Bodrum Gündem

Altın Mandalina’ya Doğru

29.09.2014
0
A+
A-

 bodrum_türk_filmleri_haftası_final (44) Professional Viagra online

Bodrum’da bu yıl 4’üncüsü düzenlenen ‘Bodrum Türk Filmleri Haftası’ kapsamında, ünlü yönetmen ve oyuncuların katıldığı ödül töreninde Türk Sineması’nın 100’üncü yıl pastası kesildi.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Sinema ve Kültür Derneği tarafından 22-27 Eylül tarihleri arasında, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bodrum Belediyesi ve Magazin Gazetecileri Derneği’nin desteğiyle düzenlenen etkinlik ödül töreniyle sona erdi. Törende, yönetmen, yapımcı Türker İnanoğlu’na yüzüncü yıl özel ödülü, yönetmen Yüksel Aksu’ya “Muğla’da böylesi 100 yılda bir yetişiyor özel ödülü” verildi. Oyuncu Selda Alkor, Yılmaz Köksal, Erdal Özyağcılar, Yalçın Dümer, Yılmaz Gruda Serpil Çakmaklı, Suzan Avcı ve yönetmen Yılmaz Atadeniz’e emek ödülleri verildi. Emek ödülleri Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Kocadon tarafından takdim edildiği törene katılamayan Dümer, Gruda ve Çakmaklı’nın ödülleri Magazin Gazetecileri Derneği Başkanı Sinan Tosun teslim edildi.

Destek veren kişi ve kurumlara da teşekkür plaketi verilen törende Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü adına genel müdür yardımcısı Ali Atlıhan’a, Avşar Film’in sahibi Şükrü Avşar’a da birer plaket verildi.

bodrum_türk_filmleri_haftası_final (2)“Benden Daha Çok Layık Olanlar Var”

Oyuncu Erdal Özyacılar yaptığı konuşmada “Bana bu ödülü veriyorsunuz ama bu ödüle benden daha çok layık olanlar var. Buraya gelirken baktım, 23 tane film çekmişim. İrili ufaklı roller oynamışım. Tiyatro, sinema derken 40-45 yıl olmuş.   Bu ödülü bana layık görenlere çok teşekkür ediyorum. Benden daha çok bu ödüle layık olanlara da bu ödülün verilmesini diliyorum” dedi.

“50 Senesinde Var Olmanın Gurununu Yaşıyorum”

Bodrum’da ikinci ödülü aldığını belirten Selda Alkor “Ama bu senenin özel anlamı var. 100’üncü yılı dolayısıyla aldım. Bu 100 yılın 50 senesinde var olmanın gururunu yaşıyorum. Ben bu ödülü, 100 yıldır sinemaya emek vermiş, sinema için çalışmış, bugünlere taşımış kişiler adına almak istiyorum. Bugün aramızda olmayabilirler ama bir yerlerden bizi seyrettiklerine inanıyorum” dedi.

100’üncü Yıl Özel Ödülü İnanoğlu’na Verildi…

Törende, yönetmen, yapımcı Türker İnanoğlu’na yüzüncü yıl özel ödülü verildi. 57 yıldır sinemanın içinde olduğunu kaydeden İnanoğlu “Yüzlerce film yaptım, binin üzerinde dizi yaptım ama hala sizin karşınızda heyecanlanmamayı öğrenemedim. Ödül her insan için çok önemlidir. Bazen ödüller vefattan sonra veriliyor. Yaşarken alınması bir mutluluktur” ifadelerini kullandı.

“Bodrum Altın Mandalina Film Yarışması” Olur mu?

Bodrum Sinema ve Kültür Derneği Başkanlığını da yürüten Cinemarine işletme sahibi Cenk Sezgin ise Bodrum Türk Filmleri Haftası’nın artık geleneksel hale geldiğini belirterek, “Dördüncü yılımızı Türk Sinemasının 100. Yılını kutlayarak tamamladık. Bodrum Türk Filmleri Haftamıza destek veren başta Kültür ve Turizm Bakanlığına, Bodrum Belediyesine, Magazin Gazetecileri Derneğine, haftaya anlam katan çok değerli yönetmenlerimize, oyuncularımıza, senaristlerimize, Yeşilçam’a emek vermiş sanatçılarımıza ve etkinliklere katılan ve takip eden tüm sinemasever dostlarımıza çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıl çok daha kapsamlı bir şekilde Bodrum Türk Filmleri Haftamızı sizlere sunmak dileğimle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” buy Nexium şeklinde konuştu.

turk filmleri haftasi (3)“Sanatın tüm dallarını Bodrum’da yaşatmaya çalışıyoruz”

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, geceye katılan ve 4.Bodrum Türk Filmleri Haftası’na ilgi gösteren, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese, sanatçılara ve sinemaseverlere teşekkür ederek şöyle konuştu:
“Bu yıl dördüncü kez düzenlenen Bodrum Türk Filmleri Haftası’nı Bodrum Belediyesi olarak gönülden destekliyoruz. Umuyoruz ki önümüzdeki yıllarda bu güzel haftamız çok daha geniş kitlelere yayılacaktır. Bunun için desteklerimizi sürdüreceğiz. Sanatın tüm dallarını Bodrum’da yaşatmaya çalışmak en büyük gayelerimizden biridir. Çünkü Bodrum sadece deniz-güneş-kum üçlüsünden ibaret değil; Bodrum yerel değerleriyle, kültürüyle, sanata ve sanatçıya verdiği özenle yaşayan, medeniyetin kalesi olan, çağdaş uygarlık düzeyinde dünya barış topluluğu gibi yaşayan canlı bir organizmadır.”
Gala için yaptırılan ve üzerinde “Türk Sinemasının 100’üncü yılı” yazan pasta da sahneye tahtırevan ile getirildi. Pastayı Yeşilçam emektarları, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile birlikte kesti.

Bodrum Türk Filmleri Haftası İşte Böyle Geçti… buy Promethasin

4. Bodrum Türk Filmleri Haftası’nda Yönetmen Melik Sarçoğlu’nun “Gözümün Nuru” adlı filminin söyleşi ve  gösterimi, Yönetmen Mehmet Bahadır Er & Maryna Gorbach’ın “Sev Beni” filmi söyleşi ve gösterimi, Yönetmen Biray Dalkıran’ın “Seni Seviyorum Adamım” filmi söyleşisi ve “Bana Bir Soygun Yaz” filminin gösterimi (Oyuncu Galip Gültekin, Gizem Karaca, Cemre Bursu Tosun, Barış Kılıç, Asuman Dabak katılımı ile), Yönetmen Ömer Vargı’nın “İnşaat 2” filmi söyleşisi ve “İnşaat” filminin gösterimi (Oyuncu Emre Kınay, Şevket Çoruh katılımı ile), Oyuncu, Senarist Ali Kobanbay & Oyuncu, Senarist Alper Kul’un “Olur Olur” filmi tanıtımı ve söyleşisi (Oyuncu Ayça Varlıer, Taner Ergör katılımı ile), Yönetmen Müfit Can Saçıntı’nın Mandıra Filozofu filmi söyleşisi ve gösterimi ( Yapımcı Haluk Kaplanoğlu, Senarist Birol Güven, Oyuncu Rasim Öztekin ve Gülten Begüm Öner katılımı ile) yapıldı.

Törene katılanlar arsında yer alan yönetmen Murat Şeker Bodrum’da Türk Filmleri Haftası’nın düzenlenmesinden emeği geçenlere teşekkür etti. Ödüllerin sahiplerini bulmasının ardından katılanlar hep birlikte Türk Sineması’nın 100’üncü yıl pastasını kesti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.