Bodrum Gündem

Sanat Güneşi Zeki Müren İçin Evinde Mevlit Okutuldu…

27.09.2014
0
A+
A-

Naltrexone online SLIDE

“Sanat Güneşi” Zeki Müren, ölümünün 18’inci yılında düzenlenen törenlerle anılıyor. Zeki Müren’in Bodrum’un Paşatarlası mevkiinde bulunan ve müze haline gelen evinde mevlit okutuldu.

Proscar buy buy Viagra Bodrum Gündem Haber 27/09/2014

Bodrum Kaymakamlığı ile Türk Eğitim Vakfı (TEV) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı tarafından düzenlenen mevlitte vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı.

Bodrum Müftülüğünde görevli imamlar Yüksel Kılınçarslan ve Kamil Gürkan, Zeki Müren anısına Kuran-ı Kerim okudu, Müren’i dualarla andı. Mevlite Bodrum başta olmak üzere, Türkiye’nin birçok bölgesinden çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Düzenlenen mevlit hakkında gazetecilere bilgiler veren TSK Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü Em. Tümgeneral Tamer Büyükkantarcıoğlu, anlamlı bir günde Türk Eğitim Vakfı ile Bodrum’da bir araya geldiklerini söyledi.

Her sene Bursa’da ve Bodrum’da düzenledikleri törenlerle Zeki Müren’i andıklarını ifade eden Büyükkantarcıoğlu, “Hayatının büyük bir bölümünü geçirdiği Bodrum’da Zeki Müren’i mevlitle anıyoruz. Her sene düzenlediğimiz TSM konserimiz ise hava muhalefeti nedeniyle ertelendi. Mehmetçik Vakfı olarak Zeki Müren’e şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Büyükkantarcıoğlu, gazi ve şehit olan Mehmetçiklerin ailelerine desteklerini sürdürdüklerini de ifade etti.

Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Yıldız Günay ise Müren’in ölümünden sonra Zeki Müren adına burs fonunu oluşturulduğunu kaydetti. Yıldız, burs fonundan bu güne kadar 2 bin 452 öğrencinin eğitim gördüğünü ifade ederek, şöyle konuştu “Bu yılda yine aynı burs fonundan 210 öğrencimiz daha eğitim alacak. Vasiyetine uygun olarak 2002 yılında Bursa’da TEV-TSK Mehmetçik Vakfı Zeki Müren Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi yaptırıldı. Şimdiye kadar ise bu okuldan 2 bin 500’ü aşkın öğrenci mezun oldu. Zeki Müren’i saygıyla anıyoruz” dedi.

Düzenlenen mevlidin ardından vatandaşlara lokma ikramı yapıldı. Öte yandan etkinliğe katılan vatandaşlar Zeki Müren Sanat Müzesini gezme fırsatı da buldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.