Bodrum Gündem

Halka Açık Plajda Beş Yıldızlı Rezalet

Halka Açık Plajda Beş Yıldızlı Rezalet
15.09.2014
0
A+
A-

Halka-Açık-Plajda-Beş-Yıldızlı-Rezalet

Bodrumlu işkadını Nesrin Korucu sahil eşkıyalarına tek başına savaş açtı. Bodrum merkezde halka açık plajdan denize girmek isteyen Korucu’ya beş yıldızlı bir otelin güvenlik müdürü ve personeli tarafından darp edildi. Sigorta acentesi sahibi iş kadını kendisini darp ve taciz eden kişi hakkında suç duyurusunda bulundu ve emsal teşkil edecek hukuk mücadelesi başlattı.

Bodrum Gündem Haber

Sigortacı Nesrin Korucu “23 yıldır kullandığım kamuya açık halk plajından kolumdan tutup sürükleyerek ve itekleyerek beni kovanlardan hukuk önünde hesabını soracağım. Sahilleri işgal ettikleri yetmiyormuş gibi birde denize girmek isteyen vatandaşı tehditle korkutmaya, yetmedi darp etmenin hesabı sorulmalı” dedi.

sahiller_işgal_altında (1)Halk Plajından Sürükleyerek İtekleyerek Çıkarmak İstediler…

Bodrum Akçabük Mahallesi’nde yaşayan 45 yaşındaki sigorta şirketi yöneticisi Nesrin korucu 27 Ağustos 2014 tarihinde sabah 07.30’da evinden çıkıp, 200 metre ilerideki Akçabük halk plajında denize girmek istemiş. Korucu o günü şöyle anlatıyor; “23 yıldır aynı yerde denize giriyorum, o gün sabahta aynı yerde denize girmek için gittim, sabah erken saat olduğu için plajda çok az sayıda insan vardı. Tam denize gireceğim sırada adının Mesut Değirmenci olduğunu öğrendiğim ve beş yıldızlı VERA TMT otelin güvenlik müdürü olduğunu öğrendiğim kişi önüme geçerek “Burada denize giremezsin burası otele ait” dedi. Bende 23 yıldır halka açık olan plajda denize girmemin sakıncası olmadığını ve sahillerin kimsenin özel mülkiyetinde olamayacağını söyledim, değirmenci beni omzumdan ve kolumdan tutarak itekledi sürükledi. Ardından sözlü ve el kol hareketleri ile tacizlerini sürdürdü, denize girip çıktıktan sonra otele şikayet için gideceğim sırada önüme geçerek yine beni tutup sahilden atmaya çalıştı. Bana dokunmamasını söyledim, bu kez merdivenlere doğru itekledi. Bu olayda beni itekleyen darp ve taciz eden kişi hakkında otelin genel müdürü ile görüşmek istediğimde ise beni halkla ilişkilere yönlendirdiler. Oradaki bayan görevli “Evet bu sahilde iskelede bizim bu plaj bize ait. Biz izin vermezsek giremezsiniz. Bir daha gelmeyin buraya” deyince Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek Mesut Değirmenci hakkında şikayetçi oldum, suç duyurusunda bulundum. Ardından polislerle Bodrum Devlet Hastanesi’ne giderek darp raporu aldım”

sahiller_işgal_altında (3)Alacağım Hukuk Kararı Örnek Olacak…

Yaşadıklarını olayın meydana geldiği sahilde DHA muhabirlerine anlatan Nesrin Korucu “Sahillerin halka açık olduğunu ve vatandaşlara yönelik bu tür davranışların kabul edilemeyeceğini belirterek konuyu Bodrum Kaymakamlığı, Muğla Valiliği, bodrum Belediyesi ve Cumhuriyet Savcılığı’na da ileterek bu davranışlara pirim veren otel yöneticileri ve Değirmenci hakkında darp, taciz ve tehditten şikayetçi oldum ve bu işin peşini bırakmayacağım. Hukuk önünde kesinlikle hesap sorulmasını sağlayacağım. Alacağım hukuk kararı Türkiye’de örnek bir karar olacak, sahilleri ecrimisil ödeyerek kendi malları gibi kullanmaya kalkan zorbalara en güzel cevabı vereceğim, sahildeki şezlonglarını denize attığım iddiası ise gülünç otelin güvenlik kamerası var çıkarsınlar göstersinler o zaman, bir suçu başka bir suçla yalan söyleyerek örtmeye çalışıyorlar” dedi.

