Bodrum Gündem

Bodrum’da Muharrem Ayı Oruçları Dernek Merkezinde Açılıyor…

27.10.2014
0
A+
A-

Cytotec generic muharrem ayı (1) treatment with Sildenafil

Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği tarafından, Konacık’ta bulunan dernek merkezinde Muharrem Ayı oruç açma etkinlikleri başlatıldı. Dernek üyeleri tarafından gönüllü olarak verilen yemeklerde et ve et ürünlerinin yanı sıra su da yasaklı yiyecekler arasında yer alıyor.

purchase Lithium Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem 27/10/2014

Hz. Muhammed’in  gözbebeği olan torunu, İmam Hüseyin’in susuz bırakılması, 72 can yoldaşı ile Yezit ordusu tarafından katledilmesi sonucu, İslam Tarihinin en acı günü olan Kerbela  Olayı nedeniyle, 12 Muharrem ve Yası matem orucu olarak günümüze kadar gelen Muharrem Ayı etkinlikleri çerçevesinde Bodrum Alevi  Bektaşi Kültür Derneği tarafından geleneksel hale gelen oruç açma yemekleri dernek merkezinde düzenlenmeye başladı. 12 gün boyunca tutulan yas orucunun ardından aşure dağılır.

Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği Başkanı Cem Yalçın, Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği olarak geleneksel hale getirdikleri etkinlikle ilgili olarak  “12 gün boyunca isteyen gönüllü olan canlarımız dernek merkezlerimizde yemek vermektedir. Tüm halkımız davetlidir. Bu 12 gün boyunca sürmektedir. Yemeğin ardından da bu ayın üzerine çeşitli sohbetler düzenleniyor. Muharrem ayı orucunun bitiminde de her zaman olduğu gibi aşure yapıyoruz. Bu sene de aşuremizi Bodrum kapalı pazar yerinde yapacağız. 9 Kasım’da yapmayı planlıyoruz. Şimdiden tüm Bodrum halkını aşure törenimize davet ediyoruz” dedi.

Muharrem ayının Aleviler için ayrı bir öneme sahip olduğunun altını çizen Yalçın, konuşmasını şöyle sürdürdü “Hz. Hüseyin’in şehadetiyle birlikte tutmuş olduğumuz bir yas orucumuz vardı. Bugün muharrem ayının ilk günü ve ilk oruç açma günü olarak da dedemizin duasıyla yemeklerimizi dualarla yedik. Gelen misafirlerimize canlara ikram ettik. Muharrem ayında 12 gün aleviler yas orucu tutmaktadır” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.