Bodrum Gündem

CHP’de Üye Bazında Önseçim Yapılmalı

20.09.2014
0
A+
A-

muharrem_ince_bodru_gundem (2222)

5-6 Eylül tarihlerinde yapılan CHP Kurultayında CHP genel Başkanlığına aday olan ve 415 oy alan Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Bodrum ilçe örgütünü ziyaret etti. Türkiye gündemini değerlendiren İnce, hükümetin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın politikalarını sert bir dille eleştirirken 2015 seçimlerinde üye bazında önseçim olamsı yönünde çalışacağını deklare etti.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

CHP Genel Başkanlığı adaylığına aday olan ve 415 oy alan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP Bodrum ilçe örgütünde partililer ile bir araya geldi. Muharrem İnce’nin ziyaretinin partililere duyurulmamasına karşın, oldukça yoğun bir katılımın olduğu dikkat çekerken, İnce hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştiri bombardımanına tuttu. Gündeme ilişkin açıklamalar yapan İnce, AK Parti hükümetini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Muharrem İnce beraberinde Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Yalova İl Başkanı Özcan Özer, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman ve Av. Haluk Pekşen ile birlikte geldi.

Muharrem İnce’nin partililer tarafından coşku dolu alkışları ile ilçe binasına geldi. CHP İlçe Başkanı Recai Seymen ve Yönetim Kurulu tarafından kapıda karşılanan İnce yoğun ilgiden oldukça memnun olduğu gözlendi.

Geçmiş dönem Milletvekili Fevzi Topuz, geçmiş dönem CHP İlçe Başkanları Sedat Keten, Osman Öneş, Dr.Kerim Cangır, Duran Öztürk, Durmuş Ali Öztürk, Okan Ozsu, geçmiş dönem Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk, Kadın Kolları Başkanı Saime Demirtaş, Belediye Meclis üyeleri Nurten Çakıcı Bıçak, Seval Aktaş, Ali Öztürk, Niyazi Atare, Güneri Günaydın, Mehmet Melengeç, Hüseyin Özten ve Özden Baysal, geçmiş dönem Fethiye İlçe Başkanı Emrah Doğu ve yaklaşık 150 partili Muharrem İnce’yi dinlemek için ilçe binasında yerlerini aldı. İnce’nin Bodrum Kurultay Delegeleri Nesrin Özalın, Okan Özsu ve Deniz Koca ile oldukça samimi olduğu gözlendi.

muharrem_ince_bodru_gundem (17)Çok Önemli 2 Noktaya Dikkat Çekti…

CHP Yalova Milletvekili İnce yaklaşık 20 dakişka süren konuşmasında iki önemli noktaya özellikle vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir sözünün, medya tarafından görmezden gelindiğine dikkat çeken İnce, “Bir Avrupa ülkesinde olsaydı, çoktan istifa ederdi o başbakan. Diyor ki, “Bundan böyle hiçbir başbakan mahkeme karşısında hesap vermek zorunda kalmayacak.” Şu lafa bakar mısınız? Bu laf, bir Avrupa ülkesinde, bir siyasetçinin siyasi hayatını bitirir. Tam tersi olmalı. Başbakanlar hesap veren insanlardır. Mahkeme karşısında hesap verip, aklanan insanlardır. Ne demek hesap vermeyecek?” dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Muharrem İnce Bodrum Gündem tarafından “Muhalefete tamam mı, devam mı? şeklindeki sorumuza “Partimizde muhalefet yoktur, yarış vardır.” yanıtını verirken, konuşmasında ikinci dikkat çeken önemli noktası ise üye bazında önseçim yapılması gerektiği konusu oldu. Muğla Şehir Gazetesinden Selda Öztürk Kay tarafından “2015 Genel Seçimlerinde milletvekili adaylık belirlenmesinde hangi yöntemin kullanılmasını istersiniz? Şeklindeki sorusuna; “Ben kesinlikle üye bazında önseçim olması yönünde elimden gelen tüm gayreti göstereceğim.” dedi. İnce “Kurultayda Genel Başkan seçilseydim tüm ülkede önseçim uygulaması yapacaktık. Hem de üye bazında. Muğla’da 25 bin üye var buradan yanlış bir karar çıkması mümkün değildir.” dedi.

muharrem_ince_bodru_gundem (15)49 Rehine Kurtarıldı mı, Bırakıldı mı?

