Bodrum Gündem

Seramik Çalıştayı Yapılan Sergi İle Sona Erdi…

08.11.2014
0
A+
A-

seramik çalıştayı (1)Engelli bireylerin rehabilitasyonuna değer katan, Bodrum Sağlık Vakfı tarafından gerçekleştirilen 2.Seramik Çalıştayı sona erdi.

Bodrum Gündem Haber 08/11/2014

04-07 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen çalıştaya, bazı seramik sanatçılarının yanı sıra Dokuz Eylül Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Uşak Üniversitesi, Marmara Üniversitesinden çok sayıda öğretim görevlisi katıldı.

“Erkan Dülgeroğlu Seramik Çalıştayı” adı verilen çalışmada sanatçılar ve akademisyenler çalıştay süresince gerçekleştirilen atölye çalışmalarında, farklı ve özel teknikleri uygulamalı bir şekilde engelli bireylere gösterdi. 3 gün boyunca yapılan atölye çalışmaları sonunda ortaya çıkan bir birinden değerli eserler 4. gün akşamı sanat severlerin beğenisine sunuldu.

Önceki akşam Hakan Aykan Kültür Ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen sergi açılışına, Cumhuriyet Başsavcısı Hayati Keskin, Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya, Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu, Deniz Ticaret Odası Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, Akademisyenler, sanatçılar, Bodrum Sağlık Vakfı yöneticilere ve engelli gençler katıldı.

150’ye yakın seramik eserin görücüye çıktığını söyleyen Bodrum Sağlık Vakfı Halkla İlişkiler Müdiresi Şafak Yaşar şunları söyledi “Çok yoğun bir çalışmanın sonunda ortaya çok güzel eserler çıktı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen akademisyenler, sanatçılar ve öğrencilerimizin katıldığı seramik çalıştayın da çeşitli seramik teknikleriyle ortaya çıkan ürünler sanat severlerle buluştu” dedi.

Şafak Yaşar, sergide eserlerin satışından elde edilecek gelirin Bodrum Sağlık Vakfı seramik atölyesinde rehabilite edilen engelli sanatçılara gelir kaynağı olarak kullanılacağını belirterek Bodrumlu sanatseverlere teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.