Bodrum Gündem

Bodrum Oda Orkestrası’ndan Muhteşem Konser

Bodrum Oda Orkestrası’ndan Muhteşem Konser
10.09.2014
0
A+
A-

numan pekdemir konser manşet buy premarin Indocin online Bodrum Oda Orkestrası 15 Eylül Pazartesi günü Bodrum Kalesinde halka açık bir konser gerçekleştirilecek.

Bodrum Gündem Haber 10/09/2014 buy strattera

Konser saat 20:45 de başlayacak.Konserde Vivaldi’nin ünlü Mevsimler’i  Kodallının Telli Turnası ve Çaykovskinin Serenad’ı seslendirilecek. Konserin ana destekçisi Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü. Konsere Bodrum Belediyesi ve bazı sponsorlar da destek vermekte.

2007 yılında aynı zamanda Turgutreis doğumlu olan İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sanatçısı Numan Pekdemir’in Sanat Koordinatörlüğünde Bodrum Belediyesince kuruluş çalışmalarına başlanan Bodrum Oda Orkestrası 30 kişilik kadrosuyla 15 Eylül 2014 Pazartesi günü muhteşem denilecek bir programla Bodrum’lu sanatseverlerin karşısına çıkacak.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası bünyesindeki bazı sanatçıların bir araya gelerek oluşturdukları grup 2008 yılı Mayıs ayında Bodrum Nurol Kültür Merkezinde İlk konserini Gürer Aykal ve Suna Kan ile birlikte gerçekleştirmiştir. Bodrum Oda Orkestrasını,daha sonra Naci Özgüç, Erol Erdinç, Antonio Pirolli, Stefano Mazzoleni, Orhun Orhon İbrahim Yazıcı, Lee Jong-Wuk, İclal Kardıçalı, Betin Güneş,  gibi şefler yönetmiş İdil Biret,Şefika Kutluer,Sema Korkut,Ozan Akkol,Aytül Büyüksaraç,Lee Gong-Hee, Altuğ Dilmaç,Mario Hossen ve Pepe Romero gibi usta virtüözlere de eşlik edilmiştir.

Orkestrayı bu konserde Şef Nesrin Bayramoğulları yönetecek, solist olarak da keman sanatçısı Ersun Kocaoğlu katılacak.Her iki sanatçı da İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sanatçısı olup kuruluşundan bu yana Bodrum Oda Orkestrası çalışmalarına katılmaktadırlar.

Konser programında Vivaldi’nin ünlü Mevsimler’i, Nevit Kodallı’nın Telli Turna orkestra süiti ve Çaykovski’in yaylı çalgılar için yazılmış Seranad’ı seslendirilecek.

Orkestra Bodrum’dan sonra 17 Eylül günü de Fethiyede Benyamin Sönmez anısına gerçekleştirilen 3.Fethiye Klasik Müzik Festivalinde de solist olarak Ozan Akkol’un katılımıyla bir konser verecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.