Bodrum Gündem

10 Yıla Kadar Depremler 1-5 Gün Önceden Bilinebilecek

05.09.2014
0
A+
A-

depremler-önceden-bilinecek

NASA, (National Aeronautics and Space Administration- Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi) tarafından Aralık ayında başlatılacak olan Uluslararası Deprem Ön Sinyalleri Projesi’ne Türkiye’den tek Türk bilim adamı olarak Ronald Karel dahil edildi.

Bodrum Gündem Haber/05.09.2014

Yaklaşık 8-12 yıl sürecek projede bir Türk olarak yer almanın büyük mutluluk verdiğini belirten ve bulutlara bakarak depremleri önceden tahmin etmesi ile tanınan Ronald Karel “Bu projenin hayata geçirilmesi ile çok değil 10 yıl gibi kısa bir sürede bulutları, klimatolojik değerleri, fay hatlarını uzaydan inceleyerek büyük depremleri 1-5 gün önceden öğrenme fırsatı bulacağız. Deprem konusunda bir çığır açacak proje insanlık tarihinin en önemli çalışmalarından biri olacak” dedi.

Dünyanın En Önemli Projesinde Bir Türk Yer Alıyor

Yaklaşık 50 yıldır ionize bulutlar üzerinde yaptığı araştırmalar ile tanınan ve depremlerden önce bulutların hareketleri ile depremleri tahmin edebilen , yaptığı çalışmalarla uluslararası alanda yankı uyandıran ve EŞİ Gülay Karel ile birlikte Bodrum’da yaşayan Ronald Karel NASA, (National Aeronautics and Space Administration- Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi) tarafından Aralık ayında başlatılacak olan Uluslararası Deprem Ön Sinyalleri Projesi’ne Türkiye’den sadece Uluslararası Deprem Ön Sinyalleri Kurumu Başkanı Ronald Karel davet edilen tek Türk bilimadamı oldu. Karel, Aralık ayının başında Kaliforniya’da başlayacak “Global Earthquake Forecasting System” isimli projeye ABD, Kanada, İtalya, İsviçre, Hindistan’dan bilimadamları ve uzmanlar katılacağını söyledi.

NASA nın kurduğu GeoCosmo Sciences Araştırma Merkezi ‘nde gerçekleştirilecek dev projenin tanıtımı ise 10-12 Aralık tarihlerindeKaliforniya’daki NASA’nın merkezinde dünyanın dört Order Disulfiram online bir tarafından gelecek olan bilim adamları ve uluslararası basın önünde yapılacak.

Nasa İstanbul Ve Bodrum’a Deprem İncelemesi İçin Yer İstasyonlari Kuracak.

Ronald Karel in 1970 senesinde, 16 yaşındayken Gediz depremi öncesi keşfettiği iyonize bulutlar ve daha sonra onlarca yıl üzerinde çalıştığı değişik ön sinyaller de projede yer alacak. 12 değişik ölçüm aletleri ile faylardan ve uydulardan toplanacak olan veriler büyük bir bilgisayarda toplanıp NASA ‘da incelenecek. NASA tarafından ayrıca Bodrum’un Ortakent Beldesi Termera Mevkii ile İstanbul’a deprem Buying Lithium inceleme aletlerinin yerleştiirileceğini ve buradan elde edilecek tüml bilgilerin saniye saniye NASA’ya aktarılacağını belirten Karel “ Projenin başkanı Prof.Dr. Friedemann Freund , NASA nın başkanı Dr Pete Worden , yaklaşık yarım asırdır deprem öncesi iyonize bulutlar üzerinde çalışmam ve olumlu sonuçlar almam üzerine bu projede yer almam için beni davet ettiler.

Bu proje kapsamında NASA ya ait uydularla iyonosfer ve atmosferde deprem öncesi, esnası ve sonrasında meydana gelebilecek anormallikler buy Premarin online ile yer istasyonlarının yine deprem öncesi, esnası ve sonrasında meydana gelebilecek olan anormallikler birleştirilip deprem mekanizmasında yeni bir çağa adım atılacak. Bu projenin hayata geçirilmesi ile çok değil 10 yıl gibi kısa bir sürede bulutları, klimatolojik değerleri, fay hatlarını uzaydan inceleyerek büyük depremleri 1-5 gün önceden öğrenme fırsatı bulacağız. Deprem konusunda bir çığır açacak proje insanlık tarihinin en önemli çalışmalarından biri olacak” dedi.

http://www.bodrumgundem.com/2013/02/03/depremi-bulutlara-bakarak-tahmin-eden-adam-1-bolum

http://www.bodrumgundem.com/2013/02/26/depremi-bulutlardan-tahmin-eden-adam-2-bolum

http://www.bodrumgundem.com/2013/03/25/ronald-deprem-yazisi

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.