Bodrum Gündem

Türkiye’de 5 Paketten 1’i Kaçak Sigara

Türkiye’de 5 Paketten 1’i Kaçak Sigara
11.10.2014
0
A+
A-

Retin-A without prescription cheap Lithium kuvayi-milliye8 Where to buy Strattera

Kaçak sigarayı yakalatan vatandaşa ve bu kaçak ürünleri yakalayan kolluk kuvvetlerine yakalanan ürünün değeri ve miktarı oranlarında para ödülü verilecek.

Bodrum Gündem Haber

Türkiye’de sigara kaçakçılığı gündemden düşmüyor. Türkiye genelinde %20’ler seviyesinde seyreden kaçak sigara ticaretinin, yıllık 5,5 milyar liralık vergi kaybına sebep olduğu hesaplanıyor. Giderek artan mücadelede cezai yaptırımları ağırlaştırmayı öngören 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na göre sigara kaçakçılığı suçunu işleyenler 3 ila 6 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırılacak. Ayrıca bu cezalar tehir edilemeyecek. Gerek vatandaşların, gerekse kolluk kuvvetlerinin mücadeleye katılımlarını artırabilmek için bazı ek inisiyatifler de geliştirildi. Kaçak sigarayı yakalatan vatandaşa ve bu kaçak ürünleri yakalayan kolluk kuvvetlerine yakalanan ürünün değeri ve miktarı oranlarında para ödülü verilecek. Vatandaşların ihbar için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın ücretsiz şikâyet hattı ALO 136’ya bildirimde bulunmaları yeterli oluyor. Bu hatta yapılan ihbarlar titizlikle takip edilerek değerlendiriliyor.

Son zamanlarda sigara kaçakçılığında görülen artışlar alınan önlemlerin artırılmasında önemli rol oynadı. Muğla ilinde ve ilçelerinde kaçak sigara satışı yapanların sayısının her geçen gün artması, dürüst esnafı çok ucuz fiyatlara satılan kaçak sigaralar karşısında ciddi bir haksız rekabete maruz bırakarak, gelir kaybına uğratıyor. Devlet de milyonlarca liralık gelir kaybına uğrarken, birileri haksız kazanç elde ediyor. Yetkililer kaçak sigara ticaretinde düşüşün sağlanması ancak çok yönlü ve uzun soluklu bir mücadele ile mümkün olduğu ifade ediliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.