Bodrum Gündem

Kocadon: Sorunları TBMM’ye Taşıyacağız

26.09.2014
0
A+
A-

besiad_perşembe_toplantıları_25_eylül_bodrum_gundem

BESİAD yaz döneminde ara verdiği geleneksel Perşembe Toplantılarına kaldığı yerden devam ediyor. Küba’da gerçekleştirilen ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un konuk olarak katıldığı BESİAD’ın geleneksel Perşembe toplantısına katılım yoğun olurken, Başkan Kocadonun “İşyeri fazlalığı sorununu çözmek için bizlerin bu sorunu TBMM’ye taşımamız gereklidir.” Cümlesi ve BESİAD Başkanı Kaplan’ın aday olmayacağını açıklaması dikkat çekti.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Yaz döneminde ara verilen BESİAD’ın Geleneksel Perşembe Toplantısı Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un da katılımıyla Küba’da yapıldı. BESİAD Başkanı Engin Kaplan 18 Ekim’de Genel Kurul yapılacağını ve yeniden başkan adayı olmadığını açıkladığı Geleneksel Perşembe Toplantısında konuşan Başkan Kocadon ise Belediye çalışmalarından ve Bodrum’un geleceğine yönelik görüşlerini ve stratejik planlarını BESİAD üyesi iş insanları ile paylaştı. Perşembe toplantısında yeni üyelere de rozetleri takıldı. Oldukça yoğun bir katılımın olduğu BESİAD Geleneksel Perşembe Toplantısına yaklaşık 90 iş insanı katılırken, iş kadınlarının sayısındaki artış dikkat çekti.

İşyeri Fazlalığı Toplantının Ana Konusu Oldu…

BESİAD Perşembe Toplantısının ana konusu işyeri fazlalığı ile ilgili görüşler damgasını vurdu. Bodrumlu işadamları ve esnaflar adına bu sorunu dile getiren BESİAD Başkanı Engin Kaplan, Bodrum ekonomisinin önündeki en büyük sorunun işyeri fazlalığı olduğuna dikkat çekerek, Belediye’nin bu konuda önlem almasını beklediklerini ifade etti. BESİAD’a üye kaydı yaparken bile yüksek standartlar belirlediklerini örnek veren Kaplan, buy Albendazole online “Bizler, 12 ay boyunca Bodrum’da yaşama ve iş yapma derdinde olan insanlarız. Dolayısıyla, vur-kaç zihniyeti ilk önce bizleri vuruyor. Bu zihniyetle iş yapmak için Bodrum’a gelen insanlar gittikten sonra, arkalarında bıraktıkları enkazı da kaldırmak bizlere düşüyor. Bodrum Belediyesi’nin yarımadadaki işyeri sayısının planlanması konusunda önlem almasını ve bizim önümüze düşmesini istiyoruz” dedi.

Başkan’dan Çok Dikkat Çeken Açıklamalar…

Bu talebi aynı zamanda Bodrum Ticaret Odası-BODTO üyeleri adına da dile getirdiğini vurgulayan Engin Ali Kaplan, “İşyeri sınırlandırılması konusunda belediyenin önünde yasal engeller olduğunu biliyoruz. Ama en azından yöneticilerin bu konudaki tarafını ve tavrını belli etmelerini arzu ediyoruz. BODTO 2007’de işyeri sayısı ile ilgili bir envanter çalışması yapmıştı. Bu çalışma kısa zamanda güncellenmeli. Bodrum ekonomisinin daha stabil ve izlenebilir hale gelmesinin yolunun buradan geçtiğine inanıyoruz. BESİAD olarak biz de yöneticilerimize elimizden gelen desteği vereceğiz” dedi.

