Bodrum Gündem

Kadınlar Barış İçin Bodrum’da Da Sokakta…

10.09.2014
0
A+
A-

Naltrexone no prescription order Baclofen where can i buy Plavix kadınlar eylemde manşet

Savaşın Ortadoğu’yu, Rojava’yı, Şengal’i, Gazze’yi kasıp kavurduğu bir ortamda, çatışmasızlık sürecinin yarattığı olanakları, kadınların barış mücadelesine taşımak için Türkiye’de 20 ayrı şehirde yapılan eylemlere Bodrumlu kadınlarda destek verdi. Ortadoğulu kadınlara destek vermek, yalnız olmadıkları göstermek ve barış için Özgürlük Meydanı’nda toplandı.

Bodrum Gündem Haber 10/09/2014

Türkiye’de 20 ayrı şehirde Ortadoğu’da savaş ortamında yaşayan kadınlarla dayanışmak amacıyla düzenlenen eylemlere Bodrumlu kadınlarda destek verdi. Bodrum Kadın Dayanışma Derneği’nin organizasyonuyla, Özgürlük Meydanı’nda bir araya gelen 60 kadın “Ortadoğulu kadınlar yalnız değildir” diyerek barışı savundu. Ortadoğu’yu altüst eden savaş gibi, otuz yıldır bu topraklarda süren savaşın da kadına yönelik erkek şiddetiyle bağlantılı olduğunu belirten kadınlar, yere tebeşirle barış işareti çizerek, çevresinde toplandı. Kadınların savaş nedeniyle yaşadıklarını, kadın gazetecilerin yaşadıkları olayları anlatarak, barış çağrısında bulundular. Kadınlar, “Savaşın sesini sustur, barışın sesini yükselt” sloganları atarak bir performans gösterisi gerçekleştirdi. Kadınlar yere çeşitli dillerde Barış yazarak, mum yaktı.

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği’nin sözcüsü Figan Erozan, “21 yüzyıldayız, fakat yaratılan savaş politikaları ortaçağ dönemlerini dahi geride bırakmakta. Erkekler tarafından tekrar köle pazarları kuruluyor, bütün kadın kazanımlarını bir çırpıda yok etmekle kalmıyor, dünyanın gözü önünde bu yaşananlara karşı erkek siyasetinin politik sessizliği derinleşiyor. Barışı erkeklere emanet etmiyor ve kadınlara karşı işlenen suçlar yargılanmadan kalıcı barışın gerçekleşmeyeceğini biliyoruz. Bu nedenle bugün barış için sokaktayız. Kadınlar barışta ısrarlı” dedi.

Eylem yaklaşık 3 saat sürdü, kadınlar eylem süresince sloganlar atıp, kadınların savaş nedeniyle maruz kaldıkları olayları anlattı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.