Bodrum Gündem

46 Kiloluk Orkinos Birinci Oldu

28.10.2014
0
A+
A-

bodrum balık avlama turnuvası sona erdi (111)

Bodrum’da düzenlenen “6. Bodrum Açık Deniz Sportif Olta Balıkçılığı Turnuvası” ödül töreniyle sona erdi. Tayfun Meriç kaptanlığında ‘Fındık’ adlı teknedeki ekip 46 kilo 300 gramlık orkinosla en büyük balığı yakalarken, turnuvanın da birincisi oldu.

Bodrum Gündem Haber- Bodrum Marine Group ve Mercury Sport’un ana sponsorluğunda Milta Bodrum Marina ve Marina Yacht Club Bodrum’un katkılarıyla 23-26 Ekim 2014 tarihlerinde sportif olta balıkçılığı turnuvası yapıldı. Aralarında iş adamlarının da olduğu amatör balıkçıların katıldığı turnuvada IGFA (Uluslararası Sportif Balıkçılık Federasyonu) Sportif Balıkçılık Deniz Kuralları ve Bodrum Sportif Balıkçılık Turnuvası’na özgün kurallar uygulandı. Tekneleriyle Bodrum Milta Marina’dan sabah erken saatlerde denize açılan yarışmacılar Gökova’da kısmetlerini aradı. Yakalanan balıklar tartılarak puanlama yapılmak üzere kaydedildi. 4’ü yabancı 43 takımda 19’u kadın 252 kişinin katıldığı turnuvada, bir ilaç firmasının Rusça konuşan ülkeler genel müdürü Tayfun Meriç kaptanlığındaki ‘Fındık’ buy Mesalamine adlı teknedeki ekip birinci oldu. Katılanlar yakalanan balıklarla bol bol fotoğraf çektirdi.

35 Dakikada Çektiler…

Yarışmaya katılmak için Kazakistan’dan gelen Tayfun Meriç ve ekibi 39, 41 ve 46 kilo 300 gramlık 3 orkinos yakalayıp 542 puanla birinci oldu. Meriç turnuva en büyük balığını yakaladıklarını anlatırken “Misine makineden son hızla boşalmaya başladı. Çok heyecanlandık. Kamışı yerinden çıkardık ve bütün mücadele başlamış oldu. Yaklaşık 35 dakika sürdü. Sonuçta balığı tekneye almaya başardık” dedi.

Yakala Ve Sal Sistemi…

Çevre ve sürdürülebilir balıkçılığı korumak amacıyla ‘yakala ve sal’ Retin-A to sale sisteminin de uygulandığı turnuva yakaladıkları 25 kiloluk orkinosu geri salan Yenal Ege’nin kaptanlığındaki ‘Jasmin’ teknesindeki ekip bu sistemi en iyi uygulayan takım ödülünü aldı. Yine bu teknedeki 3 yaşındaki Yaprak Ege en küçük yarışmacı oldu. Kadın yarışmacı ödülü de annesi Ayşegül Cingöz Ege aldı. Marina Yacht Clup’ta düzenlenen ödül töreninde dereceye girenlere kupalarının yanı sıra sponsor firmalar tarafından av malzemeleri ile toplamda 10 bin dolar para ödülü verildi.

Katılım Artıyor…

Turnuvanın Organizasyon Komitesi Başkanı Haluk Tepe “Her yıl bu turnuvaya katılım artıyor. Güzel bir turnuva oldu. Geleneksel turizm anlayışına renk katmak için bu turnuvayı düzenledik” dedi. Yarışmanın merkez hakemi ve Uluslararası Olta Balıkçılığı Federasyonu Türkiye Temsilcisi Dr. Serdar Günseren ise turnuvada order Baclofen online ‘Yakala-sal’ sisteminin çok güzel uygulandığını belirterek “Biz balığı tüketmek istemiyoruz. Uzun yıllar balıkçılık yapmak istiyoruz. O nedenle yakalanan balıkların bir kısmını sağlıklı bir şekilde yeniden bırakmaya özen gösteriyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.