Bodrum Gündem

Konacık, Gündoğan ve Turgutreis İmara Kapalı

11.09.2014
0
A+
A-

mehmet_kocadon_eylül_2014 (18)

İmar faaliyetlerinde takip edilecek sürece ilişkin basını bilgilendirme toplantısı Ortakent İmar ve Şehircilik Müdürlüğünde Başkanlık makamında yapıldı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Ortakent’te bulunan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü binasının Başkanlık makamında yapılan basın açıklamasına gazeteciler ile birlikte bazı STK Temsilcileri, Emlakçılar, müteahhitler, işadamları ve vatandaşlarda toplantıyı izlediler. Konu ile ilgili birim müdürleri ve Yarımada bütünleme çalışmalarını hazırlayan Şehir Plancısı Semra Kutluay’da basın toplantısında hazır bulundular.

mehmet_kocadon_eylül_2014 (17)6360 sayılı 14 İlde Büyükşehir Belediyesi ve 27 İlçe Kurulması İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile ilçe bütününde tek bir belediye olan Bodrum’da, Nisan ayında yapılan basın açıklaması ile imar faaliyetleri geçici bir süre için durdurulduğu bildirilmişti. 21 Ağustos tarihinde BODTO Konferans salonunda yapılan bilgilendirme toplantısında Bodrum belediye Başkanı Mehmet Kocadon STK’lardan acilen görüş bildirmelerini istemişti.

Konu ile ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirmek için basın toplantısı düzenlediklerini belirten Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon imar faaliyetlerinin neden durdurulduğunu şöyle açıkladı; “Bu kararın amacı, bundan sonra yapılacak imar faaliyetlerine bütüncül bir bakış açısı kazandırabilmek için, kapatılan ve bugün Bodrum’un birer mahallesi haline gelen eski belediyelerin her ölçekteki planları ve imar uygulamaları ile ilgili her türlü bilginin, toplanması, analiz edilmesi ve mevcut durumun ortaya çıkarılmasıydı. Bu tespitler yapılmadan çalışmalara devam etmek mümkün olmadığı gibi, yeni sorunlar ve yanlışlıklara da yol açabilirdi.”

Başkan Kocadon geçen süre içinde, belediye tarafından bu amaçla yoğun çalışmalar yapıldığını, 11 beldeye ait her ölçekteki plan ve imar uygulamalarına ilişkin evraklar ve bilgilerin büyük ölçüde toplanmış ve arşivlendiğini söyledi. Başkan Kocadon açıklamasına şöyle devam etti; “Kamuoyu ile 21.08.2014 tarihinde paylaşılan, “Bodrum İlçesi İmar Planları Tespit, Analiz ve Bütünleme Çalışması” kapsamında mevcut planlar ile çalışması devam eden planların yetkili kurumlar nezdindeki süreçlerini de içeren araştırma ve irdelemeler yapılmıştır. Planlar ilçe bütününde planlamadan kaynaklanan sorunların tespiti amacıyla bütünlenmiş; problemler büyük ölçüde tespit edilmiştir. Ancak, bu konudaki çalışmalar halen detaylandırılarak devam etmektedir. Çalışmaların kamuoyu ile paylaşılmasından sonra, çeşitli sivil toplum örgütleri, odalar ve kurumlardan, yapılan çalışmalar hakkında Belediyemize görüş ve öneriler gönderilmiştir. Gelen görüşlerden çalışmaların beğeni ile karşılandığını görmek bize doğru yolda olduğumuzu kanıtlamıştır ve çalışmalarımıza güç vermiştir. Yapılan her önerinin, Belediyemizce bundan sonra yapılacak çalışmalarda dikkate alınacaktır.”

Yatırımların Önünü Açıyoruz…

Başkan Kocadon yapılan çalışmalar ışığında ve STK’lardan gelen görüşler doğrultusunda sorun yaşanmayacak bölgelerse imar faaliyetlerini açılmasına karar verildiğini ifade etti. Başkan Kocadon generic Toradol “Bu doğrultuda, gelen önerilerden sorun yaratmayacak bölgelerde imar faaliyetlerinin açılması konusunda yoğun bir beklenti olduğu anlaşılmıştır. Bu amaçla çalışmaların uygun bir aşamaya geldiği bölgelerde, Bodrum’a yapılacak yatırımların önünü açmak amacıyla, yürürlükteki planlarda tespit edilen sorunlu bazı bölgeler ve planlar dışındaki alanlarda imar faaliyetlerinin 15.09.2014 Pazartesi gününden itibaren devam ettirilmesine karar verilmiştir.” dedi.

