Bodrum Gündem

Sürat Botu Kullanma Yaşı Bodrum’da Yediye İndi …

05.09.2014
0
A+
A-

 

cheap cialis super active çocukların hız motoru çılgınlığı (1)

Bodrum’da motor yatların bulunduğu Göltürkbükü ve Turgutreis’te 7 ve 9 yaşlarındaki çocukların 30-70 beygir gücündeki sürat motorlarını kullanması, koy koy gezmeleri görenleri ve usta denizcileri isyan ettirdi.

Bodrum Gündem Haber 05/09/2014

Bodrum can kurtarma ve Su Sporları Derneği Başkanı Arif Yılmaz “Yat kaptanları , anne babalar zengin yatlarınızla bu koylarda keyif yapabilirsiniz ama hem çocuğunuzun hem de başkalarının canlarını tehlikeye atmayın saatte 30 mil sürat yapan bu tekneler her an birer ölüm makinası olabilir” dedi.

Küçücük Çocukları Sünat Teknesi Kullanırken Görenler Şok Oldu where can i buy Plavix Fluoxetine online

Bodrum’da turizmin gözde merkezlerinden Göltürkbükü ve Turgutreis koylarına lüks motor yatlarla gelen zengin yat sahiplerinin yaşları 7-9 arasında değişen çocuklarına verdikleri sürat motorları, sürat botları ve tekneleri ile büyük tehlike yaratması denizcileri ve görenleri isyan ettirdi. 7-9 yaşındaki çocukların 30-70 beygir gücündeki sürat botları ile 30-60km hız yaparak koy koy gezmeleri ve tehlikeli hareketler yapmaları koylarda bulunan diğer yat sahiplerini ve konuklarını da şok etti.

Yat kaptanı İlker Kuyrukçu (37) Göltürkbükü açıklarında seyrederken birden karşımda 9 yaşında bir çocuğun sürat teknesini kullandığını görünce şok oldum, gözlerime inanamadım bu botları çocukların altlarına veren kaptanlar , anne ve babalar büyük sorumsuzluk örneği veriyorlar hem kendi çocuklarının hem de başkalarının hayatlarını tehlikeye atıyorlar” dedi.

Kendilerini Bekleyen Tehlikenin Farkında Değiller

Bodrum can kurtarma ve Su Sporları Derneği Başkanı ve Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Su Sporları Komitesi Başkanı Arif Yılmaz “Kesinlikle yasalara aykırı hareket ediyorlar. Yasalara göre sadece 14-16 yaşındaki çocuklara velilerin muavakatı ile amatör denizci ehliyeti verilebilir ancak buda sadece 7 beygir gücünde yani çok yavaş hareke eden botlar için geçerlidir. Koylarda gördüğümüz karşısında şoka uğradık çünkü bunlar 30-70 beygir gücünde dev makinalar, bu işin şakası yok. Bunlar çocuk, kendilerini bekleyen tehlikenin farkında bile değiller. Kaptanlar belki yat sahiplerine şirinlik yapmak için böyle bir yola gidiyorlar ama yarın olabilecek bir faciada onları kimse kurtaramaz, bu tür davranışları yapanları görenlerin acil olarak sahil güvenliğe ihbar etmelerini istiyoruz çünkü bu insanlar sadece çocuklarının değil başkalarının da hayatını tehlikeye atıyorlar, tespit ettiğimiz yat sahipleri hakkında yasal işlem başlatacağız, Bu botlar çocukların ellerinde her an birer ölüm makinası olabilir, bu manzaraların görüntülenmesi bir feci a olmadan önce alınacak tedbirlerin arttırılmasına da yardımcı olacak” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.