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, sözlerine IŞİD tarafından rehin tutulan 49 bürokratın salıverilmesi ile ilgili anlaşılmaz bir durum olduğunu ifade etti. İnce “Sabah 6.00’da televizyonu açtığımızda komediyle başladık. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı diyor ki, bir büyük operasyon yapıldı, 49 rehineyi de kurtardık. Ya sizin hırsız olduğunuz biliyorduk da yalancı olduğunuzu da öğrenmiş olduk. Bu kadar net. Ne operasyonu kimi kandırıyorsunuz siz. Bir çapsız, bir hırsız, pek çok arsız bir araya gelmiş devleti yönetiyorlar. Türkiye’nin gündemi bu, kimi kandırıyorsunuz siz. Bir tiyatro oynuyorsunuz. Bununda sorumlusu bizi yani CHP’yi yaparsa hiç şaşırmam. Sosyal medyada öyle ilginç yorumlar okuyorum ki, vekilim hükümeti kutlamayacak mısın? Neyi kutlayacağım kardeşim. Türkiye’yi rezil etmişsin. Sınırlarını kevgire çevirmişsin. 2 milyon Suriyeli Türkiye’de geziyor. Neyini kutlayacağım. Sanki CHP iktidarında rehineler vardı, AKP’de geldi sanki bu rehineleri kurtardı. Neyini kutlayacağım memleketi rezil etmişsiniz” misoprostol buy online dedi.

muharrem_ince_bodru_gundem (16)Türkiye, Teröre Yardım Eden Bir Ülke Konumuna Geçti…

Bodrum ziyaretinde bulunan İnce, Türkiye’nin 30 yıldır terörle mücadele eden bir ülke olduğunu hatırlatarak, “Böyle bir ortamda 30 yıldır terörle mücadele eden Türkiye, ne yazık ki dış dünyada artık, teröre yardım eden bir ülke konumuna geçti. Artık IŞİD’e, diğer terör örgütlerine silah, malzeme veren, lojistik destek sağlayan, onları hastanelerde teravi eden bir ülke olduk. Terörist tedavisi için özel kanun çıkardılar. Bütün bunlar hepimizin gözünün önünde oluyor. Ülkeyi yönetenler, dış işlerinin on yıllardır süregelen geleneklerini yok ettiler, onları küçümsediler. Onları monşer diye toplum gözünde küçük düşürmeye çalıştılar. CHP’li milletvekillerini kamplara almadılar, tırları aratmadılar, böyle bir noktada Türkiye’de şimdi rehinelerimizin kurtarılmasına tabii ki seviniyoruz. Buna bir itirazımız yok. Ama orada rehin olan 49 vatandaşımız değildi aslında, 76 milyon Türkiye idi. Böyle bir noktada bir genel seçim yaşayacağız şimdi. CHP olarak başarılı olmaya mecburuz. Türkiye’nin önündeki bu büyük tehlikeyi herkesin görmesi lazım” dedi.

muharrem_ince_bodru_gundem (19)Başkanlık Sistemi Türkiye’ye Gelmemeli…

CHP Yalova Milletvekili İnce, başkanlık sisteminin Türkiye’de uygulanmaması için ülkeyi karış karış gezdiğini belirterek, “Türkiye’yi karış karış dolaşıyorum. Trakya’dan Bodrum’a, Bodrum’dan başka bir yere gideceğim. Önümüzdeki tehlike şu, 2015 Haziran’ında CHP başarılı olamazsa, bu diktatör ülkenin başına başkan olur. Bu başkanlık sisteminin gelmemesi lazım. Bu siyasi partilerin sonu olur. Bu Türkiye’nin sonu olur. Mutlaka başarılı olmalıyız. Oyumuzu attırmalıyız, mecliste 367 ya da 330’u bulmamalı AKP. Yani anayasa değişikliği gündeme gelmemeli, Başkanlık sistemine Türkiye geçmemelidir. Aylardır Türkiye’yi gezerek bunu anlatıyorum, anlatmaya da devam edeceğim. Çünkü bu ülkenin tepesinde oturan kişi, kinle devlet yönetiyor. Cumhuriyet tarihinde bir ilktir bu, kindar bir Cumhurbaşkanımız var. Mezhep ve etnik köken ayrışmasını körükleyen bir Cumhurbaşkanı var. Bütünleşmeden değil, ayrışmadan yana olan, demokrasiden değil tek adamlıktan yana olan bir zihniyet var. Yargı adalet dağıtmıyor Türkiye’de, medya özgür değil, sivil toplum suskun, sokakta şiddet yaygınlaşıyor, eğitim çöktü, çocuklarımızı Milli Eğitim Bakanlığı’ndan korumamız gerekiyor. Vali devletin valisi değil, savcı cumhuriyetin savcısı değil, okul müdürü devletin değil, AKP’nin militanı. Böyle bir noktada ülkemizin geleceğinden kuşku duyuyorum. Çocuklarımızın geleceğinden kuşku duyuyorum. Ovalarımız, derelerimiz, kuşlarımızın yuvaları, çevremiz cumhuriyetimiz tehlikede. Ortada büyük bir tehlike var, bu tehlikeden hep birlikte kurtulacağız. Kimse bunun altında başka bir şey aramasın. Ben çalışkan bir adamım. 20 saat çalışacağıma söz vermiştim, her günde farklı bir kentte olacağım. Karadeniz’e, güneye, güneydoğuya, doğuya gideceğim. Bir adam düşünün, hem İstanbul Belediye Başkanı, hem Başbakan, hem Başbakandan sorumlu Cumhurbaşkanı, hem BDDK Başkanı hem vali, hem savcı, hem terzi, kaç çocuk doğuracağımıza karar veriyor, jinekolog, fetva veriyor, Diyanet İşleri Başkanı oluyor, AKP Genel Başkanı, AKP Genel Başkanlığı’na da AKP Genel Müdür’ü atıyor. Böyle bir adam hem Cumhurbaşkanı, hem Başkomutan, her şey o. Sağlıklı bir insanın yapabileceği işler değil bunlar. Türkiye sağlıklı insanlar tarafından yönetilmeyi hak ediyor” dedi.