Başkan Kocadon Çözüm İçin TBMM’yi Gösterdi…

Başkan Kocadon da bu konuda yeni bir Ticari yasal düzenlemeye ihtiyaç olduğunu ifade ederken “Bizim Bodrum’da bu konuda yapacağımız bir çalışma, daha sonra bizim tarafımızdan yine TBMM’ye götürülebilir.” şeklinde konuşması oldukça dikkat çekiciydi. Başkan Kocadon konuşmasını şöyle sürdürdü; “Aksi taktirde belediye olarak biz, fiyat kontrolü yapma yetkisine dahi sahip değiliz. Konuyu meclise taşımamız lazım”

Bodrum Çok Geniş Bir Coğrafya…

BESİAD Başkanı Engin Ali Kaplan’ın açış konuşmasının ardından söz alan Bodrum belediye Başkanı Mehmet Kocadon önce Bodrum yarımadasının oldukça geniş bir coğrafik yapıya sahip olduğuna dikkat çekerek “Dağınık ve geniş bir coğrafyada hizmet vermekte zorlaşıyor. Ancak bu hiçbir şekilde bahane değil. Başımıza gelecek bu zorlukları biliyorduk, fakat belde belediyelerinden bu kadar fazla borç geleceğini doğrusu beklemiyorduk. Olsun onlarda hizmet için bu borçları yaptı. Allah’tan bu torba yasası çıktı. Şimdi belediye olarak bakalım ne kadar faydalanacağız o konuda da arkadaşlarımız gereken çalışmaları yapıyorlar.” dedi.

Atık Parseller Satılarak Bodrum ve Belediye Ekonomisine Katkı Sağlanacak…

30 Mart seçimlerinden bu yana geçen 6 aylık sürede yeniden bir yapılanmaya girdiklerini kaydeden Başkan Kocadon hiçbir çalışanı mağdur etmediklerini özellikle vurguladı. Fazla mesai kavramını kaldırdıktan sonra belediyenin 700 bin lira tasarruf ettiğini ve işlerinde aksamadığını söyledi. Başkan Kocadon şöyle devam etti; “20’ye yakın müdürlük kurduk ve bu müdürlüklerin başına genç, dinamik ve bilgili arkadaşlar koyduk. Emlak müdürlüğümüz 11 beldeden bize geçen mülklerin ayrımını ve sınıflandırmasını hızlı bir şekilde yaptı. Özellikle dikkatinizi çekiyorum Bodrum ekonomisine ve belediyesine katkı sağlayacak atık parselleri de satacağız. Bodrum Belediyesinin ekonomik açıdan oldukça önemli bir yükü var. Sadece vergi dairesi ve sigortaya 80 milyon lira (eski para ile 80 trilyon) borcumuz var.”

En Önemli Sorunlardan Birisi Çöp…

Belediye hizmetleri konusunda ilk dönemlerde biraz zorlandıklarını ancak kısa süre içinde düzene girdiklerini söyleyen Başkan Kocadon “Özellikle çöp konusunda biraz sıkıntı yaşadık. Ancak epey bir yol kat ettik. Şimdi hizmetlerimiz normal seviyede seyrediyor. Çöp hizmetleri ve çöplükler bizden çıktı. Büyükşehir’e geçti. Bodrum’un katı atık yarasının kapanması gerekiyor Bodrum’da. Biz katı atıkta bir yol almıştık. Ancak şimdi Muğla Büyükşehir ile birlikte proje üretmeye ve yeni alanlar üzerinde çalışmaya devam ediyoruz. Belirlenen katı atık alanının bir bölümü arkeolojik SİT çıktı. Ama biz yeni bir alan yaratıp projeye devam edeceğiz. Bunun dışında, yolların bozukluğu ile ilgili şikayetler aldık. Turgutreis’te şu an yol çalışmaları devam ediyor. Su ve kanalizasyon da Büyükşehir’in yetkisinde. O nedenle bu yaz biraz sıkıntı yaşadık. Ama bunların olacağını zaten biliyorduk. Sistemin kurumsallaşması gerekiyor ve bunun sıkıntıları yaşanıyor. Ancak Bodrum’da yaşanan bir olumsuzluk halen bizlere mal oluyor. Büyükşehir kavramına geçmek için zamana ihtiyacımız var. Yaşanan olumsuzluklar ne yazık ki Mehmet Kocadon’un üzerine yıkılıyor. Bu kavram oturuncaya kadar biraz süreç geçecek. Vatandaş kanalizasyonu patladığında, “Ben Kocadon’u tanırım. Büyükşehir’i anlamam’ diyor haliyle. Yine de bütün bu süreçte olumlu eleştiriler bize ışık oluyor. Kötü, karalayıcı ve yıkıcı eleştirileri dikkate almıyoruz. Türkiye geneline baktığımızda Bodrum’da bir yükseliş var. Bunu da Anadolu insanına borçluyuz.” dedi.

