düşünüyoruz. Eğer geç kalırsak valiliğin kurmuş olduğu hizmet vakfı vasıtasıyla bu plajlar başka insanlara kiraya verilmeye başlanır ve seneye çok geç kalmış olmaktan dolayı rahatsız oluruz. Sizlere bir kaç defa randevu talebiyle geldik ve sizden randevu alamadık. Sesimizi duyurmanın yolu budur diye geldik ve randevu talep ediyoruz” dedi. Belediye Başkanı Mehmet Kocadon Gümüşlük Forumunun randevu taleplerini “Önümüzdeki hafta buyurun gelin” diyerek kabul etti.

belediye meclisinde halkın talepleri (13)“Ağaç Dikecek 150 Dönüm Arazi İstiyoruz”…

Bodrum TEMA Vakfı Sorumlusu Haluk Ortaç, yarımada genelinde uzun süredir devam eden eğitim çalışmalarının neticesi olarak bu yıl tüm okullardan ve pek çok sivil toplum kuruluşundan fidan dikmekle ilgili bir talep oluştuğunu ve buna bağlı olarak kendilerine Bodrum’da ağaç dikecek alanlar belirlenmesi gerektiğini söyledi. Ortaç “Bodrum’da ilk defa çok yoğun bir şekilde fidan talebi gelecek okullardan. Onun ön görüşmeleri yapıldı , dolayısıyla orman alanı, hazinenin ve sit alanlarının dışında belediyenin tasarrufunda var olan yerlerin envanterini istediğimiz zaman alabilmek için biz bir yetki verilmesini istiyoruz. Çünkü sayı yaklaşık 24 bin. Ormanın buna yetmesi mümkün değil ve okul bahçeleri dahil bize 150 dönümlük bir yer lazım. Dolayısıyla belediyenin tasarrufunda olan, ağaçlandırmada faydalı gördüğümüz yerlerde öğrencileri oraya götürerek yoğun bir şekilde fidan dikmeye başlayacağız. Dolayısıyla bu yerlerin tespiti için karşılıklı bir toplantıyla bunların saptanması ve belli aralıklarla oralara fidan dikimi için öğrencilerin oraya götürülmesi ile ilgili gereken çalışmayı ve envanteri istiyoruz” dedi. Bodrum TEMA Vakfı Sorumlusu Haluk Ortaç, ayrıca yarımadadaki mahallelerde STK’ların kullanabileceği panoların bulunması gerektiğine değindi.

belediye meclisinde halkın talepleri (3)“Mahallelerde İçkili Yerlere Verilecek İzinlerde Mahalle Halkı Söz Sahibi Olmalıdır”…
Bodrum Kent Konseyi Yürütme Kurulu yedek üyesi Avukat Feyha Karslı, belediye meclisinde gündemin ilk maddesi olan “İlçemiz Çarşı Mahallesi, Yusuf Cansevdi Sokak üzerinde bulunan ve yeni işletmeye açılacak olan umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinin ruhsatlandırılması için Çarşı Mah. Yusuf Can sevdi Sokak solda 1 sayılı yerden 9 sayılı yer ve sağda 2 sayılı yerden 10/A sayılı yer dahil olmak üzere içkili yerler bölgesine dahil edilmesi hususunun görüşülmesi,” maddesinde yetkinin komisyona verilmesine karşı gelerek, bu konudaki söz hakkının mahalle sakinlerinde olması gerektiğinin altını çizdi. Karslı, Bodrum Kent Konseyi bünyesinde kurulma çalışmaları devam eden “Mahalle Meclislerine” vurgu yaparak sözlerine devam etti “Bunlar özellikle demokrasinin yerindenliğini sağlayan en önemli, en küçük oluşumlar şuanda. Ve dolayısıyla bu komisyonun Mahalle meclisi bünyesiyle de muhakkak koordineli olarak gitmesi gerekir. Çünkü asıl söz orada yaşayan , evi- dükkanı olan esnafın ve öncelikli hak onların. Dolayısıyla kurulan komisyonun muhakkak ilgili mahalle meclisleriyle birlikte bu konularda karar vermesi, onların da görüşlerini almasının çok önemli olduğunu düşünüyorum.”
belediye meclisinde halkın talepleri (1) Cheap metoclopramide İşgaliyeyi Yasalaştıramazsınız, Böyle Bir Yetkiniz Yok”…

Belediye meclis gündeminin ikinci maddesi olan “ Belediyemiz sınırları içerisinde faaliyet gösteren tüm işletmelerin 2015 yılı yer işgal kullanım alanlarının belirlenmesinin görüşülmesi” maddesine de itiraz eden Bodrum Kent Konseyi Yürütme Kurulu yedek üyesi Avukat Feyha Karslı, bir avukat olarak işgaliyenin bu tür maddelerle legalleştirilmesine itiraz ediyorum dedi. Karslı ”İşgaliye adı üstünde ‘işgal edilen bir yer demektir. Bunu siz istediğiniz kadar sözlerle güzelleştirin. Yasalaştırmak, bunu regal bir hale getirmek sözde çok yanlıştır. Bu konuda söylemlerimizi de değiştirmekte fayda var. İşgal izni deniyor. İşgaliye ilgili izin veremezsiniz. Böyle bir yetkiniz yok. Ancak devlet ve muhtelif kurumlar işgal edilen yerlerden gelir kapısı yaptı. O işgal eden yerleri kimse bize bağışlamadı, tamamen halkın kullanımına açık olmalıdır. Şezlong da atsalar, masa da koysalar fark etmez. Biz ne yazık ki bugün Yarımada da nereye gitsek ya para vermek zorunda kalıyoruz, ya bir şekilde tartışmak zorunda kalıyoruz. Amacımız kimsenin ekmek parasını engellemek değil. Ama bunların gerçekten halkın kullanımına açık olması lazım. Dip dibe konulan şezlongların olduğu yerde siz havlularını serip yatamıyorsunuz. Halk plajı diye bir yer yoktur, her yer halkın plajıdır” dedi

 

Yorumlar

  1. Nadi Bahalı dedi ki:

    Sizlere tamamen katılıyor ve canı gönülden destekliyorum. Halka ait olan ve gaspedilmiş yerlerin en kısa sürede halka iade edilmesi şarttır! !!