Bodrum Gündem

Bodrum’dan Yatağan’daki Maden-İş Direnişine Destek

17.09.2014
0
A+
A-

Scin care order Vermox yatağan-direnişine-ckd-destek Premarin Fast shipping

 

Cumhuriyet Kadınları Derneği, Bodrum Halikarnas- Turgutreis-Yalıkavak ve Milas Şubeleri Yatağan’da Maden İşçilerinin direnişine destek olmak amacı ile minibüslerle Yatağan’a gittiler.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem 17/09/2014

Cumhuriyet Kadınları Derneği, Yatağan’a gidişleri ile ilgili olarak yayınladıkları yazılı basın açıklamasında; özelleştirme adı altında Cumhuriyet dönemi ulusunun alın teriyle elde ettiği kurum ve işletmelerin talan edildiği, yağmalandığı, yerli ve yabancı sermayeye peşkeş çekildiği ifadeleri yer aldı. Direnişe destek için Bodrum’daki çeşitli sivil toplum kuruluşları da destek verdiler. CKD Bodrum Halikarnas- Turgutreis- Yalıkavak ve Şubesi ve Milas Şubesinin ortak basın açıklamasının detayları şöyle;

BASIN AÇIKLAMASI

Bir süredir özelleştirme adı altında, Cumhuriyet dönemimizin ulusun alın teriyle elde ettiği kurum ve işletmeleri talan ediliyor, yağmalanıyor, yerli ve yabancı sermayeye peşkeş çekiliyor. Bunların özel sektöre devri bundan sonra yalnızca daha çok kar anlayışıyla işletilmeleri demektir. Daha çok kar edebilmek için maliyetleri düşürecekler. Daha çok para kazanacaklar ama doğaya daha çok zarar verilecek, işçiler daha düşük ücretle çalıştırılacak ya da işten çıkarılacak ve hatta daha çok işçi ölecek. Bunlara karşı duracak sendikalar yok edilecek ya da etkisizleştirilecek.

Yatağan, Yeniköy, Kemerköy enerji ve maden işçileri yurdumuzun, halkımızın ve kendilerinin başına gelecekleri gördüler ve Haziran 2013’de yaptıkları kefenli eylemle direnişlerini başlattılar. Seslerini, amaçlarını halkımıza ve siyasi iktidara duyurabilmek, tehlikeye dikkat çekebilmek için eşleri ve çocuklarıyla Sodra Dağına kadar çıkıp çarpıcı ve sonunda çok canlarının yakıldığı eylemler yaptılar. Nasrettin hoca ve Hükümet’e -temsili olarak – posta güverciniyle haber saldılar. AKP Muğla il binası ve Milas İlçe Binası önünde arbedelerle biten açıklamalar yaptılar. İmza kampanyaları, mitingler, açlık grevleri… Hatta kendilerini demir barikatlara zincirlemişlerken “dağılın” emriyle biber gazına bile boğuldular.

Ve şimdi santraller ve kömür işletmeleri satıldı, satış Sayın Erdoğan tarafından da onaylandı. İşçiler işyerlerinin önüne barikatlar kurdular. Satın alan firma yetkililerini işyerlerine sokmamak için şimdi de barikatta direniyorlar. Alıcı firma işyerlerini fiilen almak için harekete geçemiyor. Neden?

İşvereni durduran Yatağan ve Milas işçisinin direnişidir. Yatağan’a gidiyoruz. Direnen Milas, Yatağan işçilerine destek olmak, moral vermek, yalnız olmadıklarını anımsatmak için!

CKD Bodrum Halikarnas Şubesi                                         CKD Bodrum Turgutreis Şubesi            CKD Bodrum Yalıkavak Şubesi                                          CKD Milas Şubesi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.