Tanıtım İçin Önemli Bir Bütçe Ayrıldı…

Belediye’nin ‘tanıtım’ faaliyetleri için bu yıl önemli bir bütçe ayırdıklarını da belirten Kocadon, “Yurt dışında yaptığımız çalışmaların meyvelerini toplamaya başladık. Yeni pazarlarımız oldu. Hindistan, Japonya ve Çin’den misafirlerimizi sokaklarda görüyoruz ve mutlu oluyoruz. Bu arada Arap ülkeleri ve Türk Cumhuriyetlerinin de Bodrum’a müthiş bir ilgisi var. Demek ki yurt dışında Bodrum algısı çok güzel” dedi.

İmar Düzeni Sağlanacak…

Bakanlıklar ve Büyükşehir ile birlikte hareket ederek ortak bir imar planlaması yapılması gerektiğine vurgu yapan Başkan Kocadon, bu işlerin mahkeme kapılarında değil, bir uzlaşma zemini için çözülmesi gerektiğinin altını çizdi. İş insanlarının önünü açmak için bütüncül plan çalışmasını kısa bir süre içinde bitirdiklerini ifade eden Başkan Kocadon esomeprazole online “En büyük hedefimiz yarımada’daki çarpık yapılaşmanın ve kaçak yapıların önüne geçmektir. Biz bütün bunlara dur dedik. Bir bölgede evler 2-3 milyon lira satılırken, 10 km. ötesinde evlerin 50 bin liraya satılıyor olması kabul edilemez. Bu sorunun bir an önce çözülmesi gerekiyor. Belli bölgelere imar vermeye başladık. Bazılarında sıkıntılar devam ediyor.” dedi.

Ustalık Belgesi Almayan Kalmasın…

BESİAD Başkanı Engin Kaplan, Geleneksel Perşembe Toplantısında “Ustalık Belgesi” projesi ile ilgili de kısa bir bilgi verdi. Özellikle inşaat sektöründe çalışan tüm işçilerin 2015 yılı başından itibaren sahip olması gereken Ustalık Belgesi ile ilgili çalışma yaptıklarını belirten Kaplan, “İşçilerimizin bu belgeyi tek başına alma ihtimali olmadığı için BESİAD olarak biz bu işe el attık. Bugüne kadar 200’e yakın kayıt alındı. Eğitmenlerinden, salonlarına ve tüm maddi kaynaklarına kadar hepsi hazırlandı. Ekim-Kasım aylarında kurslar başlayacak. Özellikle inşaat sektöründeki arkadaşlarımın, sabit çalışanlarını bu projeye dahil etmelerini rica ediyoruz. İşçilerinizin bu belgeyi almalarını sağlamak istiyoruz” dedi.

Yeni Üyelere Rozetler Takıldı… order Cialis super active

BESİAD’a üye olabilmek için belirli kriterlere sahip olmak gerekiyor. Bu kriterlere uygun olan ve deneme süresini tamamlayan yeni üyeler Çağlar Ganioğlu, Okan Özsu, Adalet Ağan, Neslihan Turan, Özgür Özatay, Bülent Çekiç, Murat Özkaya, Çağlar Serin, Koray Erdoğan, Emin Palalı’ya, Sevinç Gökbel, Hüseyin Anıl, Recai Seymen, Ahmet Biçer, Ahmet Gümüş, Cenk Sezgin, Yılmaz Algül ve Mehmet Kocadon tarafından rozetleri takıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.