Bodrum Gündem

Ak Parti Kongrelerinde Tek Aday, Tek Liste Talimatı

17.09.2014
0
A+
A-

akp_kongrelerinde_tek_aday_tek_liste_talimatı_bodrum_gundem

Ak Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk tüm Türkiye’de olduğu gibi Muğla’da da İlçe Kongreleri sürecinin başladığını, tek aday ve tek liste ile seçim yapılması talimatı aldıklarını söyledi. Muğla İl Başkanı Öztürk Bodrum için Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden kısa bir süre önce başkanlığa atanan Türkiye’deki tek Ak Partili Kadın İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp ile yola devam etme eğiliminde olduklarını ifade etti.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Ak Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk ve AK Parti Muğla İl Yönetim Kurulu Üyesi Kadri Emrağ ile birlikte Bodrum Ak Parti İlçe Teşkilatını ziyaretinde Kasım ve Aralık ayları içinde ilçe kongrelerinin yapılacağını ifade ederken, bir iki ay önce yenilenmiş ilçe başkanları ile kongreye gideceklerini ve Bodrum’unda bunlardan birisi olduğuna dikkat çekti. Bodrum için Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden kısa bir süre önce başkanlığa atanan Türkiye’deki tek Ak Partili Kadın İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp ile yola devam etmek istediklerini ifade eden Başkan Öztürk “Benim öngörüm şudur ki; Çiğdem Başkanımız ile bu kongreyi tamamlama eğilimindeyiz.” dedi.

bodrum_akparti_kadri_emrağ_nihat_öztürk_demiralpCHP’li Belediyelere Çattı…

İlçe Yönetim Kurulu ile görüş alışverişinde bulunmak ve kongre süreci ile ilgili istişare etmek için Bodrum’a gelen Ak Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk, Muğla İlçe Belediyelerinin başarısız bir süreç yaşadığını ifade ederken, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün, Büyükşehir yasasının çok Premarin 0.625mg önceden belli olmasına karşın hazırlıksız yakalanarak, bu güne kadar başarısız bir 5 ay geçirdiğini iddia etti.

2015 Genel Seçimlerinin Startını Verdik…

Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp basın mensuplarının toplantıya bir hayli ilgili where to buy levonorgestrel olduklarına dikkat çekerek basın toplantısına katılan gazetecilere teşekkür etti. Demiralp Kasım ve Aralık ayı itibarı ile yapılacak olan ilçe kongre süreci ile ilgili bilgilendirme yapması için sözü başkana verdi.

Ak Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk 15 Eylül itibarı ile Ak Parti Kongre sürecinin başladığını ifade ederek “Bu tarih aynı zamanda 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan milletvekilliği seçimlerinin de startının verildiği tarihtir. Kongre ve seçim süreci birlikte yürütülecektir. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Geçtiğimiz günlerde Denizli’de gerçekleştirilen, Ege ve Akdeniz Bölge Başkanları ile yaptığımız toplantıda kongre süreci ile ilgili olarak bilgilendik ve kuralları öğrenmiş olduk.” dedi.

2023 Hedefine Bu Seçilen Kadrolar İle Yürüyeceğiz…

Ak Parti içinde kendisinin 4 olağan ve bir tane de olağanüstü kongre olmak üzere 5 kongre yaşadığını ifade eden Başkan Nihat Öztürk şöyle konuştu; “Bu 5.olağan kongremizi de teşkilatımız ile birlikte güzel bir şekilde gerçekleştireceğiz. Öncelikle genel merkezin bu kongrelere verdiği önemi belirtmek istiyorum. Bu kongrede seçilecek olan teşkilatlar yeni Türkiye’nin anahtarı olacaktır. 7 Haziran 2015 seçimini bu seçilen teşkilatlar yürütecek, seçilenlerin başarısı da 2023’e giden yolda ki başarı basamaklarından birisi olacaktır.”

