Bodrum Gündem

Kent Konseyi “Bodrum Stratejik Planında” Taraf Olarak Kabul Edilmeli…

16.09.2014
0
A+
A-

kent-konseyi-manşet

 

Bodrum Kent Konseyi, Eylül ayı olağan yürütme kurulu toplantısını Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezinde gerçekleştirdi.

BuyNoRx1.com Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem 16/07/2014

Bodrum Kent Konseyi, Bodrum’da faaliyet gösteren Yunuslar Parkı ile ilgili itirazlarda gelinen son noktayı, belediyenin mahalleler bazında yaptığı çalışmada “Kent Konseyi Mahalle Meclisi” ile ortak yol alınmasının da yer aldığı beş maddelik gündemle toplandı.

Toplantının başında konsey başkanı Hamdi Topçuoğlu, halka açık olarak yapılan yürütme kurulu toplantılarının daha verimli bir hale gelebilmesi için gündemle ilgili yürütme kurulu üyelerince yapılan konuşmaların sınırlı bir süre içinde dile getirilmesini ve yürütme kurulu üyeleri dışında söz alacak bireylerin de daha önceden konsey genel sekreterliğini bilgilendirmesi gerektiğine vurgu yaptı. Topçuoğlu “Bodrum Kent Konseyi Yürütme Kurulu olarak takip etmemiz gereken bir gündemimiz ve gündemle ilgili olarak da almamız gereken kararlarımız oluyor. Bu nedenle her ay yapılan bu toplantılarımızın daha verimli hale gelebilmesi için, öncelikle yürütme kurulu arkadaşlarımıza söz vermemiz icap eder. Yürütme Kurulu üyeleri haricinde gündemle ilgili katkı vermek isteyen vatandaşlarımız ya genel sekreterliğimize önceden katkı verecekleri gündem maddesi ile ilgili olarak isimlerini yazdıracaklar ya da gündem görüşmelerinin bitiminde dilek ve temenni kısmında söz alabilecekler. Böylece toplantı gündemi için ayrılan süreyi hem daha verimli olarak kullanabileceğiz hem de Kent Konseylerinin esası olan halkın katılımcılığını sağlamış olacağız” dedi.

“Yunus Parkının Ruhsat İptali İçin Karar Alınabilir”…

Bodrum Kent Konseyi Eylül ayı olağan yürütme kurulu toplantısına, başkanın konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam edildi. Gündemin ilk maddesinde Bodrum Kent Konseyi Yürütme Kurulunun daha önce aldığı kararlar arasında “Yunus Parklarının belediye meclisinde görüşülmesi talebi” ile ilgili olarak gelinen nokta hakkında bilgilendirme yapıldı. Yürütme Kurulu üyelerinden Yaman Olgaç, belediyenin konuyu meclis gündemine almadan encümene yönlendirdiğini ve encümenden de söz konusu tesisle ilgili ruhsat iptaline yönelik karar çıktığını açıkladı. Olgaç konuşmasına şöyle devam etti “ 2014 Ağustos sonu Bodrum Belediyesi Encümen kararında ‘Tesisin denizdeki ve karadaki kaçak inşaatları için para cezası kesilmesi’ için adım atılmıştır. Karar 01/09/2014 tarihinde Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne gönderilmiştir. Bodrum Belediyesi’nin hukuk işleri müdürüne göre bu karar ruhsatın iptali için yeterli nedendir şeklinde bir karar alınmıştır” dedi.

Natrexone order Bodrum Kent Konseyi “Bodrum Stratejik Planında” Taraf Olarak Kabul Edilmeli… Natrexon price

Bodrum Kent Konseyinin bünyesinde kurulma aşamasının sonlarına gelinen “Mahalle Meclisleri” ile ilgili olarak, Bodrum Belediyesinin yeni başlattığı mahallelinin sorunlarının yerinde tespitine yönelik olarak yapılan mahalle toplantıları ile koordineli çalışma yapılması gerektiğine karar verildi. Kararda “belediyede özellikle mahalleleri ilgilendirecek konularda, belediyenin oluşturduğu komisyonların, kent konseyi ile koordineli çalışması” konusunun, belediyeye yazılı olarak sunulması oy birliği ile kabul edildi.

Ayrıca Bodrum Belediyesinin stratejik planlama ile ilgili olarak yaptığı çalışmalarda Kent Konseyini taraf olarak kabul etmesi, imar da dahil Bodrumluyu ilgilendiren diğer konulardaki encümenlerde Bodrum Kent Konseyinden yürütme kurulu üyelerinin yapılan toplantılara katılmasına yönelik Belediye Başkanlığına yazılı talepte bulunulması oy birliği ile kabul edilen maddeler arasında yer aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.