Bodrum Gündem

Halikarnas Balıkçısı Bodrum’da Anıldı

14.10.2014
0
A+
A-

halikarnas_balikçisi_2014_bodrum Retin-A no prescription

cheap Propranolol Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı için aramızdan ayrılışının 41. yıl dönümünde Bodrum’da anma töreni ve çeşitli etkinlikler düzenlendi. 

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Cevat Şakir Kabaağaçlı nam-ı diğer “Halikarnas Balıkçısı” ölümünün 41. yılında Bodrum’da düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı. Bodrum denildiğinde ilk akla gelenlerden birisi olan, Bodrum aşığı, roman, öykü ve deneme yazarı, ressam Halikarnas Balıkçısı anma etkinlikleri, 12 Ekim günü saat 15.00 de Bodrum İskele Meydanı’nda Bodrum Kent Konseyi Eğitim Birimi’nin Bodrum Tohum Derneği’yle birlikte düzenlediği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Gençlik Birimi’nin destek verdiği tohum dikimi ile başladı. ÇYDD ve Bodrum Tohum Derneği, maydanoz, domates gibi çeşitli tohumların ve Halikarnas Balıkçısının Mavi Sürgün kitabından tohumla ilgili bölümlerin yazılı olduğu minik hediye paketi, Balıkçının doğa sevgisinin vurgulamak amacı ile öğrencilere hediye edildi. Etkinliğe katılan öğrencilere, Bodrum Deniz Müzesi’ne giriş bileti de verildi.

Gönültepe’de Mezarı Başında Anıldı…

Halikarnas Balıkçısı anma etkinlikleri ölüm günü olan 13 Ekim 2014 Pazartesi günü, mezarı başında bir çok öğrenci ve öğretmen ile birlikte, manevi oğlu Şadan Gökovalı’da katıldı. Bodrum’un yetiştirdiği yazarlardan birisi olan Mehmet Atilla, Bodrum Belediye Meclis üyeleri, Bodrum Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçu, Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Rüştü Tezcan, Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şubesi Başkanı Meral Saraçbaşı, STK temsilcileri ve Halikarnas Balıkçısı severler katıldı. Eğitimci Hatice Yücel’in yaptığı konuşmanın ardından Halikarnas Balıkçısı’nın mezarına çiçekler kondu. Şadan Gökovalı, törene katılanlara manevi babası Cevat Şakir Kabaağaçlı ile ilgili yaşadığı anılarını anlatırken, öğrencilerde Balıkçı’yı anlatan şiir ve yazdıkları yazıları okudu. İlkokul öğrencilerinden Sevilay Türk ise Kabağaçlı’nın Bodrum’un vazgeçilmezliğini dile getirmek için yazdığı meşhur;
“Yokuş başına geldiğinde Bodrum’u göreceksin
Sanma ki geldiğin gibi gideceksin
Senden öncekiler de böyleydiler
Akıllarını hep Bodrum’da bırakıp gittiler” dörtlüğünü okuyarak, Halikarnas Balıkçısı’nın kitaplarını ve hayatını yaşamı boyunca araştırmaya devam edeceğini ifade etti.

Fluoxetine online OASİS’te Ağaç Dikimi…

Balıkçıyı anma etkinlikleri kapsamında 2003’ten bu yana devam eden çocuklar tarafından fidan dikimi yapıldı. Her yıl Balıkçının doğa dostu olduğuna dikkat çekmek için OASİS AVM’nin özel olarak ayırdığı alana öğrenciler tarafından sembolik olarak fidan dikiliyor. Her yıl farklı bir çeşit fidan dikimi yapılan alana bu sene “Limon fidanı” dikildi. Öğrenciler fidanı diktikten sonra can suyunu hep birlikte verdiler.

OASİS’de Sergi…

Yıllar önce Halikarnas Balıkçısı’nın kızı İsmet Hanım tarafından AKADEMİA Vakfı’na bağışlanmış olan Halikarnas Balıkçısı’nın okuduğu kimi kitaplardan oluşan bir sergi OASİS Hurmalı Caddede açıldı. Mehmet Uyargil’in fotoğraflarını çektiği bazı kitap kapaklarından ve içeriklerinden oluşan sergi, Halikarnas Balıkçısı’nın geniş ilgi alanını ve hangi dilde neler okumuş olduğunu, kısmen de olsa, yansıtması bakımından ilginç.

Manevi Oğlu Prof.Gökovalı Kitabını İmzaladı…

Halikarnas Balıkçısı’nın manevi oğlu Prof. Dr. Şadan Gökovalı, Türkiye Turizm Rehberleri Birliği – TUREB- tarafından, 2014 yılında yayınlanmış olan “Ben Halikarnas Balıkçısı: Doğdum, Sevdim, Öldüm” başlıklı kitabını imzaladı.
Ekim ayı boyunca çeşitli Cevat Şakir’i anma etkinliklerinin olacağı ifade edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.