Bodrum Gündem

Aşkı Yazdığı Şiir Kitabını İmzaladı…

10.11.2014
0
A+
A-

SLIDE

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunda (RTÜK) Müdür olarak çalışan Didem Öneş, aşkı konu aldığı ilk şiir kitabı “Ben devrim yaptım hadi sana aşkla kal” için imza ve tanıtım günü düzenledi. Engin Yayınevi’nden çıkan ve 60’a yakın şiirin yer aldığı Bodrumluların beğenisini topladı.

Bodrum Gündem Haber 10/11/2014 buy Lasix online Sildenafil citrate Purchase Retin-A without prescription

İlk şiir kitabı “Ben devrim yaptım hadi sana aşkla kal”, Engin Yayınevi’nden çıkan Didem Öneş, Oasis Nurol Kültür Merkezi’ndeki İmge Kitabevi’nde okuyucuları ile buluştu. Kitabının tanıtımını yapan ve okurları için imzalayan Öneş’e Bodrumlular ilgi gösterdi. Bin adet basılan kitapta Öneş, aşkı ve kadını anlattığını belirtti.  Öneş dünyanın her yerinde kadınların görünüşlerine, dillerine, sosyal ekonomik yapılarına müdahale edildiğini belirterek, “Kadının karşılaştığı bu durumun nedeni, cinsiyet rolleri, cinselliğe bakış, kültürel sosyolojik ve daha psikolojiktir. Maalesef kadına bakan gözün sahibinin sosyolojik ve psikolojik durumundaki sakat yaklaşımlardan dolayı sorumluluk hep kadına yüklenmiştir. Kadına yüklenen imaj, sorumluluk, görünüşe dair kıstaslar, kırmızı ayakkabı, mini etek, kırmızı ruj, başörtüsü gibi konular yüklemeyi yapan kafaların hastalıklı çıktılarından ziyade bir çeşit sınıf, cinsiyet sorunsalı gibi algılanmaktadır. Eskiden bayramlarda kız çocuklarına kırmızı fiyonklu rugan ayakkabı, elbise alınırdı. Ne oldu da kadın olunduğunda kırmızı dikkat çekici oldu cinselliği, seksi çağrıştırdı? Demek ki sorun renkte yada kadın da değil, bazılarının psikolojisinde, cinsellikle ilgili açmazlarında. Bu nedenle de ilk şiir kitabımda aşkı ve kadını aldım” dedi.

Evli ve bir çocuk annesi 46 yaşındaki Öneş, “Ben devrim yaptım hadi sana aşkla kal” ile kadınları bir köşeye kaldırdıkları kırmızılara kuşanıp insan olmayı hissedebilmek için aşkı yaşamaya çağırıyorum. Kadın şairlerimiz nerede? Neden bir erkeğe ya da aşka dair duygularını açık açık ifade etmezler? Neden penis ya da vajina demek edepsizlik olur? Çünkü aşk çoğumuza yanlış öğretilmiştir. Şiir kitabımda da toplumsal dayatmalara boyun eğmeyen kadını, evlilikleri, yalnızlığı, terk edilişi, kavuşmaları, birleşmeleri, kadının cinselliğini ele aldım” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.