Bodrum Gündem

Fiyatı 89TL’den, 15 TL’ye düştü

Fiyatı 89TL’den, 15 TL’ye düştü
27.10.2014
0
A+
A-

umut_oran_kimlikleri_neden_parayla_satıyorsunuz

brand Kamagra online CHP’li Umut Oran, yeni kimlik kartlarının maliyeti ve bilişim güvenliği boyutunu irdelediği iki önergesinin iki gazete yazarı tarafından eksik ve yanlı olarak değerlendirilmesi üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

Mansur Çelik/Bodrum Gündem AnkaraUmut Oran’ın “Yeni kimlik kartları ve bazı ‘gazetecilerin’ yaklaşımı” başlıklı açıklaması şöyle: Asacol without prescription buy Clonidine Online “Kısa süre önce Vatan’da, bugün ise Sabah’ta köşede yazan iki isim, yeni kimlik kartlarıyla ilgili olarak milyonlarca insanın aklında bulunan soru işaretlerini somut şekilde ortaya koymamızdan rahatsız olmuşlar. Muhalefete akıl veren bu “gazeteciler” öncelikle kendi konumlarını korumak yerine basının neden 12 yıldır bu halde olduğunu, gazetecilerin azılı katiller gibi sabah 5.30 baskınlarıyla neden gözaltına alındığını, kazanılmış haklarını neden günbegün kaybettiklerini sorgulasalar toplumumuz için daha hayırlı sonuçlar verecektir. Gazeteci korkmaz muhalefet için kullandığı dili eğer haklıysa, halkın yararını savunuyorsa aynı şiddette iktidara yöneltmekten çekinmez, eleştiri hedefinde hep CHP olmaz, demokrasinin neden normalleşemeden “ileri” gittiğini sorgular!”

Kimlikler Vatandaşa Neden Para İle Satılıyor?

“Yeni kimlik kartları konusu ise çok boyutlu bir uygulamayı beraberinde getiriyor. Öncelikle doğuştan gelen bir hak olan vatandaşlık ve onun göstergesi olan kimlik kartı neden vatandaşa parayla satılıyor? Mademki Türkiye Cumhuriyeti Devleti AKP’nin söylediği gibi ekonomik olarak büyük bir devlet 1 TL dahi olsa vatandaşlığın göstergesi kartı parayla satamazsın! Bu parayı ödeyemeyecek vatandaşlar ne yapacak peki kimliksiz mi yaşayacaklar? Kaldı ki 78 milyon adet için bu kartın tanesinin 50 cente basılabileceği bile piyasada konuşulmaktadır.”

Gazeteci Tarafsızdır… 

“Gazeteci tarafsızdır, ille de taraf tutacaksa gideceği iki taraf vardır: Gerçekler ve kamu, yani halkın yararı. Hükümet yerine telaş halinde kalemşorlerinin yanıtlama derdiğine düştüğü soru önergemin ilk sorusu 18 TL’Lik bu meblağın doğru olup olmadığı, kartın maliyetinin ne olduğudur. İkinci sorum ise burada değindiğim gibi neden vatandaşlık alameti olan kimlik kartını parayla satıyorsun sorusudur. Bu iki soruyu görmezden gelip, metni, önergeyi bütünlüğünden koparıp, keyfi biçimde yorumlamak gazetecilik değildir, propagandadır.”

Ehliyette de sordum ve fiyatı 89’dan 15 TL’ye düştü, bunu unutuyorlar!

“Hafıza ve arşiv gazetecide olması gereken en önemli iki özelliktir. “Araştırmacı” bu iki gazeteciye yardımcı olayım: 2013 yasama yılı bitiminde 6495 sayılı yasa tasarısına Maliye bürokratlarının komisyonda eklediği düzenleme ile ehliyetlerin de çipli hale getirileceği belirtilerek, her ehliyet sahibi vatandaştan 89 TL alınmak istendi. O zaman da devreye girdim ve Maliye geri adım atarak çipli ehliyetler için bu ücreti 89 TL’den 15 TL’ye düşürürken, Maliye Bakanı Sn. Mehmet Şimşek, “gelir getirici amaçlarının olduğunu” (www.umutoran.com/2013/09/03/maliye-bakanindan-ehliyet-itirafi-geldi-ehliyetleri-yenilerken-1-8-milyar-tl-gelir-elde-edecektik/) önergemi yanıtlarken itiraf etti. O zaman halkımızın direnişi ve önergem sayesinde vatandaş 2 milyar TL’yi aşkın bir yükten kurtuldu.”

Güvenlik Ne Olacak?

“Yeni kimlik kartlarının bir diğer boyutu da vatandaşın çok özel parmak, avuç ve damar izi bilgilerinin saklanmasında yaşanacak bilişim güvenliği ve hacker saldırılarıdır, onu da İçişleri Bakanına ayrıca yönelttim. İleri faşizme geçilmesine ramak kalmış şu günlerde “gazetecilerimizin” yükü, aynen bizim gibi daha da ağırlaşmaktadır. Herkesin bu sorumluluk içinde ülkenin birliğini, dirliği koruyacak, vatandaşımızın mutluluğunu artırıp, insan hak ve özgürlüklerini geliştirecek adımları atması gerekmektedir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.