Bodrum Gündem

Bodrum Kalesinde Türk Ve Yunan Ezgiler Yankılandı…

10.09.2014
0
A+
A-

turk yunan müzikleri kalede

Bodrum’da AK –DER (Akyarlar Güzelleştirme ve Geliştirme Derneği) Türk Müziği Topluluğu ile Yunanistan’ın Kos (İstanköy) Adası’ndan Rembetiko Grubu dostluk konserinde sahne aldı.

Bodrum Gündem Haber 10/09/2014 Order Retin-A

Türk ve Yunan ezgilerin yankılandığı Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’ndeki konser iki bölümden oluştu. Koro ve solo olarak eserlerin seslendirdiği konserde sahneye ilk önce Türk Müziği piyano sanatçısı ve eğitmeni şef Mustafa Köker’in yönetiminde AK-DER Türk Müziği topluluğu çıktı. Amatör ancak müziğe gönül veren, farklı mesleklere sahip, emekli ya da çalışma hayatına devam eden kişileri bir araya getiren topluluğa daha sonra Kos Rembetiko Grubu’da katıldı.  Türk ve Yunan Bayrağı asılı sahnede Ege’nin iki yakası buluştu. “Türk -Yunan şarkıları ortak dostluk konseri” adı ile düzenlenen etkinliği yaklaşık bin 500 kişi izledi. Dört saat süren konserde“İzmir’in Kavakları”, “İndim havuz başına”, “Zeytinyağlı yiyemem aman”, “Arabaya taş koydum”, “Kaleden top atarlar”,  Cevriye hanım”  adlı eserlerinde aralarında yer aldığı bazı şarkı ve türküler her iki dilde de seslendirildi. Kos Rembetiko Grubunun beş şarkılık ayrı performansında sirtaki grubu danslarıyla etkinliğe renk kattı. Dinleyenler zaman zaman oturdukları yerlerinden kalkıp dans edip oynayarak şarkılara eşlik etti.

Konserde Sürpriz… Combivent without prescription order Ventolin

Ege’nin iki yakasını buluşturan konserde Muğla Kent Konseyleri Birliği ve Bodrum Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu’nun bestelediği üç esere de yer verildi. Müzikseverlerin ilk kez dinlediği söz ve müziği Topçuoğlu’na ait “Sen de mi?”. “Göktepe’de Kar Olsan” ve “Sen Bodrum’sun Güzelim” adlı eserler beğeni topladı. Yazar kimliğiyle tanınan ancak besteci yönüyle ilk kez Bodrumluların karşısına çıkan Hamdi Topçuoğlu’nun “Sen Bodrum’sun güzelim” adlı hareketli şarkısı dinleyenleri coşturdu.

 

 

Yorumlar

  1. Hulusi Aydın dedi ki:

    Bodrum Kalesindeki Türk ve Yunan Şarkıları iki yakanın dostluğu açısından muhteşemdi tekrarı mutlaka Olmalı , Halkların dostluğuna en büyük katkı müziktir, emeği geçenleri kutluyorum, Dostum Hamdi beyin Şarkısını ezberledim. Kendimce söylüyorum