Bodrum Gündem

Yatağan’da Bakan Yıldız’a Suç Duyurusu…

17.09.2014
0
A+
A-

Where to buy Xenical enerji-bakanı-hakkında-suç-duyurusu-manşet

TÜRKİYE Maden İşçileri Sendikası Muğla Şube Başkanı Süleyman Girgin, Yatağan Cumhuriyet Savcılığı’na Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız hakkında “Devleti zarara uğrattığı” iddiası ile suç duyurusunda bulundu.

order disulfiram Bodrum Gündem Haber 17/09/2014 cheap Colchicine

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Muğla Şube Süleyman Girgin, Avukatı Mustafa İlker Gürkan aracılığı ile Yatağan Cumhuriyet Savcılığı’na müracaat ederek Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 257/1 maddesini ihlalden kamu davası açılması istemi ile suç duyurusunda bulundu.

Üretilmeyen Kömürün Parası Müteahhide Ödendi…

Girgin, bulunduğu suç duyurusunda “ TKİ 5 Milyon 167 bin ton Açık Ocak rezervi olan Anadolu Madenciliğe ait Salihpaşalar mevkiindeki kömür sahasını 02.11.2011 tarihinde almıştır. TKİ’nin 21.10.2011 tarihli yönetim kurulu kararına göre çıkardığı kömür kadar firmaya 5.82 TL/TON rödovans bedeli ödeyecektir.TKİ’ye bağlı GELİ İşletmesi bu sahadan her ay için ortalama en fazla 30.000 ton kömür çıkarmaktadır.Ancak; YEAŞ-GELİ İşletmesi kömür üretse de, üretmese de Bakanlık oluru ve talimatı ile ruhsat sahibi firmaya her ay 100.000 ton kömür üretmiş gibi rödovans bedeli ödemektedir. İşin başından beri Ağustos 2014 tarihine kadar YEAŞ-GELİ tarafından 783.986,00 ton kömür çıkartılmıştır. Bunun karşılığında ödenmesi gereken rödovans bedeli 4.562,803 TL’dir. Oysa; Bakanlık oluru ve talimatı sonucunda ruhsat sahibi firmaya 12.978,600 TL para ödenmiştir. Yani; Bakan oluru ile 8.415,797 TL para ruhsat sahibi firmaya fazla ödeme yapılmıştır. Üretilmeyen kömürün karşılığı peşin olarak firmaya ödenerek devlet zarara uğratılmıştır. Rödovans anlaşması iptal edilmelidir. Bunun için idare mahkemesinde dava açacağız. Enerji Bakanı Taner YILDIZ görevi kötüye kullanarak suç işlemiştir. Her şeyi özelleştiren iktidarın özel sektöre ait Salihpaşalar kömür havzasını kamulaştırılmasının gerçek nedeni daha iyi anlaşılmaktadır. Hepimizin vergileri ile oluşturulan devlet bütçesinin talanına müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.