Bodrum Gündem

Geleneksel Çocuk Oyunları Bodrum Üretici Pazarında

22.10.2014
0
A+
A-

bodrum_üretici_pazarı_tohum_derneği_mutlu_keçiler (311)

Bodrum Üretici Pazarı; yerli tohumdan denetimli biçimde ilaçsız, doğal tarımla yetişen ürünlerini bilinçli tüketici ile buluşturmaya devam ediyor. 

misoprostol buy online Bodrum Gündem Haber- Purchase Retin-A Bodrum pazar yerinde her Çarşamba kurulan Bodrum Üretici Pazarında yer alan seçilmiş 20 çiftçinin sebze, meyve, kuru bakliyat, ekmek, peksimet, reçel, salça, peynir gibi ürünlerinin yanı sıra çeşitli ücretsiz atölyeler de gerçekleşiyor.

Her hafta halkı bilinçlendirmek ve unutulmaya yüz tutmuş değerleri hatırlatmak amacıyla, doğal yaşam, el sanatları ve çocuk atölyeleri işinin ehillerince düzenleniyor.

Bu haftaki atölye çalışmasında; BOM (Başka Bir Okul Mümkün) projesinin Bodrum ayağı Mutlu Keçi öğrencileri veli ve eğitmenleri eşliğinde düzenlenen “Geleneksel Çocuk Oyunları” atölyesi idi. Çocuklar, ip atlama, mendil kapmaca, sek sek, yakan top gibi geleneksel oyunları oynadılar hem eğlendiler, hem de büyüklerine bu oyunları anımsattılar.

Bir diğer atölye el işi ustası Ayşe Kartov’un düzenlediği tel kırma ve tel kakma atölyesi idi. Konunun meraklıları için oldukça ilgi çekiciydi.

Bodrum Tohum Derneği gönüllüsü Pelin Özdoğru oldukça güzel bir yaşandığını ifade ederek “Bodrum Üretici Pazarında bu gün çocukları ağırlıyoruz. Geleneksel, unutulan çocuk oyunlarını hatırlatmak istiyoruz. Eski çocuk oyunlarını gösteriyor ve öğretiyorlar. Bu gün buraya Bodrum Mutlu Keçi Başka Bir Okul Mümkün öğrencileri ile beraberiz.” cheap valacyclovir dedi.

Pelin Özdoğru Turgutreis lisesi edebiyat öğretmenleri ve öğrencilerinin el emekleri ile gerçekleşen “Tohum topu yapma atölyesi” gün boyu devam ettiğini belirterek “Amaç, doğada azalan ve arıların sevdiği endemik bitkilerin çoğalmasıydı. Bodrum Tohum Derneği gönüllülerince Kavak Deresi dağına düzenlenen bir yürüyüşle bu endemik bitki tohumları toplanmış. Bu tohumlar killi toprakla yoğurularak top haline getirildiler ve kurumaya bırakıldılar. Tohum topları önümüzdeki günlerde doğaya savrulacak.” dedi.

Bodrum Üretici Pazarında Neler Var neler Yok…

Her Çarşamba günü Bodrum pazaryerinde kurulan Bodrum Üretici Pazarında önce neler olmadığını anlatan Pelin Özdoğru “Önce olmayanları söyleyeyim. İlaçlı gıdalar yok, GDO’lu ürünler yok, burada eskiden olduğu gibi, yani atalarımızın yaptığı gibi doğal tarım yöntemleri ile üretilmiş ürünler var. Kadınlarımızın yaptıkları salçalar, peynirler var, süt var, mantar var. Doğal ve mevsiminde olması gereken yerel tohumlardan üretilmiş ürünler var.” dedi. Her Çarşamba günü kurulan üretici pazarının tüketicin sağlığını koruyan ürünlerin satıldığı bir Pazar olduğunu vurgulayan Özdoğru, bütün Bodrumluları pazara beklediklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar

  1. poyraz demir dedi ki:

    TEMA vakfı ve Tohum Derneği,desteklenmesi gereken 1.derece önemli 2 sivil toplum örgütü….Geleceğimiz,özümüz….Kutluyorum bu güzel çalışmaları….İnanıyorum tüm yarımada etkileri artar.