Aldığımız Talimat Tek aday, Tek Liste…

Bu zamana kadar istişare yöntemini uyguladıklarını ve bu yöntemi cumhurbaşkanı, genel başkan ve başbakan adaylarını seçerken de kullandıklarını vurgulayan Başkan Öztürk “Bu kongrelerde de tek aday tek liste ile seçim yapacağız. Muğla’da çok net bir şekilde uzlaşı olacak. Hiçbir ilçemizde iki adaylı ve listeli kongre yapmayacağız. Bodrum’da da tek adaylı bir kongre olacak. Bu bize kesin verilen bir talimat. Bu istişare kültürünü tabana da yayarak gerçekleştireceğiz.” dedi. Başkan Öztürk daha önceki kongrelerde de bu istişare kültürünü dikkate alarak yaptıklarını da söyledi.

Bodrum’u Kapsayan Delegasyon İle Kongre Yapılacak…

400 delege ile birlikte doğal delegelerinde olduğuna dikkat çeken Başkan Öztürk, Bodrum İlçe Yönetiminin atama olmasından dolayı doğal delege olarak kabul edilmediğini kaydetti. Başkan Öztürk “Bodrum’da Ak Parti kurucularından, belediye başkanlığı yapmış, yada aday olmuşlar, İlçe Kadın ve Gençlik Kolları yöneticileri, mahalle başkanları, yani tüm Bodrum’u kapsayan bir delegasyon ile birlik ve beraberlik içinde uzlaşacağımız bir adayımızı ve listemizi seçeceğiz. Böylece daha dinamik, heyecanlı ve genç arkadaşlarımızı göreve getireceğiz.” Dedi.

bodrum_akparti_çiğdem_demiralpBodrum’da Çiğdem Başkan İle Yola Devam…

Başkan Öztürk bir iki ay önce yenilenmiş ilçe başkanları ile kongreye gideceklerini ve Bodrum’unda bunlardan birisi olduğuna dikkat çekti. Zamanı geldiğinde il koordinatörünün istişare sonuçlarını ve başkan adaylarını açıklayacağını ifade eden Başkan Öztürk “Benim öngörüm Çiğdem Başkanımız ile bu kongreyi tamamlama eğilimindeyiz. İnşallah bütün ilçelerimizde ve Bodrum’da da birlik ve beraberlik içinde ve partiyi bölmeden kongrelerimizi tamamlayacağız.” dedi.

Ortalama % 40 Oyumuz Var, Bodrum Hariç…

Ak Parti’nin kotlarının olduğu ve buna göre hareket edileceğine dikkat çeken başkan Öztürk kongre tarihleri ile ilgili bir taslak hazırlandığını ve genel merkeze sunulacağını, kabul edilmesi durumunda da ilçe kongrelerinin tarihlerini kamuoyu ile ve basınla paylaşılacağını ifade etti. İl Kongresinin de 22 Şubat tarihine kadar tamamlanması gerektiğini söyleyen Başkan Öztürk “İl Başkanı olarak ilçe kongrelerinde işin başındayız. Şubat ayına kadar da kendimizle ilgili olarak aday olup olmayacağımız konusunda kararımızı vermiş oluruz. Bodrum bizim için çok önemli. Biz parti olarak Bodrum, Muğla ve Marmaris üçgeninde oylarımızı normal seviyeye getirmeliyiz. Bizim ortalama yüzde 40 bir oyumuz var, Bodrum hariç. Bu bölgede de oylarımızı belirli bir seviyeye çıkartmamız gerekiyor. Ak Parti Muğla’da yüzde 33 oy potansiyeline razı değildir. Biz bu oranı Türkiye ortalaması seviyesine çıkartırken Bodrum’da bu desteği bize vermek zorundadır. Bodrum’dan bu desteği aldığımız anda normal düzeye ulaşacağız.” dedi.