Otel Genel Müdürü “Polismisiniz” Ecrimisil Ödüyoruz Kullanım Hakkımız Var…

Korucu’nun açıklama yaptığı sırada DHA muhabirlerinin yanına otelin 4 güvenlik elemanı ile birlikte gelen otel genel müdürü Mehmet Eslek ise iddialara yanıt olarak söze “Siz polis misiniz?” diyerek başladı. Eslek “Biz bu sahile üst kullanım hakkı olan ecrimisil ödeyip kullanım hakkını alıyoruz ancak sahil ve iskele kısmından kimsenin denize girmesine engel olmuyoruz. Ayrıca güvenlik müdürümüz Türkiye’nin en kibar insanıdır ben hayatımda böyle kibar bir insan görmedim, böyle bir şey yapmış olması mümkün değil, sadece bayan sabah buraya geldiğinde şezlonglarımızı denize atmak istemiş, personelimiz buna engel olmuş, yoksa biz buradan kimsenin denize girmesine engel olmuyoruz. Ama sahile koyduğumuz şezlong ve şemsiyelerinde kullanılmasını izin vermeyiz, konuda yargıya intikal ettiği için bekleyeceğiz, böyle yalan ve asparagas haberler hem bize hem de turizme zarar veriyor” dedi.

Yorumlar

  1. abidin ayhan dedi ki:

    nesrin hanıma yapılan muamele gümbet sahilinde her gün onlarca vatandaşa yapılmaktadır vermiş oldugu hukuk mücadelesini sonuna kadar destekliyorum.ya bu sahillerden vatandaş çekilmeli yada turizim adına çirkeflik yapan eşkiyealara dersleri verilip durun bakalım denilmeli bu sebeple kaymakamlığı,belediyeyi,özel idareyi ,milli emlagı göreve cagırmak vatandaşlık görevim oldugunu savunuyorum. ilgili mercilerin bu sorunla ilgilenmelerini rica ediyorum

  2. Ali Dizdar dedi ki:

    Yetkili ağızlar İnsanlara ecrimisili doğru anlatmaz ise okuma özürlü halkımız müdür de olsa cahil kalır. Ecrimisil nedir öğrenmek isteyenler Nalıncı Keseri Yazımı okuyun yalan yalnış beyanat vermeyin
    Saygılar.

  3. Ali Dizdar dedi ki:

    Fatih Kardeşim DTO nun MAVİ isimli dergisinde ECRİMİSİL nedir anlatmalısın ki büyük, küçük, esnaf, müdür, başkan belki okurda herkes öğrenir. Saygılar.

  4. taner baddal dedi ki:

    turkiye de insanlar koyun…..bu ulkede ne dogru yapiliyor… turkiye modern bir ulke degil…birakin onu yanina bile yaklasamayiz…moder olmanin esim avusturalyali ve bizim ulkede yasananlara guluyor dreji komik diyor…a dan z ye sorunlu insanlariz…biz turkler..kurtler..arablar karisimi turkiye hasta insanlar ulkesi dunyadaki ruh hastalarin bulusma noktasi evet biz ruh hastasiyiz…..sizofreniz hepimiz….baska bir halk toplulugu yok boyle…kardesim…dunyanin hic bir yerinde plaja senzlong olayi yok…yasak millet havlusuyla gider ve plaj aciktir…otel en az 300 m geride kalir….ve sen millete bunu diyemezsin…..sikayet eddniz burasi turkiye …hicbir bok olmaz…..asalaklar ulkesi aziz nesin rakami az vermis…..yaziklar olsun su kimligimle dogdugum gune….bu kadar mi zor olur bir ulkede yasamak….hergun olum.bomba…sorunlar…din olgusu…darbe…asker.polis…irza gecme..hirsizlik;;;adam vurma……….yok baska yok boyle bir ulke….havadan nefes alsak niye aliyorsunuz diyen bir ulke fffffffffffffffffffffff