Bodrum Gündem

Taşımalı Sistemdeki Öğrencilere Sağlıklı Yemek Protokolü…

05.09.2014
0
A+
A-

milli eğitim taşımalı sistemi manşet

Bodrum yarımadasındaki ilköğretim okullarında taşımalı eğitim gören öğrencilerin devlet tarafından karşılanan yemek ihtiyaçlarını karşılamak için Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Turgutreis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Bodrum Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu (ASO) arasında protokol imzalandı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem 05/09/2014

Taşımalı sistemdeki öğrencilerin yemek ihtiyaçları önceki yıllarda hizmet alımı yolu ile karşılanırken bu yıl itibarı ile ilçe milli eğitim müdürlüğü bünyesindeki okulların yemekhanelerinde yapılacak. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Turgutreis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bodrum Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu (ASO) arasında imzalanan protokolle yarımada genelindeki taşımalı sistemde eğitim gören öğrenciler için 3 çeşit yemek çıkarılacak.

order misoprostol purchase Fluconazole order clonidine “Amaç Kar Elde Etmek Değil, Öğrencilerimizi Sağlıklı Beslemek”…

Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce verilecek hizmette kar amacı güdülmediğinin altını çizen ilçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin sözlerine şöyle devam etti “Bu eğitim-öğretim yılında ilçemiz genelinde yaklaşık 3000 öğrencisimizi evlerinden okullarına devlet imkanlarıyla taşıyıp öğle yemeği vermek için protokol imzaladık. Taşıma kapsamındaki bu öğrencilerimizin daha doğal, kaliteli ve sağlıklı beslenmelerini sağlamak amacıyla Bodrumdaki Milli Eğitim bünyesindeki kurumlarımız; Turgutreis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Bodrum Öğretmenevi ve ASO seferber olup, tüm ilçedeki taşımalı kapsamdaki öğrencilerimizin öğle yemeğini vermek üzere çalışmalarını yürütmektedirler. Bu kurumlarımızca öğrencilerimize öğle yemeği verilerek kar amacı kaygısından uzak daha sağlıklı beslenmeleri sağlanacaktır. Sağlıklı beslenme demek sağlıklı, dinç bir bünye demektir. Bu uygulamayı, beden ve ruh bakımından sağlıklı nesillerin yetişmesinde önemli bir adım olarak değerlendiriyoruz. Bu adımın atılmasında öncülük eden Turgutreis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Candar’a ve Bodrum Öğretmenevi ve ASO Müdürü Mete Kabadayı’ya teşekkür ediyorum” dedi.

Önceki dönemlerde hizmet alım yoluyla öğlen yemeklerini yiyen taşımalı öğrenciler artık kurum bünyesinde hazırlanacak olan yemekleri yiyecekler. Gıda Mühendisleri denetiminde çıkacak olan yemekler organik ürünlerden seçilecek. 3 çeşit yiyecekten oluşacak olan yemek listesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün web sitesinde aylık olarak yayınlanacak.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.