Parti Ayrımı Yapmadan Belediye Başkanlarına Destek Oluruz…

Başkan Öztürk basın mensuplarına kongre süreci ile ilgili bilgileri verdikten sonra Muğla Büyükşehir Belediyesi ve CHP’li Belediyelerin başarısız bir dönem geçirdiğini iddia ederek “Türkiye’nin her yerinde Büyükşehir yasası aynı şekilde uygulanıyor. Ankara, İstanbul’da ne ise Muğla’da da aynı. Ancak Muğla bir türlü adapte olamadı. Belediye Başkanlığı makamı şikayet etme makamı değildir. Kimse oraya zorla getirilmedi. Bir sıkıntı varsa bizler hem Bodrum’a hem de diğer ilçelerimize destek vermeye hazırız. Ak Parti Teşkilatları her zaman belediye başkanlarımızın yanında yer alacaktır. Bize karşı her ne kadar ayrım yapılsa da biz siyasi ayrım yapmayız. Yapılacak yatırımlar hepimiz içindir. Belediye başkanı kim olursa olsun biz destek vermeye hazırız.” dedi.

İl Başkanlığına Devam mı Edecek Yoksa Milletvekili Adayı mı Olacak mı?

Bir gazetecinin il başkanlığına mı yoksa milletvekilliğine mi aday olacaksınız şeklindeki sorusuna “Partimizde 3 dönem kuralı var biliyorsunuz. Benim 2 dönem daha il başkanlığına aday olma hakkım var. Zamanı geldiğinde, genel merkezimizle istişaremizi yaparız. O gün şartlar neyi gerektiriyorsa, il başkanı olmamız gerekiyorsa il başkanı, milletvekili adayı olmamız gerekiyorsa milletvekili adayı, sandık kurulu başkanı olmamız gerekiyorsa da sandık kurulu başkanı oluruz. Bizde makam önemli değildir. Partimiz bize ne görev verirse onu yaparız. Ama herkes bilsin ki benim 2 dönem daha il başkanı olma hakkım var.” şeklinde yanıt verdi.

bodrum_akparti_nihat_öztürk_kadri _emrağMuğla Turizmi ve Ekonomisi Çok İyi…

Muğla’da turizm sezonu ve ekonominin nasıl olduğunu sorusuna kaliteli tesislerin tüm Muğla’da dolu olduğunu gözlediğini kaydeden Başkan Öztürk “20 yıldan bu yana bilirim turizmciler sezon sonunda hep bir ağızdan kötü kötü diye bağırırlar. Ama bu turizmciler kış döneminde tesislerini yenileyip yeni yatırımlar yaparlar. Muğla Türkiye turizmi için en önemli bölgedir. Bu konuda Turizm Bakanlığımızda gereken yatırımları ve çalışmaları yapıyor. İstanbul’dan sonra iki havaalanı olan tek yer Muğla. Muğla turizm açısından geleceği çok parlaktır. Artık yatırımlar çok hassas bir şekilde yapılıyor. Eskisi kadar betona teslim olacak projeler yerine konsept projeler öne çıkıyor.” dedi.

Basın toplantısının ardından Ak Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk ve AK Parti Muğla İl Yönetim Kurulu Üyesi Kadri Emrağ ile birlikte Bodrum Ak Parti Viagra Gold online İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp ve Yönetim Kurulu Üyeleri kongre süreci ile ilgili toplantıya devam ettiler.

Yorumlar

  1. AYDIN ÖNCEL dedi ki:

    İleri Demokrasi diye diye Demokrasinin içine ettiler.Talimatla aday olmak,talimatla şekillenmek,talimatla Biat’ı ileri demokrasi diye bir kılıfla sunmak..AKP ileri demokrasi diyeceğine,kongrelerine talimatla ilçe yönetimi ve kurullarını atattıracaklarına kaç defa patladığını sayamadığım Bodrum-Milas İçme Suyu projesinin Boru Hatlarını adam gibi yapsın..O’nu bile beceremeyen bir partinin demokrasisi ancak böyle olur.Bu partiyede AKP denir.Yalan mı.?