Bodrum Gündem

ALİ ŞEN “UZAYA GİTMEKTEN VAZ GEÇMEDİM”

ALİ ŞEN “UZAYA GİTMEKTEN VAZ GEÇMEDİM”
08.11.2014
0
A+
A-

purchasing Plavix online SLIDE

Roket Patladı Ali Şen Vaz Geçmedi ..

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) uzaya gönderdiği insansız roketin, fırlatıldıktan kısa bir süre sonra infilak etmesi 95 bin dolar vererek Türkiye’den ikinci Uzay bileti alan eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Şen’in gözünü korkutmadı.

Bodrum Gündem Haber 08/11/2014 buy Cialis order diflucan

Şen “Bu roketin patlaması beni tedirgin etmedi çünkü benim şirket ile yaptığım sözleşmede roket üretime geçip 10 kez insanları götürüp getirdikten sonra ,ben 11. Kez giden olacaktım. Aynı düşüncedeyim, uzaya gitmekten asla vaz geçmem, insanoğlu bu aksaklığı giderecek yapıya sahip” dedi.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) uzaya gönderdiği insansız roketin, fırlatıldıktan kısa bir süre sonra infilak etmesi 95 bin dolar vererek Türkiye’de Les Ottomans Oteli’nin işletmecisi Ahu Aysal’ın ardından ikinci Uzay bileti alan eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Şen’in gözünü korkutmadı. Şen fırlatılan kargo roketinin havada infilak etmesinin kendisinde tedirginlik yaratmadığını belirterek “ Bu patlama bende hiçbir heyecan ve tedirginlik yaratmadı çünkü ben Hollanda merkezli Space Exedition Curaco (SXC) adlı şirket ile yaptığım sözleşmede insanları götürecek roket üretime geçtikten sonra ilk on denemenin yani insanlı roketin gidip gelmesinin ardından ben 11. Kez giden olacağım diye. Ayrıca bu konuda Ahu Aysal eğitim aldı ancak ben henüz eğitimde almadım, insanoğlunun bu aksaklıkları giderecek zekaya ve donanıma sahip olduğunu düşünüyorum, yani uzayla gitmekten asla vazgeçmedim” dedi.

Ali Şen, Roketle uzaya çıkmanın kendisi için inanılmaz bir deneyim olacağını belirterek “Karayip’lerden kalkacağız ve 1 dakika içerisinde ses duvarını aşacağımız bir yüksekliğe ulaşacağız. Dünyayı tenis topu büyüklüğünde olarak görebileceğimiz bir noktaya geleceğiz. Bu uçuşun her şeyiyle farklı bir deneyim olacağını düşünüyorum. Gezi için astronot eğitimi alacağımı söylediler. Şimdi bunun için hazırlıklar yapacağız, hayatımda hep farklı şeyler yaptım buda benim için inanılmaz bir macera ve deneyim olacak” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.