muharrem_ince_bodru_gundem (18)CHP Birlik Olmalı…

İnce, Genel seçimler öncesi ülkenin durumu böyle iken, CHP’nin birlik olması gerektiğini belirterek, misoprostol no prescription “Böyle bir ortamda CHP, sen-ben kavgasına düşemez. CHP beraber olmalı. Bu ülkenin çağdaş düşünceli, aydınlık insanları, solcuları, sosyalistleri, demokratik solcuları, merkez sağdaki liberaller, milliyetçiler, ulusalcılar ve cumhuriyete inanan bütün yurttaşlarımızla beraber olmalıyız” dedi.

buy methocarbamol Cemaatin Avukatı Değilim…

Muharrem İnce, Bank Asya’nın batması ile ilgili müdehale edildiğini iddia ederek “Bankacılık kanununu dinlemiyor. Memleket batmış, adam kafayı bir tane bankaya takmış. Kanun var ortada, kanun falan dinlemiyor. Kafayı taktığı banka, halka açık bir şirket. Halka açık bir şirketi batırmak demek, halkı zarar ettirmek demektir. Ben cemaatin avukatı falan değilim, ben hukuku ve adaleti savunuyorum” dedi.

Muharrem İnce kendine özgü uslubu ile konuşmalarını şöyle özetledi; “AK Partiliye kıyak, göstericiye dayak, bürokrata kızak, Cumhuriyet’e tuzak, dürüstlükten ırak, ey Tayyip Erdoğan milletin yakasını bırak”

Muharrem İnce’nin konuşmasının sonunda Bodrum Gençlik Kollarından Alkım Denizaslanı “Kayrak taşına işlenmiş Atatürk” hediye ederken kendisininde 15-16 yaşlarında CHP binalarına girip çıktığını ve 19 yaşından itibaren de CHP’de üye olduğunu söyleyerek, geleceğin gençlerin omuzlarında olduğunu kaydetti.

Basına kapalı olarak bir süre Bodrumlu CHP’liler ile görüş alışverişinde bulunarak, partililerin sorularını da yanıtladı. CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce yaklaşık bir saat süren ziyaretinin ardından beraberindekiler ile birlikte Milas ve Muğla’nın diğer ilçelerinde partililer ile bir araya gelecekleri toplantılar için Bodrum’dan ayrıldı.

Yorumlar

  1. AYDIN ÖNCEL dedi ki:

    CUMHURİYET HALK PARTİSİ KK.SALTANATINDAN KURTULANA KADAR MÜCADELE ETMEK HERKESİN GÖREVİDİR..ÖNSEÇİM TALEPLERİ YÜKSELTİLMELİDİR AMA SONUÇ ALINACAĞINI UMMUYORUM..ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLERDE KK,SEÇİLİP ÖNÜNE GETİRİLENLERİ MİLLETVEKİLİ YAPACAK VE BUNLARI TIPIŞ TIPIŞ SEÇEÇEKSİNİZ DİYECEKTİR.ÖNSEÇİM BEKLEMİYORUM.SONUCU CHP SEÇMENİ BELİRLEYECEKTİR..ÖNGÖRÜM BUDUR…