Bodrum Gündem

Bedriye Gürkan’a Saldırdılar

16.10.2014
0
A+
A-

 

Bodrum’da düzenlenen Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Güvenlik Günü Yürüyüşünde CHP Kadın Kolları MYK Üyesi ve Cumhuriyet Kadınlar Derneği Bodrum Şubesi Başkanı Görme Engelli Dr.Bedriye Gürkan’a sözlü saldırıda bulunuldu. Saldırgan yürüyüşü izleyemeye gelen sivil polisler tarafından yaka paça yere yatırılarak kelepçelendi ve göz altına alındı.

Bodrum Gündem Haber-Bodrum’da “Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Güvenlik Günü” yürüyüşü düzenlendi. Gören Kalpler Görme Engelliler Derneği Bodrum Şubesi tarafından düzenlenen yürüyüşe dernek başkanı görme engelli Seher Kara, Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı ve CHP Kadın Kolları MYK üyesi görme engelli Dr.Bedriye Gürkan ve yaklaşık otuz görme engelli ile yakınları katıldı.

Bodrum garajında yürüyüş öncesi toplanan görme engelliler aralarında sohbet ederken, Adana’ ya gitmek için valizi ile garaja geldiği öğrenilen 45 yaşındaki Serkan Serbest, Dr.Gürkan ve görme engelli arkadaşlarının bulunduğu masaya gelerek ağır küfürler ederek saldırdı.

Yürüyüşü izlemek için garaja gelen sivil polisler, Serkan Serbest’i emniyet müdürlüğüne götürmek istedi. Serbest polislere direnerek, hakaretlerini sürdürünce üç polis tarafından yere yatırılarak kelepçelendi. Ardından da göz altına alınarak polis aracına bindirilip ifadesi alınmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Saldırının Ardından Yürüyüş Yapıldı… buy Albendazole online

Olayın hemen ardından görme engelliler ve yakınları Bodrum Belediye Meydanı’na kadar yürüdü.

Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunan ve ardından İstiklal Marşı’nı söyleyen görme engellilerin dernek başkanı 52 yaşındaki Seher Kara yaptığı açıklamada buy Propranolol online “Yedi yaşından beri görme engelliyim, görme engelliler olarak toplumdaki, körler gelirler şarkı söylerler para toplarlar, sonra bu paralar nereyle gider belli olmaz, imajını mutlaka ortadan kaldırılması gerekir. Sadece görmediği için ekonomik bağımsızlığını kazanamayan sosyal toplum içerisindeki yerini gerekli ve yeterli eğitimi almadığı için ulaşamayan görme engellilerin acizlik ve muhtaçlık psikolojisinden çıkarılarak toplumda normal bir birey olarak yerini alabilmesi için devletin ve yerel yönetimlerin daha çok desteği gerekir” dedi.

Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu ise Muğla genelinde 527 görme engellinin devletin sağladığı eğitim ve destek programlarından yararlandığını belirtti. Yaklaşık bir saat süren etkinliğe ortaokul öğrencilerinin de destek verdiği görüldü.

Cytotec no prescription Dr.Gürkan Saldırgandan Şikayetçi Oldu…

Etkinlikten sonra Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giden Gürkan “CHP’li kadın kollarımızın üyeleri ile Türkiye’nin genel durumu ve seçimlerde izlenecek genel politika ile ilgili i kafeteryada sohbet ederken adam masamıza kadar gelerek bana, sen aşağılık bir köpeksin, dedi, sonra ağza alınmayacak küfürler etti. Rıza Zarraf seni bilmem ne yapsın gibi, tekrar bağırarak şerefsiz filan dedi adamı görmediğim için bir şeyde diyemedim, acayip küfürler acayip saldırgan bir tutum ile karşılaştık, kendisini hiç tanımıyorum, orada oturup bizi dinleyen birisi, tabiî ki emniyet mensuplarına şikayetçi oldum. Köpeksiz köyde, kimseyi değneksiz gezdirmem ben. Bu tür adamlara geçit yok” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.