Turgutreis, Konacık ve Gündoğan İmara Kapalı…

Gelinen aşamada bu çalışmalar ve kamuoyundan gelen öneriler Ankara’ya götürülecek ve ilgili Bakanlıklarla görüşmeler yapılarak, ilgili Bakanlıklarla ve Muğla Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içinde çalışmalar sürdürüleceğini ve sorunların da hızla çözülmesine çalışılacağını ifade eden Başkan Kocadon Turgutreis, Konacık ve Gündoğan’da planlarla ilgili olarak inceleme ve değerlendirme çalışmaları devam etmekte olduğunu, imar uygulamalarına bu çalışmalar tamamlandıktan sonra devam edileceğini söyledi. Başkan Kocadon Konacık’ta inşaat yapılacak yer kalmadığını ifade ederek “Bodrum Merkez Ve Torba 1.Etap, Yalıkavak, Yalı, Gümüşlük, Mumcular’da ve köy yerleşim alanlarında imar uygulamalarına devam edilecektir. Göltürkbükü, Bitez ve Ortakent’te bakanlıklarda devam eden planlama süreçlerinin tamamlanmasını takiben, yakın zamanda imar uygulamalarına başlanacaktır.” dedi.

Büyükşehir İçin Temkinli Sözler…
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Büyükşehir Yasası ile birlikte yaşanan yetki paylaşımı sorununa ilişkin sorumuza oldukça temkinli bir şekilde yanıt veren Başkan Kocadon, “Bu süreç nasıl olsa yaşanacak. Çocuk bile sancılı doğar, büyüdükçe güzelleşir. Birbirimizi suçlayarak, problemlerimizi çözmemiz mümkün değil. Büyükşehir Yasası açık. Büyükşehir’in de Bodrum’un da yetkileri de belli. Bunun aksini iddia etmek, topu taca atmak olur. Bodrum’a gelen turist, tam merkezdeki o kötü kokuyu duyduğunda Muğla büyükşehir belediyesinin görevi diye düşünmez, Bodrum belediyesinin görevi diye düşünür. Dolayısıyla bütün problemleri beraber çözmeye çalışacağız. Gelirlerimiz epey düştü. Bununla beraber mülk paylaşımını büyük ölçüde bitirdik.” dedi. Belediye personelinin maaşlarını artık düzenli olarak aldığını söyleyen Başkan Kocadon Gıda A.Ş.’nin de personele maaş borcunun kalmadığının bilgisini verdi.

Türkiye’ye 100 Bodrum Daha Lazım…

Bodrum’un geleceğinden çok umutlu olduğunu kaydeden Mehmet Kocadon, Anadolu halkının Bodrum’a katkısının çok büyük olduğunu söyleyerek, herkesin şikayet ettiği kalabalıktan para kazanıldığını ve bu işin bu şekilde yürüdüğünü kaydetti. İşletmelerin Haziran ve Temmuz ayında çektikleri sıkıntıyı bayramda kazandıkları ile amorti ettiklerine dikkat çeken Başkan Kocadon “Bodrum bir dünya markasıdır. Eğer dünya medeniyetinden söz edeceksek, Türkiye’de en az 100 tane daha Bodrum yaratmamız lazım. Bütün yaz sezonunda, devlet başkanları, cumhurbaşkanları, dünyanın en zengin insanları Bodrum’a tatil yapmaya geldi. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok.” dedi.

Muğla’nın diğer ilçelerinden çok daha hızlı bir şekilde sisteme uyum sağladıklarını kaydeden Başkan Kocadon “Tam 12 yıl önce Bodrum’un tek belediye olmasının gerektiğini söylemiştim. Şimdi oldu. Ancak Büyükşehir sistemi Bodrum için uygun değil. Turizm İlçe Büyükşehir Belediyesi önerimiz vardı ama gerçekleşmedi. Bodrum Muğla’dan bile büyük ilçedir, fakat asla il olmamalıdır. Önümüzdeki süreçte neler olur onu yaşayıp göreceğiz, bir çok ilçe henüz belde belediyelerinin kapanışını bile gerçekleştiremedi.” buy Lithium dedi.

Başkan Kocadon gazeteciler ile imar konusu dışında da çeşitli konularda sohbet etmesinin ardından toplantı sona erdi.

İLGİLİ HABER: http://www.bodrumgundem.com/2014/08/22/kapali-kapilar-arkasinda-yapmiyoruz Prozac price

Yorumlar

  1. NERGİZ BAŞKAYA dedi ki:

    bodrum yarımadası için plan mozaik çalışmasını doğru buluyorum. ancak kağıt üzerindeki planların imar planı uygulama programları ile ilgili bilgilendirmeler gerektiğini düşünüyorum.